Linjojen 10, 16, 121A ja 137 reitteihin muutoksia Puolarmetsässä ja Kuitinmäessä 3.4.

Puolarmetsän sairaala puretaan ja sairaala-alueella ollut bussien 10 ja 121A kääntöpaikka poistuu käytöstä. Tämän vuoksi linjan 10 päätepysäkki siirretään Kuitinmäkeen ja linjan 121 A- ja AT-lähdöt siirretään lyhyemmille perusreiteille 121 ja 121T Kamppi - Kuitinmäki. Näiltä linjoilta jää siis pois reittiosuus Friisinkalliontie - Puolarintie Kuunkadun ja Puolarmetsän sairaalan välillä.

Kuunkehrän kautta ajettavien bussivuorojen määrä kasvaa huomattavasti, joten pysäkki E3265 Kuunkehrä on Kuitinmäkeen ajaville linjoille ainoastaan tulopysäkki.

Matkustajat otetaan kyytiin Kuunkadun pysäkeiltä. Linjan 10 kyytiin pääsee pysäkiltä E3263 Kuunsilta ja linjojen 16 ja 121 pysäkiltä E3264 Kuunsilta.


Lähibussi 137 ajaa suoraan Kuunkatua pitkin eikä käy lainkaan Kuunkehrällä.


Linjojen 10 ja 121 aikatauluihin tulee pieniä muutoksia. Linjan 10 lähtöajat Kuitinmäestä ovat noin 2 minuuttia myöhäisemmät kuin Puolarmetsän lähtöajat olivat. Lähtöajat Otaniemestä säilyvät ennallaan. Linjalle 121 siirtyvien A- ja AT-vuorojen lähtöajat Kuitinmäestä ovat noin 3-4 minuuttia myöhäisemmät kuin Puolarmetsän lähtöajat olivat. Lähtöajat Kampista eivät muutu. Linjojen 16 ja 137 aikataulut eivät muutu.

Linjan 10 aikataulu 3.4.2017 alkaen

Linjan 121 aikataulu 3.4.2017 alkaen

Kommentit

Nyt vielä joskus alkavan metron myötä Holmankorven pysäkiltä poistuu 543-linja, eli bussit sillä reitillä vain vähenevät. Onko tarkkaan mietitty bussien vaihtoyhteydet, että ne ovat toimivia, jos muuta ratkaisua voi voida keksiä?

Eli Holmankorvessa asuvien yhteydet huonontuvat todella kovasti näillä järjestelyillä. Mitä saamme tilalle? Kun lapset käyvät Helsingissä koulua ja sinnekin pitäisi päästä ja suora yhteys on ollut niin hyvä. Sitten bussi 31 on kuljettava useammin.

Täällä ei myöskään tykätä nyt yhtään 121A:n lopettamisesta. Linja numero 10 on myös ollut kovassa käytössä. Bussin kääntöpaikaksi Puolarmaarissa olisi ihan paras se silmukka Viherrakentamisen edessä. Puolarmaarilaisilla tuskin olisi mitään kääntöpaikkaa vastaan.

Lakkatutettavilla osuuksillä ehkä 20% matkustajista on tullut Puolarmetsän sairaalasta tai menossa sinne. Holmankorven pysäkki puolestaan on vilkkain. Toisin sanoen asiakkaiden vähentyminen ei ole syynä lakkauttaminen vaan puhdas "laiskuus" suunnitteluportaassa. Ilmeisesti kääntöpaikan pitäminen sairaalan alueella on jollain tavalla hankalaa ja siksi on tehty helpoimmalta tuntuva päätös. Nykyisen liityntälinjasuunnitelman mukaanhan se jää joka tapauksessa pois. Sekä linjojen lakkauttaminen tältä osuudelta jo tässä vaiheessa, että liityntälinjastosuunnitelma näyttää Holmanmäkeläisten kannalta nykytilanteeseen verratuna aika musertavalta. Ainut valopilkku on 133:n suora reitti metroasemalle, mutta puolen tunnin vuoroväli tekee linjasta erityisesti kiinteillä työajoilla työssä käyvien kannalta pitkälti käyttökelvottoman.

Hei, Espoon kaupunki sulkee sairaalalle johtavan tien ja kääntöpaikan sairaalan purkutöiden vuoksi. Sairaala-alueelle tullaan rakentamaan myöhemmässä vaiheessa asuntoja.

Espoon kaupungin kanssa varmaan pystyisi sopimaan, että esim. sairaalan parkkipaikalle saisi tilapäisen päätepysäkin. Pitäähän alueelle päästä runsaasti esim. kuorma-autoja purkutyön aikana. Asuntorakennustyömaata alueelle ei ole tulossa heti perään, koska kaavaakaan ei ole alettu vielä laatimaan.

HSL esitti Espoon kaupungille, että sairaalan purkutöiden aikana tai sen jälkeen linjat 10 ja 121 saisivat liikennöidä Puolarmetsään. Espoon kaupungilta saatiin vastaus, että alueelle ei ole mahdollista liikennöidä purkutyömaan vuoksi.

Eikö näitä busseja voi siirtää Puolarmaariin?

Hei, Puolarmaarissa ei valitettavasti ole tilaa kääntöpaikalle eikä asemakaava mahdollista kääntöpaikan rakentamista.

Mielenkiintoista. Puolarmaarissa oli ainakin yksi kääntöpaikka vielä lauantaina, kun olin ulkoiluttamassa koiraani. Siinä Viherrakentaminen Etelä (Espoon kaupungin) rakennus- sekä piha-alueen edessä. Siinä, missä on useita parkkipaikkoja ja mm. asuntovaunuillekin omansa. Täytyypi käväistä katsomassa, onko se kadonnut. Ottaa kyllä päähän, kun tarvitsen 10 lähes päivittäin.

Puolarmaarin aluetta ei ole tarkoitettu tai rakennettu joukkoliikenteen kääntöpaikaksi. Pysäköintialueelle ei voi turvallisuussyistä liikennöidä busseilla eikä tien päässä oleva kiertoliittymä ole mitoitettu bussiliikennettä varten. Puolarmaarin pysäköintialueen tai kiertoliittymän muutostöihin ei ole ryhdytty, koska Länsimetron aloittaessa liikennöinti Puolarmetsän sairaalalle oli suunniteltu päättyväksi.

No, onneksi mm. kuorma-autot onnistuvat ajamaan siinä ihan ilman ongelmia. Työmaaparaakitkin mahtuvat sanoin kuin asuntivaunut. Jokainen, joka kyseisen kohdan tietää, voi itse tehdä johtopäätöksensä.

Meni sitten ainoa fiksu yhteys Puolarmetsästä Helsinkiin. 195:llä kun menee se tunti. Samaten kätevä reitti Omenaan vaikeutuu. Hankaloittaa kyllä puolarmetsäläisiä ja tuottaa turhia vaihtoja aivan liikaa.

10 jääminen pois friisinkalliontieltä koulujen kohdalta on ihan älytöntä. Miksi kaikkien bussien on kuljettava samaa reittiä olarinkatua? Friisinkalliontien varrella asuu paljon vanhempaa väkeä, 10 on ollut ainoa lähibussi.

Hei, linjat 10 ja 10K ajavat edelleen Friisinkalliontien kautta välillä Kuunkatu - Merituulentie.

Länsimetrohan on huonontanut yhteyksiä jo pitkään, esim 505 poistettiin kokonaan jo vuosi sitten, vaikuttaen sekin tuohon samaan pätkään. Ja tämän lisäksi meitä kuittarilaisia kidutetaan ostarin työmaalla eli tuolle Kuunkadun pysäkille pohjoispuolelta jalankulku on todella mutkainen. Tuon työmaan takia huomattavasti isompi määrä busseja Kuunkehrällä tietää totaalista kaaosta.

Mikä valtava pettymys. HSL näköjään oikein pakottaa ostamaan oman auton jo ennen metron alkua, mikä itselläni on ollut tähän tuleva tipping point. Ainoa syy olla ilman autoa on ollut näppärät suorat linjat Isoon-Omenaan, Helsinkiin, ja Espoon sisällä (Tapiola/Otaniemi) ja 10 Puolarmetsästä on ollut helppo asiointireitti Omppuun. Vaihto Kuitinmäessä hankala ja kun linjoja kulkee sitten Puolarintiellä aiempaa vähemmän. Friisilän palvelut heikentyvät nyt huomattavasti.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.