Länsi-Pasilaan ei raitioliikennettä 25.6.–22.7., korvaava bussi 2X välillä Lasipalatsi – Länsi-Pasila – Pasilan asema

Raitiovaunut 2 ja 7 siirtyvät poikkeusreiteille maanantaista 25.6. alkaen sunnuntaihin 22.7. asti, eikä Pasilan aseman ja Nordenskiöldinkadun välisellä osuudella ole raitioliikennettä. Puuttuvaa osuutta korvaa bussi 2X (Lasipalatsi – Länsi-Pasila – Pasilan asema).

Poikkeuksen syynä ovat Urheilulehdon ympäristössä tehtävät ratatyöt, jotka estävät raitioliikenteen Nordenskiöldinkadulla Mannerheimintien ja Reijolankadun välisellä osuudella.

Maantieteellinen kartta Helsingin raitiolinjoista ja korvaavista bussilinjoista 25.6.-22.7.2018 (pdf-tiedosto)

Skemaattinen kartta Helsingin raitiolinjoista ja korvaavista bussilinjoista 25.6.-22.7.2018 (pdf-tiedosto)

Raitiovaunun 2 poikkeusreitti

Raitiovaunun 2 reitti 25.6.–22.7.: Olympiaterminaali – Lasipalatsi – Töölö – Urheilutalo – Paavalinkirkko.
Linja kulkee Olympiaterminaalin ja Töölöntorin välisen osuuden normaalia reittiään. Töölöntorilta linja jatkaa Mannerheimintien yli Helsinginkadulle ja siitä edelleen Urheilutalon kautta Sturenkadulle ja väliaikaiselle päätepysäkilleen Vallilaan Paavalinkirkolle.

Linja 2 jättää ajamatta seuraavat pysäkit: Ooppera (Mannerheimintiellä), Töölön halli, Kansaneläkelaitos, Auroran sairaala, Eläintarha, Palkkatilanportti, Maistraatintori.

Raitiovaunun 7 poikkeusreitti

Raitiovaunun 7 reitti 25.6.–22.7.: Länsiterminaali – Kamppi – Rautatieasema – Kruununhaka – Sörnäinen – Pasilan asema.
Linja kulkee omalla reitillään Länsiterminaalin ja Itä-Pasilan välisen osuuden, mutta linjan päätepysäkki siirtyy poikkeuksen ajaksi Pasilan asemalle. Pasilassa linja ajaa aseman suuntaan kulkiessaan normaalia reittiään. Asemalta lähtiessään linja kuitenkin jatkaa takaisin Itä-Pasilan puolelle Asemapäällikönkadulle ja siitä edelleen Ratamestarinkadun kautta takaisin omalle reitilleen.

Linja 7 jättää ajamatta seuraavat pysäkit: Kyllikinportti, Maistraatintori, Pasilan asema (H0611 Ratapihantien itäpuolella), Messukeskus (H0613 Rautatieläisenkadun eteläpuolella), Kellosilta (H0615 Ratamestarinkadun länsipuolella).

Korvaava bussi 2X

Korvaavan bussin 2X reitti 25.6.–22.7.: Lasipalatsi – Mannerheimintie – Länsi-Pasila – Pasilan asema.

Paras paikka nousta linjan 2X kyytiin keskustassa on Lasipalatsin pysäkki Mannerheimintiellä Sokoksen edustalla (H1903). Siitä bussi kulkee suoraan Mannerheimintietä Nordenskiöldinkadulle ja edelleen raitiovaunujen 2 ja 7 reittiä Länsi-Pasilan kautta Pasilansillalle.

Linja pysähtyy Pasilan asemalle saapuessaan Pasilan aseman pysäkillä Asemapäällikönkadulla. Linjan lähtöpysäkki Pasilan asemalta Lasipalatsin suuntaan on Ratapihantien varressa sama pysäkki kuin linjalla 7 normaalisti Länsi-Pasilan suuntaan (H0620).

Linja 2X pysähtyy Mannerheimintiellä, Nordenskiöldinkadulla ja Veturitiellä reitin varren bussipysäkeillä. Länsi-Pasilassa linja käyttää raitiovaunupysäkkejä. Linjan pysäkit on esitelty tarkemmin alla.

Raitiovaunuja korvaavassa bussissa kelpaavat raitiovaunuliput, ja voimassaolevan lipun haltija voi nousta kyytiin myös keskiovesta.

Bussin 2X pysäkit:

Postitalo

Linjan pääte- ja lähtöpysäkki keskustassa sijaitsee Postikadun eteläpuolella. Siitä bussi jatkaa Asema-aukion ja Kaivokadun kautta Mannerheimintielle.

Lasipalatsi (vain Pasilan aseman suuntaan)

Bussipysäkki sijaitsee Mannerheimintien varressa Sokoksen edustalla (H1903).

Pysäkki kartalla: linkki

Kansallismuseo

Bussi pysähtyy Mannerheimintien varressa sijaitsevilla bussipysäkeillä (H1906 ja H1907).

Pysäkit kartalla:
Pasilan aseman suuntaan: linkki
Lasipalatsin suuntaan: linkki

Hesperian puisto

Bussi pysähtyy Mannerheimintien varressa sijaitsevilla bussipysäkeillä (H1908 ja H1911). Pasilan aseman suuntaan pysäkki on kahdesta pysäkistä pohjoisempi.

Pysäkit kartalla:
Pasilan aseman suuntaan: linkki
Lasipalatsin suuntaan: linkki

Ooppera (vain Pasilan aseman suuntaan)

Bussi pysähtyy normaalisti kaukoliikenteen käyttämällä bussipysäkillä (H1999) Mannerheimintiellä Oopperan raitiovaunupysäkin kohdalla.

Pysäkki kartalla: linkki

Töölön kisahalli (korvaa raitiovaunupysäkkiä Töölön halli)

Bussi pysähtyy Mannerheimintien varressa sijaitsevilla bussipysäkeillä (H1913 ja H1914). Pasilan aseman suuntaan pysäkki on kahdesta pysäkistä eteläisempi.

Pysäkit kartalla:
Pasilan aseman suuntaan: linkki
Lasipalatsin suuntaan: linkki

Jäähalli (korvaa raitiovaunupysäkkiä Kansaneläkelaitos)

Bussi pysähtyy Pasilan aseman suuntaan Nordenskiöldinkadun varressa sijaitsevalla bussipysäkillä (H2069).
HUOM! Lasipalatsin suunnan pysäkki (H2070) on poissa tietyön takia (linkki tiedotteeseen).

Pysäkit kartalla:
Pasilan aseman suuntaan: linkki

Auroran sairaala

Bussi pysähtyy Nordenskiöldinkadun varressa sijaitsevilla bussipysäkeillä (H2072 ja H2073).

Pysäkit kartalla:
Pasilan aseman suuntaan: linkki
Lasipalatsin suuntaan: linkki

Eläintarha

Lasipalatsin suuntaan bussi pysähtyy Nordenskiöldinkadun varressa olevalla bussipysäkillä (H2074).
HUOM! Pasilan aseman suunnan pysäkki Veturitien varressa on vielä ainakin 25.6. alkavalla viikolla poissa käytöstä työmaan vuoksi.

Pysäkit kartalla:
Pasilan aseman suuntaan: linkki
Lasipalatsin suuntaan: linkki

Palkkatilanportti

Bussi pysähtyy molempiin suuntiin raitiovaunun 2 käyttämillä pysäkeillä.

Maistraatintori

Bussi pysähtyy molempiin suuntiin raitiovaunujen 2 ja 7 käyttämillä lähtöpysäkeillä.

Kyllikinportti

Bussi pysähtyy molempiin suuntiin raitiovaunun 7 käyttämillä pysäkeillä.

Pasilan asema

Bussi pysähtyy Pasilan aseman suuntaan Pasilan aseman pysäkillä Asemapäällikönkadulla (H2164).

Bussi lähtee Lasipalatsin suuntaan Ratapihantien varresta raitiolinjan 7 normaalisti käyttämältä pysäkiltä (H0620).

Lähtöpysäkki kartalla: linkki

Kommentit

Ratikan 2 päätepysäkki voisi kyllä olla töölön hallilla Paavalinkirkon sijaan

Hei, raitiovaunu 8 kääntyy tällä hetkellä Töölön hallilla eikä kahden linjan päättämistä sinne ole koettu liikennöinnin kannalta mahdolliseksi.

Bussin 2X päätepysäkki voisi kyllä olla töölön hallilla postitalon sijaan

Hei, päätepysäkki on sijoitettu Postitalolle, koska halutaan tarjota myös korvaava yhteys suorana yhteytenä keskustaan.

Tarkoitatko että jos päätepysäkki olisi töölön hallilla niin kun vaihtaisi linjaan 2 niin pitäisi mennä ruuneberginkadun kautta mutta kun linjan 2X päätepysäkki on postitalolla niin voi mennä suoraan mannerheimintietä

Koska korvaavan linjan 2X päätepysäkki on Postitalolla, ei keskustasta esimerkiksi Länsi-Pasilaan matkatessa tarvitse vaihtaa kulkuvälinettä. Suora yhteys säilyy siis työmaan aikanakin.

Bussin 2X päätepysäkki voisi kyllä olla töölön hallilla postitalon sijaan

Hei! Saimme tiedon Jäähallin pysäkin poistumisesta käytöstä eilen ilman arviota poikkeuksen kestosta, ja kun tänään varmistui, että poikkeus on voimassa myös linjan 2X aloittaessa, tätä tiedotetta on nyt tältä osin päivitetty. Saatamme joskus toki vahingossa olla ammattitaidottomia, mutta tässä asiassa ei ollut ainakaan pelkästään siitä kyse.

Kartassa näkyisi että pysäkin Brahenkatu nimi olisi vaihdettu nimeksi porvoonkaduksi ja skemaattisessa kartassa viivat on vedetty hieman aiempaa oudommaksi

Brahenkadun pysäkki tosiaan muuttuu kesäliikenteen alusta Porvoonkaduksi. Syynä on se, että vieressä olevat bussipysäkit (mm. linjojen 70 ja 23 käytössä Sturenkadulla ja Porvoonkadulla) kuuluvat Porvoonkatu-nimisinä samaan pysäkkialueeseen. Tämän lisäksi Brahenkatu-nimistä katua ei edes ole Helsingissä olemassa, vaan on vain Itäinen Brahenkatu ja Läntinen Brahenkatu.

Skemaattisessa kartassa viivat eivät tosiaan kulje aivan täysin oppikirjan mukaan, sillä linjaston rakenne muuttui ratkaisevasti linjan 2 poikkeusreitin mukaisesti. Kyse on kuitenkin väliaikaisesta tuotteesta, ja 23.7. palaamme taas hieman normaalimpaan karttatilanteeseen.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.