HSL-bussit liikennöivät maanantaista 17.12. alkaen vain T2:n edestä Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Terminaali 2:n rakennustöistä johtuen HSL:n bussien ajoreitit muuttuvat. HSL-liikenne ei enää jatkossa käytä terminaalia T1, vaan bussit pysähtyvät jatkossa ainoastaan terminaalissa T2.  Muutos koskee kaikkia HSL:n lentoasemalle liikennöitäviä linjoja eli 415, 415N, 561, 562N, 615 ja 617. Bussit pysähtyvät 17.12. alkaen saapuessaan lentoasemalle ainoastaan terminaali 2:n edustalla ja bussit lähtevät lentoasemalta T2:n laiturista 25.

Terminaali 2:n pysäkeiltä kuljetaan terminaaliin 1 sisäkautta yhdyskäytävää pitkin. Terminaalien välillä liikennöi lisäksi myös Finavian parkkibussi noin 15 minuutin välein aamusta kello 3.30 alkaen yöhön kello 1.30 asti. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä bussi kulkee ympäri vuorokauden. Kyseisellä bussilla on mahdollista vaihtaa terminaalista toiseen ja sen pysäkit sijaitsevat terminaali 1:ssä laiturilla 10 ja terminaali 2:ssa laiturilla 21. Kehäradan juna-aseman sisäänkäynti sijaitsee yhdyskäytävällä terminaali 1:n ja terminaali 2:n välissä.

Lentoaseman T1 poistuu HSL-liikenteen käytöstä

Kommentit

Nyt on tätä uutta järjestelyä takana muutama päivä ja voin todeta, että kulku Rahtitielle Ilmailutien pysäkiltä on melko hankalaa, koska aluetta ei ole suunniteltu jalankulkijoiden tarpeita silmälllä pitäen. Lisäksi Finavia näyttää tehneen liikennöitsijöistä kahden kerroksen väkeä kun kaukoliikenteen bussit, sekä Finnairin bussit vielä pysähtyvät T1:sen edessä.

Hei, pahoittelut että terminaalin työmaasta johtuvat järjestelyt vaikuttavat matkustamiseenne. Myös Finnairin bussit pysähtyvät 26.12.2018 alkaen ainoastaan Terminaali 2:n kohdalla johtuen samoista muutoksista yhteyksissä, joten muutos ei ole liikennöitsijään sidoksissa.

Nyt en kyllä ymmärrä. Jos 1 terminaalin ohi voi ajaa edelleen, miksi siinä ei voi myös pysähtyä? Tämä olsi tosi huono uutinen, sillä tyämatkoihin käytetty päivittäinen aika pitenee 1/2 h, ollen yhteensä 2,5h.

Hei, lentoaseman bussiterminaali on monessa tasossa oleva rakennelma ja T2-terminaalin poistumispysäkki sijaitsee yhtä kerrosta ylempänä kuin terminaalin T1 pysäkit sijaitsivat. Näiden tasojen välinen suora ajoyhteys valitettavasti katkeaa rakennustöiden takia jolloin linja-autot eivät enää voi ajaa sekä T2-poistumispysäkin että T1-terminaalin kautta.

En ole HSL mutta Finavian uutisen mukaan syynä on Terminaali 2:n rakennustyömaaettä, joka sulkee loppiaisena myös viereiset parkkitalot.

Mikä on syy tälle muutokselle?

Hei, muutoksen syy on terminaali 2:n rakennustyöt joiden takia ajoyhteys T1 ja T2 terminaalien välillä katkeaa 17.12.2018. Tästä johtuen bussit ajavat jatkossa suoraan terminaaliin T2.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.