Metroliikenne kulkee epäsäännöllisin vuorovälein keskiviikkoiltapäivänä

Päivitetty: 21.2.2018 klo 14.09

Metroliikenne kulkee jälleen aiemman häiriön jälkeen, mutta epäsäännöllisten vuorovälien arvioidaan jatkuvan metroliikenteessä vielä joidenkin tuntien ajan. Aiemmin metroliikenne oli pysäytyksissä Lauttasaaren ja Kampin välillä palorullaovien virheellisen laskeutumisen vuoksi Ruoholahdessa.

Korvaavat bussit Kampin ja Lauttasaaren välillä lopettavat liikennöintinsä häiriön korjaantumisen vuoksi.

Vaihtoehtoisia yhteyksiä:

MATINKYLÄ:

Yhteydet Helsingin suuntaan: bussi 532 Leppävaaraan + juna, 533 Kauniaisiin + juna, 134, 136, 531 Espoon keskukseen + juna.

NIITTYKUMPU:

Yhteydet Helsingin suuntaan: bussi 118, 124 tai 125 Tapiolaan (laituri 1) + bussi 550, 551 tai 113.

URHEILUPUISTO:

Yhteydet Helsingin suuntaan: bussi 114 Kiloon tai Leppävaaraan + juna, bussi Merituulentieltä (Niittymaan pysäkki) Tapiolaan + bussi 550, 551 tai 113.

TAPIOLA:

Yhteydet Helsinkiin: bussi 551 Meilahteen + toinen bussi, 551 Pasilaan + juna, 550, 113, 114 Leppävaaraan + juna. Yhteydet länteen: linjat 111 ja 112 Matinkylään.

AALTO-YLIOPISTO:

Yhteydet Helsinkiin: bussi 551 Meilahteen + toinen bussi, 551 Pasilaan + juna, 550 Leppävaaraan + juna.

KEILANIEMI:

Yhteydet Helsingin suuntaan: bussi 555 Leppävaaraan + juna.

LAUTTASAARI:

Bussit keskustan suuntaan kulkevat Lauttasaarentieltä laiturilta 3.

RAUTATIENTORI, HELSINGIN YLIOPISTO, KAMPPI:

Yhteydet länteen: raitiovaunut 3, 6, 9. Yhteydet Espooseen: rantaradan juna + bussi Pasilasta, Leppävaarasta tai Espoon keskuksesta. Yhteydet itään: bussit ja raitiovaunut Sörnäisiin. Yhteydet Itä-Helsinkiin: pääradan juna + bussi esim. Pasilasta, Malmilta tai Tikkurilasta.

HAKANIEMI:

Yhteydet länteen: raitiovaunut 3, 6, 9. Yhteydet Espooseen: rantaradan juna + bussi Pasilasta, Leppävaarasta tai Espoon keskuksesta. Yhteydet itään: bussit ja raitiovaunut Sörnäisiin. Yhteydet Itä-Helsinkiin: pääradan juna + bussi esim. Pasilasta, Malmilta tai Tikkurilasta.

SÖRNÄINEN:

Yhteydet länteen: bussit Rautatientorin suuntaan ja raitiovaunut 1, 6, 7 ja 8. Yhteydet itään: bussit 50, 58 ja 59 (Junatien pysäkki).

KALASATAMA:

Yhteydet länteen: bussit 55 ja 16 Rautatientorille. Yhteydet itään: bussi 58 Itäkeskukseen, bussit 50 ja 59 Herttoniemeen.

KULOSAARI:

Yhteydet länteen: bussi 16 Rautatientorille Svinhufvudintieltä, bussit 50, 58, 59 Pasilaan Itäväylältä + juna. Yhteydet itään: bussit 50, 59 ja 81 Herttoniemeen, bussi 58 Itäkeskukseen.

HERTTONIEMI:

Yhteydet länteen: bussi 50, 58 ja 59 Pasilaan + juna, bussi 79 Malmille + juna. Yhteydet itään: bussi 58 Itäkeskukseen (Puusepänportin pysäkki).

SIILITIE:

Yhteydet länteen: bussi 58 Pasilaan + juna, bussi 79 Malmille + juna. Yhteydet itään: bussi 58 Itäkeskukseen (Sahaajankatu 33:n pysäkki).

ITÄKESKUS:

Yhteydet länteen: bussi 58 Pasilaan + juna, bussi 550 Oulunkylään + juna, (ma-pe: bussi 54 Pukinmäkeen + juna).

MYLLYPURO:

Yhteydet länteen: bussi 58 Pasilaan + juna, bussi 550 Oulunkylään + juna, (ma-pe: bussi 54 Pukinmäkeen + juna).

PUOTILA:

Yhteydet länteen Itäkeskuksesta.

KONTULA, MELLUNMÄKI, RASTILA, VUOSAARI:

Yhteydet länteen: bussi 560 Malmille + juna.

Kommentit

Tajuatteko te umpijuntit siellä HSL:llä, että jos noita korvaavia reittejä ei ole koskaan aikaisemmin käyttänyt niin ne ovat aika vaikeita sisäistää muutamassa minuutissa kännykän ruudulta. Siis vuosisadan paskin uudistus koko länsimetro!

Ei tämä ihan oikeasti voi toimia näin... Matinkylässä asuvana opiskelijana metro on nykyään ainoa vaihtoehto liikkumiselle täältä mihinkään ja toisinpäin. Viikonloppuisin liikkuminen julkisilla on älytöntä ja ihan liian hankalaa. Ja arkisin vielä säännölliset viat metrossa! Ei tämä vain toimi näin. Päätoimisen opiskelijan taloudellinen tilanne ei hyväksy henkilöauton ostamista tai taksimatkoja Helsingin keskustaan (yliopistolle). Nyt ollaan vain metron varassa, joka ei aina edes toimi ja joka aamu pitää varata aikaa tunti ylimääräistä, vain sen vuoksi jos metron vuoroväli sattuukin olemaan 15 minuuttia... HSL parannuksia, kiitos.

Kukaan ei kuule. "Älä heittää helmiä sikojen edessä." - Raamattu

Vuonna 2006 avattiin Kampin bussiterminaali. Montaako vuotta sitä rakennettu? Montaako mljn. euroa sinne mennyt? Siellä sijaitsee monta erilaista liikettä, ravintoloita ynnä muuta. Nyt se seisoo tyhjinä. Harva ihminen käy siellä asioimassa. Miljardia eroja veromaksajat maksaneet siitä terminaalin urakalta. Ja turhaan. Koska nyt joku toinen rahojen pesijä keksinyt täyttää omia taskunsa rahoilla ja keksi meille taviksille Metron, joka kuulemma "lyhentää" matkaa. Matikasta mulla kymppi, osaan laskea kuinka monta tuntia se metro varastaa minulta päivittäin. Se varasta myös minun rauha, minun terveyttä. Juoksemalla kun koira, kohta sydäninfarkti koitta tai lonkka menehtyy. Kaksi vaihtoa nyt pitää jännittää. Bussiterminaalissa bisness loppunut tähän V-maiseen metroon. Metro, joka ei toimi, joka vie minulta 1h per vuorokausi lisää aikaa työmatkaan. Maksan se seutulipun hinnan mistä? Siitä että en pääse viikonloppuna Espoosta töihin, ja jos päästävä niin kaksi tuntia ennen pitää herätä ja lähteä sillä ainoalla bussilla sinne Matinkylään odottamaan olematonta metrovaunua. Metro, joka omistaa nimityksen "Jos toimii tänään". Sillä metrolla viikonloppuna aamuisin kyllä huomasin että pelkästään ulkomaalaisia odottelemassa metrovaunua. Koska suomalaiset tietää että autolla pääsee varmasti, eivät ottaa riskiä tähän tylsän, ärsyttävän, epätoivoiseen metroon. Sen pitäisi olla esteetön kulkuväline. Faktat on kyllä toisenlaiset ovat. Se metro ällöttää, oksettaa, hermostuttaa, rasittaa, varastaa aikaa, rauhaa, terveyttä, perhe kärsii, ihmiset ovat ärtyneitä ja hermostuneita. Näitä valituksia ei kuunnella, kunnes tapahtuu ikävä. Silloin aloittavat "voi-voitella" . No odotetaan siihen asti.

Metro jätti Ruoholahteen. Miksi siitä ei ollut infoa. Bussit 20-21Lauttasaareen eivät pysähtyneet Ruoholahteen, koska olivat kaikki täynnä.

Valitettavasti meidän tiedojemme mukaan metro kulki häiriön aikana vain idän suunnasta Kamppiin ja lännen suunnasta Lauttasaareen asti. Olimme lisäämässä korvaavia busseja liikenteeseen, mutta koska häiriö korjaantui, myös korvaava liikenne lakkautettiin.

Missä on laiturit Lauttasaarentiellä? Olisi helpompaa jos antaisitte osoitteen, Lauttasaarentie on aika pitkä.

Bussit kulkevat pysäkiltä, jonka nimi on Lauttasaarentie (M). Se sijaitsee nimensä mukaisesti Lauttasaarentiellä kauppakeskus Lauttiksen ja metroaseman välittömässä läheisyydessä.

Missä on laiturin Lauttasaarentiellä? Olisi helpompaa jos antaisitte osoitteen, Lauttasaarentie on aika pitkä.

Eli korvaavia linjoja ei edes järjestetä? Säälittävän huonoa palvelua.
Ei voi olla hyväksyttävää millään lailla, että minkäänlaisia suoria korvaavia linjoja ei saada tämän aikana järjestettyä edes väliaikaisesti metroasemilta helsinkiin.

Korvaavat bussit kulkevat Lauttasaaren ja Kampin välillä, eli osuudella, jolla metro ei tällä hetkellä liikennöi.

Vähän selkeämmin, kiitos. Mistä mihin nämä kulkevat ja millaisella aikataululla?

Hei, tarkemmat laituritiedot olivat tiedotetekstissämme, mutta teksti on otettu verkkosivuiltamme pois, koska metroliikenne kulkee jälleen. Parannamme kuitenkin ensi kerralla ja kerromme myös aikataulutiedoista paremmin.

Missä tällaiset tiedotekstit olivat, tietää sitten taas huomenna etsiä. Reittiopas ei tiedottanut yhtään mitään, esitti vaan metroa kulkuvälineeksi.
Onko Lauttasaarentiellä useampia laitureita?

Lauttasaarentiellä sijaitsevat Lauttasaaren metroaseman liityntäbussien laiturit 3 ja 4: 3 idän suuntaan ja 4 lännen suuntaan. Laiturit, tai oikeammin pysäkit, ovat vastakkain.

Tiedotetekstit olivat tällä sivulla muodossa: "Korvaavat bussit Kamppiin kulkevat Lauttasaarentieltä laiturista 3", mutta teksti otettiin pois, kun korvaavat bussit lopettivat liikennöintinsä. Tämä siksi, että muuten levittäisimme edelleen virheellistä/vanhentunutta tietoa.

Ymmärrättekö Te, että ihmisten pitää päästä liikkumaan? Tajuatteko Te, että ihmiset maksavat tästä "palvelustanne"?

Miten espoolaisten liikkuminen voidaan suunnitella pelkästään yhden jatkuvasti hajalla olevan systeemin varaan?

Vaadin välittömiä korjaustoimenpiteitä! HETI! En syysliikenteen alussa tai ensi jouluna!

Samalla tavalla "vaikeaa" on liikkuminen täältä Itä-Helsingistäkin, ja on sitä ollut jo yli 35 vuoden ajan. Älä siis viitsi ottaa itkupotkuraivaria kuin joku 3-vuotias kakara vaan sopeudu tilanteeseen -niin meidän Itä-Helsingissäkin on pitänyt tehdä!

Sopeudu? Osta auto, niinkö? Miksi tähän pitäisi sopeutua?

Ja lopettakaa se valehtelu! Äsken klo 13:40 Kampin laituriin 50 saapunut bussikuski: "Voivoi, menkää metrolla!" kirosanojen ja matkustajille alatyylisen vittuilun sävyttämänä! Kuvastaa hyvin koko sontalafkaanne.

Painukaa hevonhiiteen Rihtniemi ja HSL! Kuinka monta kertaa ajattelitte vielä pysäyttää koko Espoon ja Helsingin välisen liikenteen periaatteidenne vuoksi?!?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.