Linja 724 ajaa poikkeusreittiä 20.3. alkaen

Linja 724 ajaa maanantaista 20.3. alkaen Vanhan Porvoontien kautta eli samaa reittiä kuin linja 724N. Linja 724 ei aja Kuusikon kautta. Syynä poikkeusreittiin on Kanervantien rakentaminen. Bussit pysähtyvät kaikilla poikkeusreitin varrella olevilla pysäkeillä.

 

Kommentit

Haluaisin tietää oikeat perustelut siihen miten 724 reitin matka-aika pitenisi jos se edelleen ajaisi Kuusikon kautta? Matka ei ole pidempi kuin ennenkään, pysäkkejä ei sen enempää...
Toinen kysymys, kaipaisin selvennystä myös siihen miten tämä järjestely vaatisi yhden kuljettajan lisää? Eihän tämä reitti ole minuutilleen kulkenut aiemminkaan.

YT, Taina

On todellakin erikoista jos linjalle tarvitaan lisäbussi ja kuljettaja sen takia että matka-aika pidentyy 1-2 minuuttia suuntaansa jos ajettaisiin reittiä Vanha Porvoon tie-Kuusikkotie-Sammaltie-Kyytitie-Vanha Porvoon tie... Yksi syy voisi olla että Nobina kierrättää linjan 724 kalustoa muillakin linjoilla niin tehokkaasti, ettei ylimääräisiin minuutteihin yksinkertaisesti ole varaa. Ainakin täällä Hämeenkylässä linjan 311 aikataulu on suunniteltu niin tiukaksi, että kun bussi saapuu Maissikujan päättärille, usein seisonta-aikaa jää vain 1-2 minuuttia tai ei lainkaan. Linjan 311 kalustoa kierrätetään hyvin tehokkaasti Myyrmäessä linjojen 412, 572 ja 574 kanssa. Luulen että sama juttu on myös linjalla 724 jonka kalusto todennäköisesti kiertää ainakin linjoilla 717, 718 ja 722.

Jos linjan 724 aikataulu auttamattomasti sisältää myöhästelyn ja stressin, voidaanko vakituisena ratkaisuna heti alkaa ajaa Kyytitien ja Kanervan kautta jotakin muuta linjaa, edes osa vuoroista? Tai sitten linja 724 sopisi katkaista Helsingissä jonnekin - samalla vuoroväliä hieman lyhentäen.

Linja 74 voinee pariminuuttisen estämättä alkaa ajaa pidemmän pätkän Kyytitietä, Sammaltiellä saakka?

____

Kannattaa muistaa myös nykyiset linjat 572(K) ja 711(K), joilla pääsee vaihtaen - kuten metroon Mellunmäessä tai junaan - eri suuntiin kohti Helsinkiä.

esim. https://aikataulut.reittiopas.fi/pysakit/fi/4640222.html

Moi!
On tämä enempi kuin kummallista miten meitä Kuusikkolaisia kuritetaan enemmän ja enemmän, ensin vietiin viimeiset 724 yövuorot kulkemasta Kuusikon kautta ja nyt kokonaan ja on tämä jo surkuhupaisaa jos parin minuutin matka-ajan pidentyminen muille on paljon tärkeämpi, kuin koko palvelu joka katoaa. Joudumme käyttämään työmatkoihin huomattavasti enemmän aikaa ja esimekiksi minun lähin 724 pysäkki on melkein 1,5 km päässä ja oman työmatka-ajan pidentyminen on yli 30 min/pv, on tämä varmaan nyt sitä kehittyvää palvelua, kun laitetaan kaikki linjat kulkemaan vanhaa Porvoontietä ja siellä kulkee busseja 5 min välein!!!

Hei!
Yhdyn tuohon ensimmäiseen kommentoijaan. Miksi linja ei voi käydä Kuusikossa? Siitä sitten Kyytitielle ja Vanhalle Porvoontielle?
Olkaa niin hyvät ja palvelkaa kuusikkolaisia, kiitos.

Hei,

Toivoisin tietoa tästä reittimuutoksesta myös Kuusikon pysäkeille, päivittäiset matkustajat eivät välttämättä huomaa reittimuutosta mikäli eivät katso aikatauluja.

Toivoisin selitystä siihen, minkä takia 724 ei voi kulkea ensin Kuusikon läpi ja tämän jälkeen kääntyä Kyytitielle mennäkseen Vanhan Porvoontien kautta? Näin bussi palvelisi edelleen Kuusikon ja Heidehofin matkustajia, mutta välttäisi Kanervatien rakennustyömaan. Toki käsitän että tällainen reitti vie pari minuuttia lisää ajoaikaa, mutta tuntuu hieman käsittämättömältä että jätetään kuitenkin suht iso matkustajajoukko ilman palveluita. Kyse ei ole kuitenkaan mistään lyhyestä väliaikaisesta muutoksesta, vaan useamman kuukauden kestävästä haitasta.

Toivon saavani vastauksen tähän viestiini.

Ystävällisin terveisin,
matkustaja Kuusikosta

Hei, pahoittelemme linjan 724 väliaikaisesta reittimuutoksesta teille aiheutuvaa haittaa. Mainitsemanne vaihtoehto tutkittiin poikkeusreittiä mietittäessä. Linjan 724 ajoaikaan olisi tullut parin minuutin lisäys joka olisi johtanut siihen, että linjalle olisi jouduttu lisäämään yksi ylimääräinen bussi ja kuljettaja. Lisäksi ehdotettu reittimuutos olisi pidentänyt esimerkiksi Havukosken ja Jokiniemen asiakkaiden matka-aikoja.

Kuusikon pysäkeiltä löytyy nyt tiedotteet.

Hei! Nyt on hyvin tärkeätä tietää minkälaista aikataulua noudatetaan esim. pysäkkillä V6411 Helsinign suuntaan, jonne nyt joudumme Kuusikosta
kävelemään. esim Kuusikon kohdalla, pysäkillä V6425 kaupunkiin päin Hovitie/Sammaltie aamun aikataulut 7:15 / 7:40 / 8:01 / 8:21 --> miten ne toimii
uudella pysäkillä ?????

Hei, poikkeusreitin varrella olevien pysäkkien aikataulut löytyvät Reittioppaasta, jos hakupäivämääräksi valitsee 20.3. tai myöhemmän ajankohdan. Pysäkkikohtaiset aikataulut löytyvät myös osoitteesta https://linjakartta.reittiopas.fi/, kun hakuun laittaa linjan 724 ja valitsee reitin, joka tulee voimaan 20.3.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.