Muutoksia pääradan junien D,R,T ja Z aikatauluihin 9.12. alkaen

Lähijunien D, R, T ja Z aikataulut muuttuvat sunnuntaina 9.12. Pääradan ratatöiden päätyttyä junat voivat taas palata käyttämään normaaleja aikatauluja. R-junien osalta palataan pääsääntöisesti ennen maaliskuuta voimassa olleisiin aikatauluihin ja myös D-junien sekä muutamien Z-junien aikataulut muuttuvat. Lisäksi lauantai- ja sunnuntaiöinä ajettavan T-junan lähtöaika aikaistuu; juna lähtee jatkossa Riihimäeltä kello 4.56, jolloin se kulkee HSL-alueella Jokelasta klo 5.16 ja Keravalta klo 5.35.

Samalla junien aikataulumuutosten kanssa myös Keravan aseman kautta kulkevien bussien aikataulut muuttuvat.

Asemien aikataulut 9.12.2018 alkaen


 

Kommentit

Milloin tulee pdf-aikataulut yhteysvälittäin? Nykyiset on voimassa vain 8.12.18 asti.

Olen asiakas joka ei omista älykännykkää tai tablettia, joten tarvitsen aikatauluja mistä näkee esim. R tai K-junan aikataulun koko matkalta. Itselläni on useasti menoja, joiden päättymistä en tarkalleen tiedä (kuin ehkä n. 1- 1,5 h tarkkuulla) ja sitten lisäksi saatan saada osan matkaa kyydin eli en aina tiedä miltä asemalta nousen kyytiin.
Viime kesänä jouduin tulostamaan jopa 40-50 sivua mukaani, jotta saisin aikataulut muutaman tunnin ajalta mutamalta eri asemilta. Enää en jatka tulostamista (on kallista) eli kyllä teidän tulee järjestää aikataulut. Viime kesänä VR oli sitä mieltä, että se on teidän tehtävä ei heidän.

Minun lisäksi löytyy varmasti satoja ellei tuhansia ihmisiä, jotka tarvitsevat pdf-aikatauluja yhteysväleittäin. Ei riitä mitkään asemien aikataulut laitureilla, koska voi olla että juna meni jo ja seuraavaa odotellaan jopa 30-60 minuuttia! Täytyy myös tietää milloin juna on aikataulun mukaan perillä.

Tiedän, että me ilman määrätynlaista älykännykkää tai tablettia olevat olemme "kakkosluokan" matkustajia.

Miksi jälleen Keravalla lopetetaan liityntäliikenne nopeista junista? Luulin, että tämä virhe korjattiin lopullisesti ratatöiden yhteydessä muuttuneiden aikataulujen myötä, mutta nyt näyttää, että palataan taas synkronoimattomiin aikatauluihin. Keravan merkittävimmän liityntäliikennesuunnan (itä > Ahjo) bussien lähtöajat on täysin ristiriidassa nopeiden junien aikatauluihin. Käytännössä odotusaika on lähes sama kuin nopeiden junien vuoroväli, eli tilanne on huonoin mahdollinen. Liityntäliikenne tarkoittaa, että runkoyhteyden (tässä juna) terminaalista vaihdetaan sujuvasti toiseen kulkuneuvoon, mikä korvaa suoran yhteyden. Jälleen voimaan tuleva aikataulu ei ole liityntäliikennettä, vaan johtaa tilanteeseen, jossa jokainen joka kykenee kulkemaan muulla kuin bussilla, ei käytä busseja. Mikä tämän asian suunnittelussa on näin vaikeaa, kun junien kulkiessa vartin erolla tulevaan mutta samalla vuorovälillä, bussiaikataulut oli toimivat - siis nyt päättyvän aikataulukauden ajan? Toimiva vaihtoaika Keravalla on ollut ruuhkassa 8-10 min. ja ruuhkan ulkopuolella hieman pidempi. Kun 2019 uuden suunnitelman mukainen liikennöinti alkaa, olisi toivottavaa, että bussiaikataulut osataan synkronoida juniin, muuten ihmiset äänestää jaloillaan ja yksityisautoillaan - ja sitten voidaankin vuorovälit harventaa vähentyneiden käyttäjämmärien takia ja kaikki säästää - vai säästääkö?

Kiitos kommentista. Ikävää etteivät uudet aikataulut tunnu toimivilta tapauksessanne. Sunnuntaina 9.12. voimaan tulevissa aikatauluissa Keravalta kulkevat Helsingin suuntaan mm. 07.02 Z-juna, 07.08 D-juna, 07.27 R-juna, 07.43 D-juna, 07.57 R-juna. Ahjon suunnasta esimerkiksi bussi 975 saapuu asemalle 07.22. eli vaihtoaika R-junaan on 5 minuuttia. Toki kaikkiin nopeisiin juniin ei välttämättä saada järjestettyä yhteyttä, mutta kuitenkin liityntäliikennettä moniin juniin on jatkossakin.

Kuten alkuperäisestä kommentistani voi lukea, ilmaisin puutteen olevan nopeISTA junISTA, ei siis nopeisiin juniin. Eli junasta bussiin koko hiljaisemman liikenteen ajan esim. ruuhkien välissä keskipäivällä, ei ole lainkaan tahdistettuja busseja linjalla 975. Eli ei ole liityntäliikennettä - voitte ihan itse todeta asian aikataulusta, tämän suunnittelija ei osaa työtään. Ratatöiden aikana bussiin vaihto oli sujuva samalla automäärällä ja samalla vuorovälillä - mistä siis ero johtuu?. Vain linjalle 985 itään on tahdistettu vaihto.

Kiitokset palautteesta ja pahoittelut alkuperäisen kommentin virheellisestä tulkinnasta. Välitän palautteen linjasto- ja aikataulusuunnitteluun.

Hei, aikatauluihin nyt lisätty Jokelan asema-aikataulut. Pahoittelut siitä että nämä eivät olleet tiedotetta tehdessä vielä käytettävissä.

Jokela-HKI
05-20 11/R 41/R
21-00 11/R

03-04 16/T
JOKELA-Riihimäki
05-15 17/R 47/R
16 17/R 32/R 47/R
17-22 17/R 47/R
23-01 17/R
02 17/T
03 46/T

SAUNAKKALLIO
Lähtö 5 Minuuttia aikaisemmin (Riihimäen suunta) Tai 5 minuuttia myöhemmin (helsingin Suunta) Kuin jokelasta

Järvenpää-Hki
03-04 23/T
05-06 19/R 49/R
07 01/D 19/R 36/D 49/R
08 00/D 19/R 49/R
09-20 19/R 49/R
21-00 19/R
JÄRVENPÄÄ-Riihinmäki
05-15 08/R 38/R
16 08/R 22/R 38/R
17 00/D 08/R 25/D 38/R
18-22 08/R 38/R
23-01 08/R
02 36/T
LÄHDÖT AINOLASTA 3 MINUUTTIA AIKAISEMMIN TAI MYÖHEMMIN KUIN JÄRVENPÄÄSTÄ

Olisi kiva, jos asema-aikatauluista löytyisi myös HSL-alueen pohjoisin asema eli Jokela! Eikä tietysti Järvenpään ja Ainolan aikatauluistakaan haittaa olisi, kun liput käyvät jne. vaikka eivät HSL-aluetta periaatteessa olekaan.

Hei, aikatauluihin nyt lisätty Jokelan asema-aikataulut. Pahoittelut siitä että nämä eivät olleet tiedotetta tehdessä vielä käytettävissä.

Hei kiitos kommentista. Olemme sopineet VR:n kanssa että he vastaavat toistaiseksi Jokelan asema-aikataulujen tuottamisesta. Nämä PDF-aikataulut ovat siis samoja kuin asemien julisteissa ja Jokelassa julisteet ovat VR:n tuottamia. Toki palautteen perusteella meidän pitää pohtia onko ratkaisu käytännössä toimiva. Järvenpää, Ainola ja Haarajoki ovat tosiaan HSL-alueen ulkopuolelle joten niiden asema-aikataulut on jatkossakin VR:llä.

Kiva että olette VR:n kanssa sopineet niin.

Olisiko kuitenkin hyvää asiakaspalvelua linkittää tähän samaan tiedotteeseen myös se VR:n tekemä Jokelan aikataulu? Matkustajat ovat kuitenkin HSL:n asiakkaita. Hallinnolliset rajat eivät saisi tulla matkustajainformaation tielle - matkustajaa ne eivät keskimäärin kiinnosta. Sen sijaan minua kiinnostaisivat junien lähtöajat Jokelasta ensi viikon jälkeen. Kiitos jo etukäteen!

Hei, olet aivan oikeassa etteivät hallinnolliset rajat saa vaikuttaa matkustajapalveluun. Valitettavasti meillä ei ole tällä hetkellä ole linkkiä VR:n tekemiin Jokela aikatauluihin, mutta junien aikataulut löydät kuitenkin jo nyt Reittioppaasta joka on HSL:n pääasiallinen aikataulutiedon jakelukanava internetissä: https://reittiopas.hsl.fi/pysakit/HSL%3A5010554

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.