Torstain aamuruuhkassa testataan tiheämpää metroliikennettä Espoossa – kolme neljästä metrojunasta ajaa Matinkylään asti

Metrossa kokeillaan torstain 24.5. aamuruuhkassa (n. klo 7–9.30) uutta liikennöintimallia, jossa joka toinen nyt Tapiolassa kääntyvistä junista jatkaa matkaansa Matinkylään asti.

Näin aamuruuhkan aikana kolme neljästä metrojunasta ajaa myös Tapiolan länsipuolella, jossa vuoroväli on vaihtelevasti 2,5 tai 5 minuuttia. Tässä mallissa Matinkylään asti ajetaan tunnissa kuusi junaa enemmän kuin normaalisti.

Edellisellä kerralla huhtikuun alussa tiheämpää vuoroväliä kokeiltiin niin, että kaikki junat ajoivat Matinkylään asti. Kokeilun tuloksena liikennettä tilaava HSL ja metroa operoiva HKL kuitenkin totesivat, että kaikkien junien ajaminen 2,5 minuutin vuorovälillä Matinkylään asti aiheuttaa metroliikenteelle liian herkästi häiriöitä.

Torstaina tehtävän kokeilun tarkoituksena on selvittää, toisiko uusi järjestely liikenteeseen riittävästi pelivaraa, jotta Matinkylän lähtöjen määrää voitaisiin lisätä ja kuormitusta keventää.