Raitiolinjojen 1, 2, 3, 6, 6T, 7, 8 ja 9 aikatauluihin muutoksia 23.10. alkaen

Raitiolinjojen 1, 2, 3, 6, 6T, 7, 8 ja 9 aikatauluihin tulee muutoksia maanantaista 23.10. alkaen.
Muutosten tavoitteena on raitioliikenteen parempi täsmällisyys ja säännöllisyys. Lisäksi useilla linjoilla aloitetaan liikenne aamulla hieman aiemmin.

Linjat, joilla aamuliikennettä on aikaistettu:

Linja 1: Ensimmäinen vuoro Eirasta lähtee ma - pe klo 5.40.
Linja 2: Ensimmäinen vuoro Olympiaterminaalilta lähtee ma - pe klo 5.38 ja ensimmäinen vuoro sunnuntaisin Länsi-Pasilasta lähtee klo 6.38.
Linja 3: Ensimmäinen vuoro ma - pe Olympiaterminaalilta lähtee klo 5.40 ja Töölön hallilta klo 5.48.
Linja 7: Ensimmäinen vuoro Länsiterminaalilta lähtee lauantaisin klo 5.50 ja sunnuntaisin Länsi-Pasilasta klo 7.01.
Linja 8: Ensimmäinen vuoro lauantaisin Arabiasta lähtee klo 5.40.
Linja 9: Ensimmäinen vuoro ma - pe Jätkäsaaresta lähtee klo 5.48 ja Pasilasta klo 5.58.

Raitiolinjojen 1, 2 ja 3 aikataulut 23.10. alkaen

Raitiolinjojen 6, 6T, 7, 8 ja 9 aikataulut 23.10. alkaen

Kommentit

Sörnäisten eli Kurvin rairiovaunupysäkki on varsinainen pullonkaula. Aikaisemmin kun no 1 kulki brahenkatua , raitiovaunu 8 oli aina ajassaan siis kulki säännöllisesti. nyt ei kulje 8 eikä 1 ajallaan , vaan yleensä peräkkäin . Kurvissa kulkevat sekä 7 että 6T eli laivavaunut jotka ruuhkauttavat liikennettä. Välillä Urheilutalo - Kurvi ei tarvita 1 raitiovaunua , vaan se voitaisiin ohjata kulkemaan Urheilutalon jälkeen Brahenkadulle ja siten ihmiset pääsisivät edes käymään postissa , mihin ei pääse enää millään. Bussi 51 ei ole mikään ratkaisu ! Ihmiset pääsevät postiin ja töölöläisrouvat edelleenkin 1 ratikalla Stockalle. Miksi olette unohtaneet postin kokonaan ? Paketteja on nykyään tosi paljon. Vai oletteko postin kanssa kimpassa vähentämässä postitoimistoja ?

Bussin 51 (ym.) pysäkki sijaitsee melkein Sturenkadun postin ovella. Vaihtaa raitiovaunun kanssa voi vaikka Urheilutalolla tai Mäkelänkadulla. Myös linja 70 saattaa sopia.

Pitäisiköhän julisteet myös uusia? Ainakin niin täytyy tehdä viimeistään, kun Länsimetron liityntälinjasto sekä Reijolankadun ratikkarata tulevat käyttöön. Todella monella pysäkillä on jouduttu vaihtamaan julisteessa olevien, vanhentuneiden aikataulujen päälle uudet paperiset aikataulut.

Hei, aikataulut vaihdamme aina, kun niihin tulee muutoksia. Kustannussyistä julisteita vaihdetaan harvemmin, yleensä silloin, kun linjojen reitteihin tulee muutoksia.

Ajetaanko linjaa 7M arkisin? Pysäkkiaikatauluissa näkyy vain viikonloppujen lähtöjä.

Esim. aikataulut.reittiopas.fi/talvi/pysakit/fi/1020456.html aikataulut.reittiopas.fi/pysakit/fi/1173430.html

Linjaa 7M liikennöidään vilkkaimpina messuviikonloppuina. Seuraavat messuviikonloput, jolloin linjaa liikennöidään, ovat 28. – 29.10. ja 4. – 5.11.

Onko palvelupisteissä uusia ajantasaisia paperiaikatauluja?

Kyllä, palvelupisteisiin on toimitettu uusia aikatauluja.

Miksei 6T (tai kaikki linjan 6 vaunut) voi liikennöidä jo aamusta alkaen Länsisatamaan. Elokuun linjamuutokset saivat aikaan sen, että Kaivokadulla kaikki yrittävät vaihtaa raitiovaunuun 7. Onko todella tarpeen, että sekä linja 8 että 9 ajavat nyt Jätkäsaareen? - huono muutos! Satamaan matkustajien pitäisi nyt seikkailla vaunulla 7 Kruununhaan kautta - ei hyvä.

Länsiterminaalin liikenneyhteyksien kehittämistä jatketaan HSL:ssä yhä. Selvitämme yhtenä vaihtoehtona 6T:n liikennöintiaikojen laajentamista sekä myös muita ratkaisuja – mm. non-stop liikennettä. Jätkäsaaressa myös rakennetaan paljon uusia asuntoja ja työpaikkoja, joten liikennepalvelut asukkaiden ja työssäkäyvien tarpeisiin kehittyvät myös tulevina vuosina. Linjalla 9 on nyt jo toista tuhatta käyttäjää uudella reitillään.

Miksei 6T (tai kaikki linjan 6 vaunut) voi liikennöidä jo aamusta alkaen Länsisatamaan. Elokuun linjamuutokset saivat aikaan sen, että Kaivokadulla kaikki yrittävät vaihtaa raitiovaunuun 7. Onko todella tarpeen, että sekä linja 8 että 9 ajavat nyt Jätkäsaareen? - huono muutos! Satamaan matkustajien pitäisi nyt seikkailla vaunulla 7 Kruununhaan kautta - ei hyvä.

Bussilinjoilla täsmällisyyttä parannetaan aikataulun minuutteja siirtelemällä, mikä ei tuota tulosta. Mutta jos kyseessä on HKL:n hoitama liikenne, ei tunnu missään kaataa lisää rahaa heille. Miksi?

HSL pitää liikenteen luotettavuutta ja täsmällisyyttä tärkeänä pyrkimyksenä myös aikatauluja suunniteltaessa. Nyt tehtävät raitiovaunujen aikataulumuutokset ovat varsin suuria, koska pyrkimyksenä on parantaa säännöllisyyttä koko liikennöinnin aikataulurakennetta muuttamalla. Samalla pyritään poistamaan muutamia pullonkauloja mm. päätepysäkeiltä, joille mahtuu vain yksi vaunu kerrallaan. Tämän lisäksi täsmällisyyttä pyritään parantamaan jaottelemalla vaunujen ajoaika pysäkeittäin niin, että matkustaja kokisi vaunun saapuvan paremmin aikataulun mukaan. Muutokset eivät lisää raitioliikenteen kustannuksia verrattuna alkusyksyn aikatauluihin.

Pitäisiköhän 7:n aikataulussa s:n tarkoittaa Sörnäisten pysäkiLLE?

Kyllä, s tarkoittaa Sörnäisten pysäkille, aikataulun selitteessä oli valitettavasti virhe.

Olen antanut palautetta siitä, että on järjenvastaista, kun 6T ei kulje aamuisin Länsiterminaaliin. Aloittaa klo 12 jälkeen, jolloin hyvin harva on menossa laivalle. En saanut vastausta, vaikka sitä pyysin. Nyt kysyn uudestaan ja toivon saavani selityksen.

Viitsitäänkö mainita käpyläläisille jotakin linjan 1 liikennöintiajan upeasta lyhentämisestä lauantaisin?

Tarkoittaako merkintä Hs samaa hallireittiä linjoilla 1 ja 7?

Merkintä ”Hs” tarkoittaa molemmilla linjoilla sitä, että vaunu ajaa lähtöpysäkiltä vain Sörnäisten pysäkille saakka, eikä jatka siitä päätepysäkille. Sörnäisistä vaunut ajavat suoraan halliin.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.