Junatien pysäkki siirtyy torstaista 7.6. alkaen tilapäisesti

Junatien pysäkki H2180 suunnassa itään siirtyy tilapäisesti kohti Pasilaa noin 150 metriä torstaista 7.6. alkaen. Pysäkki siirtyy tuolloin Aleksis Kiven kadun liittymän toiselle puolelle. Muutos vaikuttaa linjoihin 50, 58/B ja 59 sekä linjaan 26, joka ei poikkeuksen aikana voi käyttää väliaikaista pysäkkiä. Lähimmät korvaavat pysäkit linjalla 26 ovat poikkeuksen ajan Tynnyrintekijänkatu (H3001) ja Sörnäinen (H2409). Poikkeuksen on arvioitu kestävän noin kaksi kuukautta.

Junatie H2180

Kommentit

Suunta "kohti Pasilaa" tarkoittaa harmittavasti pysäkin siirtymistä, ei bussien ajosuuntaa. On siis kyse itään päin ajamisesta; peräkkäin on muodostunut hiekkapysäkki, kiviportaikkopysäkki ja työmaaportaikkopysäkki. Huolellisella infrayhteissuunnittelulla HSL olisi ehkä voinut torjua tällaisen epäesteettömän hattutemppuilun.

Hei, pahoittelut työmaiden teille aiheuttamasta haitasta. Valitettavasti pysäkkien parannustöitä ei voitu kuitenkaan viivästyttää myöhemmäksi ja esimerkiksi ajankohtaan, jolloin Kalasataman pysäkkien kulkuyhteydet metroasemalle avataan. On kuitenkin totta että HSL-alueen pysäkkien esteettömyydessä on vielä tehtävää, mutta tältäkin osin pyrimme kehittämään asioita yhteistyössä pysäkeistä vastaavien alueen kaupunkien ja kuntien kanssa.

Pohjolan Liikenne käytti lauantaina 9.6. yhä normaalia pysäkkiä sujuvasti. Päättääkö liikennöijä yksityiskohdista ja mahdollisesta lykkäyksestä?

Hei, kiitos tiedosta. Muutoksesta on kyllä tiedotettu liikennöitsijöitä ja lisäksi HSL:n tilaamassa liikenteessä  tieto pysäkin siirtymisestä näkyy myös bussien kuljettajapäätteellä. Pysäkki käyttävät myös kaukoliikenteen linja-autot, joille tietoa muutoksesta kulkee muun muassa Linja-autoliiton kautta.

Pitääkö HSL rehellisesti kiinni aiemmasta lupauksestaan, että bussista 26 Kalasatamasta voi vaihtaa samalla pysäkillä muille mainituille linjoille?

Kuten kartasta näkyy, bussi 26 voi ajaa lenkin Hämeentielle myös Kustaankatua ja Aleksis Kiven katua, ellei bussin 26 pysäkkitolppa sovi Vääksyntien risteyksen kohdalle.

Hei, valitettavasti linja 26 ei voi käyttää poikkeuksen aikana normaalia Junatien pysäkkiä, koska se siirtyy liittymän toiselle puolelle. Linjalle harkittiin useita erilaisia poikkeusreittejä, mutta vaihtoehtoa, jossa palveltaisiin samalla Sörnäisten metroasemaa, vaihtoja raitiovaunuista sekä Junatietä kulkevia linjoja ei löydetty. Pahoittelut poikkeusreitin aiheuttamasta haitasta ja toivomme luonnollisesti että työmaa valmistuu mahdollisimman nopeasti.

Olisikohan Junatien pysäkin puuttuessa järkevää unohtaa koko pysähtymätön lenkki vastapäivään ulkokaistoja (Mäkelänkatu-Vääksyntie-Junatie) tässä suunnassa ja ajaa bussi 26 suoraan oikealle kääntyen Hämeentieltä Pääskylänkadulle, joka voitaneen tulkita palvelevaksi sivukaduksi?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.