Lähtölaituri 6 otetaan käyttöön Rautatientorilla keskiviikkona 27.9.

Rautatientorin sähköbussien latausaseman rakennustyöt ovat edistyneet ja keskiviikkona 27.9. lähtölaituri 6 voidaan ottaa uudelleen käyttöön. Linja 77 siirtyy tuolloin siis laiturilta 16 Ateneumin edustalta laiturille 6. Lähtölaituri 9 jää kuitenkin edelleen työmaa-alueelle ja sen käyttöönotosta tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Kaikkien Rautatientorilta lähtevien bussien lähtölaiturit 27.9. alkaen löydät kartasta.

Rautatientori laituri 6 käyttöön

Kommentit

Tiedotteessa 12.12.2016 arvioitiin Rautatientorin sähköbussien latausaseman valmistuvan toukokuussa 2017. Kun lähes päivittäin kyseisen työmaan ohi kuljen, en juuri ole havainnut siellä muuta tapahtuneen kuin että vaneriaidat työmaan ympärillä vettyvät ja rapistuvat ja kohta kaatuvat jonkun niskaan.Onko tuon "Iisakin kirkon" tarkoitus joskus ihan oikeasti valmistua vai odotteletteko jatkorahoitusta? Muutenhan asialla ei niin kiire olisikaan, mutta bussin nro 55 käyttäjänä olen hieman kyllästynyt siihen, että joudun käytännössä kävelemään Kaisaniemen puistoon asti päästäkseni pysäkille. Laittaisitte Itäiselle Teatterikujalle edes jonkinlaisen katoksen, jos rahaa ei muuhun löydy.

Linjojen lähtemistä niin, että samaan paikkaan lähtee samaan suuntaan kulkevia linjoja, ei ole mietitty. Linjojen 75, 77 ja 717 kuuluisi lähteä samalta laiturilta. Joillain muilla laitureilla on näin tehtykin, esimerkiksi linjat 92N, 94N, 95N ja 97N lähtee kaikki kätevästi samalta laiturilta.

Hei, lähtölaituriin 6 ei voidaan tällä hetkellä ajaa useampaa teliautoa, koska riskinä on tällöin ajoreitin tukkiminen laiturien 2 ja 3 suuntaa. Laitureihin 4 ja 5 ajetaan edelleen laiturien 5 ja 6 väliköstä jolloin laiturin 6 pituus lyhenee entisestään. Valmiissa tilanteessa linjojen 75 ja 717 on kuitenkin tarkoitus lähteä laiturista 5, jolloin samaansuuntaan kulkevien linjojen välillä on helpompi valita.

Miksi ihmeessä 77 muuttaa, mutta 75 ei? Kun asuu alueella, jossa molemmat käyvät (Jakomäki-Alppikylä-seutu), tämä hankaloittaa liikkumista. Sekin on jo kummallista, että 77N lähtee ihan eri paikasta.

77N lähtee Arabian laiturista koska se kulkee Arabian kautta, ymmärrettävä logiikka. Mutta kyllähän se 77 kanssa samaan pakettiin kuuluu ei siitä mihinkään pääse...

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.