Pitäjänmäentien pysäkillä Valimotie "1516" kaivutyömaa 14.6. alkaen

Päivitys 30.8: Poikkeus jatkuu 6.11. saakka

Pitäjänmäentien pysäkki Valimotie ”H1516” on osittain suljettu kaivutyömaan takia keskiviikosta 14.6 alkaen.  Linja-autot siirtyvät pysähtymään noin 20 metriä Haagan suuntaan eli kohti liikenneympyrää. Muutos vaikuttaa pysäkkiä käyttäviin linjoihin eli 14, 38, 39/B/N, 59, 217, 218, 231N, 235/N ja 550.

Pitäjänmäki pysäkki siirtyy

Kommentit

Tietyömaa ei ole vieläkään alkanut. Ihmiset odottavat bussia missä sattuu ja bussit pysähtyvät missä sattuu. Välillä ihmiset ja bussit kohtaavat oikean pysäkin tai väliaikaisen pysäkin kohdalla, mutta suurimman osan ajasta kukaan ei oikein tunnu tietävän, missä bussia pitäisi odottaa ja mihin bussin pitäisi pysähtyä. Pysäkki on ollut jo yli kuukauden "pois käytöstä", vaikka paikalla ei ole tietyöstä tietoakaan.

Kyseisellä paikalla on alkanut kaivutyö maanantaina 10.7, jossa kaivataan kaivanto Pitäjänmäentien ali.  Kaivutyöt tapahtuvat öisin, joten ne eivät välttämättä vielä estä liikennettä katospysäkille päivällä. Työmaan edetessä pysäkkikatoksen käyttö muuttuu kuitenkin mahdottomaksi, josta johtuen paikalla on väliaikainen pysäkkitolppa. Bussien tulisi käyttää väliaikaista pysäkkiä koko työmaan ajan ja informoimme kuljettajia tästä aiheesta tarvittaessa.

Ensimmäisen kerran kesäkuussa käyttäessäni pysäkkiä seisoin tietenkin väliaikaisen pysäkin kohdalla ja linja-auto ei pysähtynyt siinä vaan kuski viittoili, että pysäkki on siinä taaempana ja minä näytin tilapäistä pysäkkikylttiä. En siis päässyt bussiin. Laitoin palautetta HSL:lle ja vastauksesi tuli, että tilapäinen pysäkki on käytössä ja ohjeistavat kuljettajat käyttämään sitä pysäkkiä. Mutta itse käytän useamman kerran viikossa pysäkkiä ja koskaan en ole nähnyt bussin pysähtyvän tilapäisen pysäkin kohdalla. Itse odotan puolessa välissä bussia. En ymmärrä koko tätä touhua.

Kiitos tiedosta. Selvitämme mikä on tämänhetkinen ohjeistus pysäkin kohdalla ja korjaamme sitä tarvittaessa. Työmaan aloitus sekä laajuus on tähän mennessä ollut eri kuin ennakolta oli tiedossa.

"Pitäjänmäentien pysäkki Valimotie ”H1516” on osittain suljettu kaivutyömaan takia keskiviikosta 14.6 alkaen. Linja-autot siirtyvät pysähtymään noin 20 metriä Haagan suuntaan"
Käytän kyseistä pysäkkiä päivittäin ja olen törmännyt linja-auton kujettajien outoon tapaan toimia.
Jos menen siirretylle väliaikaiselle pysäkille, niin bussi jää huputetulle alkuperäiselle pysäkille.
Jos jään odottamaan bussiaa huputetulle pysäkille, niin bussi ajaa siirretylle pysäkille.
Kuvattu matkustajien juoksuttaminen on toistunut niin usein, että en usko kyseessä olevan kuljettajien satunnainen epätietoisuus käytössä olevasta pysäkistä.
Herää epäilys, että kyseessä on harkittu kiusanteko.
Olisiko syytä informoida kyseisten linjojen kuljettajia siitä, että missä se pysäkki on?

Hei, ja kiitos tiedosta! Työmaa ei ole selvästikkään alkanut siinä laajuudessa kuten oli tarkoitus 14.6. Selvitämme asiaa yhdessä Helsingin kaupungin ja urakoitsijan sekä tietenkin bussiliikennöitsijöiden kanssa.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.