Metron koeajot jatkuvat tiistaina ja keskiviikkona

Nykyisen metron ja länsimetron täyden laajuuden koeajoliikennettä ajetaan jälleen tiistaina 3.10. ja keskiviikkona 4.10. koko metron liikennöintiajan.

Kuten aiemmissakin koeajoissa, matkustajien on poistuttava metrojunista viimeistään Ruoholahdessa. Sekä Vuosaaresta että Mellunmäestä lähtevät junat ajavat kaikkina koeajopäivinä Ruoholahteen asti matkustajaliikennettä.

Samalla koekäytetään jälleen myös uusia laiturinäyttöjä, joita kullekin laiturille on asennettu toistaiseksi yksi. Metrojunan saapumisesta ja määränpäästä kertoo laiturinäyttö, joka on merkitty ”koekäytössä” teippauksella. Muut laiturinäytöt on koeajopäivinä sammutettu. Laiturin toisessa päässä junaa odottavat matkustajat eivät tällöin välttämättä näe näyttöä. HSL ja HKL pahoittelevat tätä puutetta matkustajainformaatiossa.

Eri syistä aiheutuvat liikennemuutokset ovat aina mahdollisia, minkä vuoksi matkantekoon kannattaa varata hiukan normaalia enemmän aikaa. Mahdollisista liikennemuutoksista saa tietoa verkkosivuiltamme, Reittioppaasta (reittiopas.fi) sekä matkustajainformaationäytöiltä. HSL:n poikkeusinfon voi tilata myös sähköpostilla haluamistaan liikennemuodoista.

Testiajoa on välttämätöntä ajaa usean kerran mahdollisimman paljon tulevan metroliikenteen kaltaisesti. Tällä ehkäistään tulevia häiriöitä siinä vaiheessa, kun liikenne länsimetron osuudella aloitetaan.