Linjan 26 reitti muuttuu 5.2. alkaen

Linjan 26 reitti muuttuu 5.2. alkaen. Linja kulkee jatkossa muun muassa Sörnäisten metroaseman ja Hämeentien kautta ja sitä liikennöidään ruuhka-aikoina 20 minuutin vuorovälillä. Muutoksella pyritään palvelemaan paremmin Kalasataman uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen asiakkaita.

Linjan 26 aikataulu 5.2.alkaen

Reittimuutokset

  • Hakaniemen ja Kalasataman välillä reitti kulkee molempiin suuntiin Hämeentien ja Junatien kautta. Linjaa ei siis enää jatkossa ajeta Sörnäisten rantatien kautta, mutta linja 55 palvelee edelleen rantatietä.
  • Sörnäistenniemen alueella ajetaan reittiä Hermannin rantatie - Leonkatu - Capellan puistotie -Työpajankatu.
  • Kalasataman päätepysäkki siirtyy Työpajankadulta Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen eteen, josta ajetaan Kalasatamankadun ja Verkkosaarenkadun kautta Vanhalle talvitielle.

Kalasataman aluekartta

Vaihtoyhteydet 5.2. alkaen

  • Linjoilta 50, 58, 58B ja 59 Herttoniemen ja Pasilan suunnasta on vaihtoyhteys linjalle 26 Junatien pysäkeillä H2179 ja H2180 Teollisuuskadulla
  • Raitiovaunuilta 1,6,7 ja 8 sekä Mäkelänkadun ja Hämeentien busseilta on yhteys metroon Sörnäisten metroasemalla ja linjalle 26 Sörnäisten metroaseman pysäkeiltä H2409 ja H2410 Hämeentiellä.

Linjan 26 reitti

Kommentit

Olisi kiva tietää tuleeko siis Sörnäisten Rantatielle mitään muuta lisä kuljetusta kuin 55 ja 16 linajat?

Hei, valitettavasti tämän muutoksen yhteydessä linjoille 16 ja 55 ei lisätä lähtöjä. Kuitenkin yhdessä nämä linjat tarjoavat jatkossakin seitsemän vuoroa ruuhkatunteina Rautatientorille.

Hyvät linjasuunnittelijat.
Miksi viette kaikki liikenteen meiltä Sörnäisten rantatien työläisiltä, 26 on ollut loistava reitti eräille jotka kulkevat Hakaniemi - Kaasulaitoksen väliä.

Mitkä reittiosat katsotaan aikataulussa mainituiksi sivukaduiksi?

Hei, linjan 26 aikataulussa mainitaan linjan käyttämät pysäkit eli suunnassa Hakaniemi-Kalasatama: Hakaniemi - Hakaniemi - Haapaniemi - Sörnäinen(M) - Junatie -
Tynnyrintekijänkatu - Kalasatama(M) - Junonkatu - Kalasatamankatu ja suunnassa Kalasatama-Hakaniemi: Kalasatamankatu - Kalasatama - Tynnyrintekijänkatu - Junatie - Sörnäinen(M) -
Haapaniemi - Hakaniemi. Pysäkin nimi taas tulee siitä poikkikadusta, jonka läheisyydessä pysäkki sijaitsee. 

Aikataulussa korostetaan: "Lähibussi voi pysähtyä tarpeen mukaan sivukaduilla myös muualla kuinpysäkeillä, missä se on liikenneturvallisuuden ja -säännösten mukaista."

Hei, käytännössä turvallisia kohtia pysähtymiselle ovat Leonkatu sekä Capellan puistotien osuus Leonkadun ja Arielinkadun välillä. Lisäksi Kalasatamankatu, mutta alueen työmaista johtuen alueella voi tapahtua muutoksia, joten ennakolta pysähtymismahdollisuutta ei voida taata.

Riittääköhän tuo 20 minuutin vuoroväli ruuhka-aikoina? Jotenkin epäilen kyllä. 10 min olisi hyvä jo senkin vuoksi, ettei aikatauluja tarvitsisi niin miettiä. Lisäksi olisi kiva, jos linjaa voisi käyttää myös viikonloppuisin.

26 lakkautetaan elokuussa, jolloin saatte Kalasatamaan linjat 50 ja 59, joista jälkimmäinen alkaa kulkea myös viikonloppuisin. Malttakaa siis hetki.

Hei, linjan vuoroväli on sidoksissa käytettävien bussien määrään. Mikäli kysyntä uutta reittiä kohtaa osoittautuu suureksi, luonnollisesti lisäämme tarvittaessa tarjontaa Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen.

Jos linjalle lisätään yksi auto, reitin voisi samalla siirtää Merihaan kautta ajettavaksi Haapaniemenkatua. Yksi toripysäkki Hakaniemessä riittänee.

Linja palvelisi paremmin yhä kasvaa Kalasataman aluetta, mikäli se kulkisi myös Junonkadun pysäkin kautta.

Samaa mieltä. Linja on Kalasatamassa tynkä ja palvelee vain osaa Kalasatamasta. Palvelisi asiakkaita paljon paremmin jos kulkisi Junonkadun ja Parrulaiturin kautta.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.