Linjojen 50 ja 59 päätepysäkki Kalasatamassa siirtyy Koksikadulle maanantaista 22.10. alkaen

Päivitys 23.10. Pysäkin käyttöönotto viivästynyt. Käyttää edelleen ainoastaan Polariksenkadun pysäkkiä.

Linjojen 50 ja 59 päätepysäkki Kalasatamassa siirtyy Koksikadun päähän maanantaina 22.10., jonne perustetaan uusi pysäkki Koksikatu (H2566). Linjojen reitti Pasilan suunnasta saavuttaessa päättyy siis jatkossa kyseiselle pysäkille.  Junonkadulla sijaitsevaa nykyistä päätepysäkkiä Polariksenkatu (H2562) ei voida käyttää ajantasaukseen liikenteen aiheuttamista haitoista johtuen. Kyseessä on tilapäinen ratkaisu, joka on voimassa siihen asti kunnes Sompasaaren alueen rakentuessa päätepysäkki on mahdollista siirtää Sompasaareen.

Koksikadun uusi päätepysäkki

Kommentit

Vihoviimeistä. Ensin työmatkaan tuli kaksi vaihtoa, ja nyt toisesta vaihdosta tuli erittäin aikaavievä. Onneksi saan pian auton ja voin siirtyä ajamaan työmatkat Laajasalosta Ruskeasuolle autolla.

Hei, 22.10. tapahtuva muutos ei siis vaikuta vaihtoon Kalastaman metroasemalla. Bussit siis käyttävät edelleen sanoja pysäkkejä aseman kohdalla. Muutoksia tapahtuu sen sijaan Kalasataman asuinalueella, jossa linjojen päätepysäkki vaihtaa paikkaa.

Mikseivät nämä voi ajaa Herttoniemeen asti kuten ennenkin? Tästä tuli ylimääräinen vaihto 551:een, ja jos lännestä tullessa unohtuu liian pitkäksi aikaa istumaan 50:een tai 59:ään niin vaihto vaatii matkaa sekavan kauppakeskuksen läpi tuuliselle pysäkille. Kun Herttoniemen päässäkin on vaihto liityntälinjaan, niin joukkoliikenteen houkuttelevuus tällä välillä on kärsinyt.

Linjojen muutos 13.8. liittyi uusiin runkolinjoihin jotka aloittavat liikennöinnin ensi vuonna. Linjoja 58 ja 551 onkin liikennöity syksystä alkaen pääosin runkolinjojen reiteillä ja vuoroväleillä. Linjat 50 ja 59 palvelevat nyt taas paremmin Kalasataman uutta asuinaluetta ja sen yhteyksiä mm. Pasilaan.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.