Lähijunat E ja Y peruttu arkisin 24. - 30.6. sekä 15. - 28.7. ratatöiden takia - yhteydet Siuntioon U- ja L-junilla

Päivitys 26.6.2019: Johtuen matkustajaruuhkasta joitakin junia ajetaan ratatöiden aikana kolmella Sm5-junayksiköllä 28.6. saakka. Näillä junilla poikkeuksellisesti yksi junayksikkö on suljettuna Jorvaksessa johtuen lyhyestä laiturista.

Aamupäivällä: U-juna Helsingistä klo 7.12  ja U-juna Kirkkonummelta klo 6.57 ja klo 8.27

Iltapäivällä: U-junat Helsingistä klo 15.42 ja klo 16.42 sekä U-junat Kirkkonummelta klo 16.57 ja 17.57

 

Väylä tekee kesällä 2019 Helsinki-Pasila -rataosalla ratatöitä, joilla on vaikutusta lähijunien liikennöintiin. Työt keskittyvät Helsingin ratapihalle ja Pasilan asema-alueelle. Lisäksi Väylä rakentaa uutta Pasilan lisäraidetta ja asemalaituria, jotka toteutetaan osana Keski-Pasilaan nousevaa Triplaa.

Suurin vaikutus on, että E- sekä Y-junat on peruttu arkisin 24.-30.6. ja 15.-28.7. ja liikennettä Siuntion korvataan U-ja L-junilla.

Muutokset vaikuttavat liikennöintiin kyseisten kolmen viikon ajan seuraavasti:

 • E-junat on peruttu arkisin (lauantaisin ja sunnuntaisin junat ajetaan normaalisti)
 • U-junilla on arkisin poikkeusaikataulut Helsingin suuntaan klo 6-22,
  • lähdöt Kirkkonummella puolen tunnin välein minuuteilla -.27 ja -.57.
 • Helsingistä Kirkkonummen suuntaan  ja muina aikoina L- ja U -junat kulkevat Helsingin ja Kirkkonummen välillä normaalien aikataulujen mukaan. Viikonloppuisin U-junilla Helsingin suuntaan voi kuitenkin olla ratatöistä johtuvia viivästyksiä.
 • Y-junat on peruttu  ja liikennettä korvataan U- ja L-junilla, jotka kulkevat lähellä Y-junien normaaleja kulkuaikoja.
  • Seuraavat Helsingistä lähtevät junat jatkavat Siuntioon;
   • arkisin: L-juna klo 5:34, U-junat klo 6:42, 12:42, 15:12, 16:12, 17:12, 19:12.
   • L-juna klo 23:08 ma-su jatkaa kuten normaalisti Siuntion kautta Karjaalle asti.
  • Seuraavat junat kulkevat Siuntiosta Helsinkiin:
   • L-juna lähtee Karjaalta 5:28 ja Siuntiosta klo 5:50, U-junat Siuntiosta klo 7:18, 7:48, 13:41, 16:18, 17:18, 18:18, 20:18.

Pasilan asemalla on lisäksi ratatöistä johtuvia muutoksia junien käyttämissä raiteissa. Tarkat tiedot lähtöraiteista löytyvät aseman näyttötauluilta.

Kommentit

Ei kellään tullut mieleen ajattaa U-junia vähän useammin ainakin pahimpiin ruuhka-aikoihin? Tai pitää tämä kauhuviikko viikkoa paria myöhemmin, kun useampi on lomalla?

Hei, valitettavasti ratatyöt rajoittavat junien määrää Pasilassa ja juuri tästä syystä E-ja Y-junat on peruttu arkisin näinä kolmena viikkona. Työt aloitettiin juhannuksesta, jotta ne saataisiin tehtyä ennen elokuun alkua, jolloin matkustajamäärät taas kasvavat merkittävästi.

Noille kahdelle asemalle matkustavat pitää voida kuulutuksin tai opastein ohjata esim. kahteen ensimmäiseen yksikköön. Puolen tunnin vuoroväli on muutenkin äärimmäisen huono palvelutaso eli kyllä junaan pitää mahtua, kun se vihdoin asemalle saapuu.

Hei, pahoittelut ruuhkista U-junissa ratatöistä johtuen. Pidemmillä junilla ajamista ja mainitsemianne keinoja kokeiltiin aiemmin keväällä, mutta näissä kokeiluissa ei valitettavasti löydetty toimivia ratkaisuja liikennöintiin.

Kannattaisi harkita kolmen yksikön junia ainakin tämän harvojen vuorojen aikana!!! Tänään junia tosiaan vain 2 tunnissa Kirkkonummelta Helsinkiin ruuhka-aikaan ja 2 junayksikköä oli täynnä jo Kauklahdessa. Kauniaisista eteenpäin ei meinannut enää käytävillekään mahtua seisomaan ja aikaa kului, kun laiturilla olijat pyysivät tiivistämään, eikä tiivistettävää enää ollut. Leppävaarassa pois jääminen oli todella hankalaa, kun kukaan ei päässyt liikkumaan järjettömässä ruuhkassa mihinkään suuntaan.

Hei, pahoittelut alla olevista epätarkoista tiedoista; myös Siuntiossa olevat lyhyet laiturit estävät sieltä tulevien tai sinne ajettavien junien ajamisen pitkinä. Näin ollen junia ei voida valitettavasti voida ajaa pitkinä 3 junayksiköllä.

Olisiko syytä ajaa nämä vuorot kolmen yksikön mittaisella junalla, kun ruuhka-aikoina on normimittainenkin täynnä jo Pasilassa, Kirkkonummen suuntaan ajaessa, ilman mitään vuorojen perumisiakin.

Hei, pahoittelut vastauksen viivästymisestä! Valitettavasti Jorvaksen aseman lyhyt laituripituus estää pitkien junien ajamisen Kirkkonummelle. Kolmen yksikön junia kokeiltiin aiemmin, mutta näille muodostui viivästyksiä johtuen mm. pidentyneistä pysähdysajoista asemilla.

Viivästykset olivat minuutin parin luokkaa. Se ei ole todellakaan järkevä syy lyhentää junia. Suurin osa matkustajista arvostaa istumapaikkaa enemmän kuin minuutin nopeampaa matkaa, ja sitä paitsi ylitäydet junatkin pidentävät pysähtymisaikoja.

Hei, pahoittelut epätarkoista tiedoista; myös Siuntiossa olevat lyhyet laiturit estävät sieltä tulevien tai sinne ajettavien junien ajamisen pitkinä. Näin ollen junia ei voida valitettavasti voida ajaa pitkinä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.