Länsiterminaalille ei raitioliikennettä maanantaista torstaihin 23.–26.1., bussi 9X korvaa

Raitiovaunujen 6T ja 9 liikennöintiin tulee katkos Länsisatamassa raitiotien rakennustöiden vuoksi. Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa maanantaista 23.1. alkaen torstaihin 26.1. asti.

Linjan 6T vuorot liikennöidään katkoksen ajan linjana 6 Hietalahteen. Linja 9 liikennöi linjan 8 päätepysäkille Jätkäsaaren Saukonpaateen.

Ruoholahden metroase­malta järjestetään korvaava bussiyhtey­s 9X Jätkäsaareen. Bussi lähtee metroaseman vierestä linjan 8 pysäkiltä (Ruoholahti(M), H0214) ja liikennöi linjan 9 aikatauluin reittiä Itämerenkatu - Länsisatamankatu - Tyynenmerenkatu - Länsiterminaali.

Bussin lähtöpaikka Länsiterminaalissa on terminaalin pääsisäänkäynnin edessä. Ruoholahteen ajaessaan bussi pysähtyy Tyynenmerenkadulla Huutokonttorin pysäkillä. Tyynenmerenkadun pysäkit Jätkäsaaren suuntaan tultaessa ovat pois käytöstä.

Raitiolinjan 9 ja korvaavan bussilinjan 9X reitti Länsisatamassa 23.-26.1.2017

Raitiovaunut saavat uuden päätepysäkin 27. tammikuuta

Perjantaista 27.1. alkaen raitiovaunujen 6T ja 9 uusi päätepysäkki on uuden Länsiterminaali 2:n (T2) edessä. Vanhan terminaalin (T1) edustalle Tyynenmerenkadulle on rakennettu uusi, aiempaa tilavampi pysäkki, joka otetaan samassa yhteydessä käyttöön.

Bunkkerin vanhat pysäkit poistuvat käytöstä kesään mennessä kadun viimeistelytöiden yhteydessä.

Kommentit

Oliko tuon Bunkkerin pysäkin poistamiselle jotain perusteluita? Miksi matkustajia pitäisi kuskaa sataman kautta että pääsisi lähemmäksi bunkkeria?

Tämä karttapohja hämää melkoisesti, koska siinä ei ole nykyisiä teitä. Eikä Mittaajankujaa tai Majakkakujaa enää ole. Ryhtyy epäilemään kartan informaatiota.

Hei, pahoittelemme tätä. Tuon 9X:n lenkin keskellä olevan sisällön osalta kartta tosiaankin on osin vanhentunut.

Kun ihmettelette miksei bunkkerin pysäkillä pysähdy syy voi olla se ette linja auto Terminaalin edestä lähdettyään pääse enää bunkkerin ratikkapysäkille liikenne järjestelyjen takia. Jos Kaupungilla olisi tahtoa he laittaisivat kadun varteen tilapäisen pysäkin. Onneksi pysäkki on vain tilapäisesti poissa mutta sekin harmittaa vakiokäyttäjiä. Tulevaisuudessa Huutokonttorin ympäristössä asuvia helpottaa se että ratikka 7 tullaan ajamaan Jätkäsaareen ja ilmeisesti Välimerenkadun kautta nykyisen 8 pysäkille ja siitä eteenpäin uudelle Länsiterminaali 2:lle. Toivottavasti linjastosuunnitelmat eivät muutu.

On tosiaan niin,että julkinen liikenne(ratikat )on suunniteltu vain näitä viinan rahtaajia varten.
Asun bunkkerin vieressä ja tulevien suunnitelmien mukaan raahaan ruokakassini joko huutokonttorin pysäkiltä tai ajelen ratikalla ympäri Jätkäsaarta keräilemässä humalaiset risteilijät ennen kuin pääsen lähimmälle pysäkille.
Kukahan idiootti näitä suunnitelmia tekee?
Tosin kyllähän tämä on kaikkina näinä vuosina tuntunut,ettei täällä asukkaita juuri noteerata.

Bunkkerin pysäkkien vieressä Verkkokaupan kohdalla on pysäkki H0200 keskustan suuntaan, ja siinä on ratikoille 6T ja 9 omat laiturit. Pysäkki näyttää olevan jo nyt käytössä. Onko tämä se uusi terminaali T1:n pysäkki, mistä tässä tiedotteessa puhutaan? Jos ja kun se jää olemaan, niin ainakin Verkkokaupasta poistuessa pääsee ostosten kanssa aivan näppärästi keskustaan päin, vain muutama lisäaskel. Jos tulkitsen oikein, niin Verkkokauppaan tullessa joutuu kevään jälkeen kävelemään Huutokonttorin pysäkiltä, ellei tee kunniakierrosta terminaali T2:n kautta ja sitten keskustaan päin tultaessa jää T1:n pysäkillä pois.

Pysäkki H0200 on poistunut käytöstä pysyvästi, ja 6T ja 9 siirtyvät perjantaina 27.1. käyttämään uutta pysäkkiä, joka sijaitsee terminaalin pääovien edustalla, noin 150 metrin päässä.

"Tyynenmerenkadun pysäkit Jätkäsaaren suuntaan tultaessa ovat pois käytöstä." Tämä tarkoittanee suomeksi nimenomaan Huutokonttorin pysäkkiä?

Karttakuvassa on vanha pohja, eli siellä on paitsi väärät kadunnimet myös paljon katuja joita ei yksinkertaisesti ole.

Hei! Kyse on nimenomaan Huutokonttorin pysäkistä. Karttapohjan vanhuus on meillä tiedossa - täytyy ensi kerralla hoitaa tuoreempi kartta käyttöömme.

Verkkokauppa.comista saatetaan ostaa hyvin raskaitakin tavaroita, kuten ilmastointilaitteita ja mikroaaltouuneja. Bunkkerin pysäkin säilyttäminen tukee autotonta elämäntapaa.

Miksi Bunkkerin pysäkki pitää poistaa Tyynenmerenkadulta? Onko ratikkalinjat ja pysäkit suunniteltu vain terminaaleja palvelemaan vaikka Jätkäsaaren ratikoita käyttävät myös työmatkalaiset, eivät pelkästään laivoilla matkustavat? Vanhan Länsiterminaalin edessä on ollut aiemminkin pysäkki, joten en oikein ymmärrä miksi Bunkkerin pysäkki nyt pitäisi poistaa, ainakaan kyse ei voi olla liian lähellä olevasta pysäkistä.
Lisäksi Bunkkerin kohdalla on Verkkokauppa, jossa käy paljon asiakkaita ilman autoa ja ostokset kulkevat kätevästi ratikalla kotiin. Nyt painavatkin ostokset pitäisi Bunkkerin pysäkin sijasta kantaa kauampana olevalle pysäkille. Epäilen ettei varsinkaan 9 ratikan vuorovälit tule jatkossakaan muuttumaan, jotta palvelisivat paremmin Jätkäsaaren työmatkaliikennettä tai laivoilla matkustavia. Lisättäisiin edes aamuihin 6T -vuorot, jotta olisi vaihtoehto "viharatikka 9:lle".

Aivan. Perinpohjaisen perusteltavuuden mahdollisesti puuttuessa tilaisin muutoksenhakuohjeen, kiitos.

Riittääkö raitiovaunun 9 kapasiteetti sellaisenaan Kaivokadulta Jätkäsaareen?

Nythän on myös lisämahdollisuutena metro + bussi 9X.

Ovatko VR:n junasta saapuvat matkustajat luvanneet suosia lisämahdollisuutta?

Enpä ole käynyt jokaiselta kysymässä, mutta olettaisin, että jonkinlainen osa matkustajista kysyy neuvoa joko tietäviltä ihmisiltä tai Reittioppaalta.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.