Reijolankadun pysäkki poistuu käytöstä 15.5. klo 9.

Reijolankadun pysäkki H2077 poistuu käytöstä 15.5. kello 9 alkaen. Pysäkki poistuu pysyvästi sitä käyttäviltä linjoilta 58, 58B, 551. Lähimmät korvaavat pysäkit ovat  Auroran sairaala (H2072) ja Töölon tulli (H1379)

reijolankatu_poistuu

 

Kommentit

Erittäin ahtaat paikat on jätetty liikenteelle. Ja kuskit ovat samalla kai jotenkin sokeutuneet kun eivät tajua ottaa pysäkiltä kyytiin, mielestäni vielä vuoro menee tältä kohdalta Itäkeskukseen päin, olen tässä nyt 58b kyytiin monesti koittanut huitoa mutta eivät pysähdy. 58 bussi on aina ihan täynnä.

Tämä pysäkin poisto ei todellakaan ollut hyvä juttu. Pysäkkiä käytti paljon kulkijoita jotka vaihtoivat tältä pysäkiltä Mannerheimintien pysäkille ja jatkoivat siitä matkaa. Nyt lähimmät pysäkit ovat sen verran kaukana että entisiin tuttuihin vaihtoihin ei enää ehdi.

Onnistuvatko vaihdot samojen linjojen kesken Tukholmankadun kohdalla?

Miksi? Pysäkiltä on hypännyt eri busseihin aamuisin useita ihmisiä. Seuraaville pysäkeille on huomattava matka, joten tästä aiheutuu useille ihmisille huomattavaa vaivaa.

Reijolankadulla alkaa mittava katuremontti, jossa kadulle muun muassa rakennetaan raitiokiskot. Pysäkki ei siksi enää mahdu olemaan tällä paikalla. Vielä enemmän kuin kyytiin nousijoita tällä pysäkillä on kyydistä poistujia - mutta yhtä harmillinen tämä muutos on tietysti heillekin. Pahoittelemme sitä, että kävelymatkat tämän seurauksena pitenevät.

Eikö katuosuudelle mahdu myöskään ratikkapysäkkiä, jota myös bussit voisivat käyttää? On monia muitakin katuosuuksia, joilla bussit ja ratikat käyttävät samaa pysäkkiä. Tai eikö katuosuutta ole mahdollista leventää mihinkään suuntaan tuon samaisen mittavan remontin aikana (olishan siinä tilaa levennyksellekin...)? Tulee mieleen onko muutos kovinkaan toimiva, vaikka katua alkaakin kulkea ratikka, jos ja kun se nyt näyttää pidentää pysäkkivälejä ja poistavan paljon käytetyn pysäkin, jonka vieressä on useita palveluita ja runsaasti asutusta.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.