Runkolinja 550 sekä linjat 41 ja 552 siirtyvät 12.8. poikkeusreiteille Huopalahdessa - Eliel Saarisen tien tunneli suljetaan ajoneuvoliikenteeltä

Eliel Saarisen tie suljetaan ajoneuvoliikenteeltä pikaraitiotien rakentamisen aikaisten poikkeusjärjestelyjen vuoksi 12.8.2019. Tästä johtuen tunnelia käyttävät bussilinjat eli 41, 550 ja 552 joutuvat poikkeusreiteille eivätkä enää käytä Huopalahden aseman pysäkkejä. Poikkeusreittien suunnittelussa on pyritty pitämään sujuvat joukkoliikenneyhteydet ennallaan ja samalla huolehtimaan liikenteen toimivuudesta ja sujuvuudesta. Valitettavasti poikkeusjärjestelyt voivat joidenkin matkojen kohdalla tarkoittaa vaihdottoman yhteyden muuttumista vaihdolliseksi tai kävelymatkojen pidentymistä.

Vaihdot junaraiteiden välillä eli Kehäradan junista Rantaradan juniin ja toisinpäin onnistuvat kuitenkin koko rakentamisen ajan tunnelin kautta. Samoin hissit ja esteettömät reitit ovat käytössä työmaan aikana. Jalankulku ja pyöräily tunnelin läpi on myös mahdollista koko ajan, mutta reitteihin tulee muutoksia työmaan edetessä. Tunnelin sulun ja siitä johtuvien poikkeusreittien on arvioitu kestävän loppuvuoteen 2021 saakka.

Lisätietoa Raide-Jokeri hankkeesta: Raidejokeri.info

Tarkemmat tiedot vaihtoehtoisista joukkoliikenneyhteyksistä löydät helpoiten Reittioppaasta hakemalla reittiehdotuksia 12.8.2019 jälkeiselle ajalle. Aikataulut ja reitit ovat nähtävissä Reittioppaassa 30 päivää ennen niiden voimaantuloa.

 

Muutokset bussiliikenteelle

  • Linja 550 kiertää Hämeenlinnanväylä ja Vihdintien kautta normaalille reitilleen käyttäen A-vyöhykkeellä sijaitsevia Metsäläntien ja Talontien pysäkkejä. Linjalta poistuvat pysäkit Vihdintie, Huopalahden asema ja Ilkantie.
  • Linja 41 ajaa suoraan Tunnelitien kautta normaalille reitilleen. Linja käyttää kaikkia poikkeusreitin varrella olevia pysäkkejä.
  • Linja 552 reitti kulkee Eliel Saarisen tieltä Tunnelitien, Haagan Urheilutien, Isonnevantien ja Isonnevankujan kautta takaisin Eliel Saarisen tielle. Linja käyttää kaikkia poikkeusreitin varrella olevia pysäkkejä.
  • Linjan 52 reittiin ei tule työmaan takia muutoksia 12.8.

Lähimmät yhteydet Huopalahden aseman ympäristössä 12.8.2019 alkaen

Bussipysäkit Huopalahden aseman ympäristössä säilyvät käytössä lukuun ottamatta Ilkantien ja Huopalahden aseman pysäkkejä.

  • Linja 41: Lähimmät pysäkit ovat Palokaivon aukion ja Tunnelitien pysäkit aseman itäpuolella. Pysäkeiltä kulkee myös normaaliin tapaan linja 40.
  • Linja 552: Linja käyttää aseman eteläpuolella sijaitsevia Angervotien pysäkkejä yhdessä linjan 52 kanssa.
  • Linja 550: Lähimmät runkolinjan 550 pysäkit ovat Vihdintiellä sijaitsevat Talontien pysäkit. Vaihdot runkolinjan 550 ja junien välillä onkin järkevintä tehdä 12.8. alkaen Oulunkylän tai Leppävaaran asemilla.
  • Lähibussin 32 reittiin ei tule muutoksia eli se palvelee entiseen tapaan mm. Riistavuoren palvelukeskusta.

Pysäkit Huopalahden aseman ympäristössä 12.8.2019 alkaen

Kommentit

Karttaa katsoessa tuntuisi luontevammalta että 550 kulkisi samaa reitti kuin 552, jolloin käytöstä poistuvilta pysäkeiltä olisi helpompi siirtyä korvaaville pysäkeille. Nyt Huopalahdessa näkyy varmasti monta hämmästynyttä matkustajaa, kun tuttu bussi ei kulje lähimaillakaan. Ja sama tietysti Ilkantien pysäkillä, vaikka siellä matkustajamäärä on varmasti pienempi.

Hei, linjan 552 (ja 52) käyttämä reitti Haagassa kulkee poikkeuksen aikana verrattain kapeiden katujen kautta eikä näiden katujen ja niiden risteyksen kautta voida liikennöidä suuremmalla telibussikalustolla. Lisäksi liikenteen sujuvuuden vuoksi ei ole järkevää liikennöidä tiheävuorovälisellä runkolinjalla kyseisessä ahtaassa liikenneympäristössä. Tästä johtuen linja 550 ei valitettavasti liikennö poikkeuksen aikana samaa reittiä kuin 552.

Asun Kivistössä ja tämän muutoksen takia joutuisin kulkemaan Tapiolaan nyt kolmella eri kulkuneuvolla. Istun siis yli kolme tuntia päivässä julkisissa työmatkallani. Minusta on aika kohtuutonta että pääkaupunkiseudulla menee työmatkaa noin pitkä aika kun ystäväni Kokemasta pääsee töihin huomattavasti vähemmällä istumisella ja vain yhdellä kulkuneuvolla

Hei, pahoittelut poikkeusjärjestelyjen teille aiheuttamasta haitasta. Valitettavasti toimivaa vaihtoehtoista poikkeusreittiä linjalle 550, joka kulkisi Huopalahden aseman kautta ei löydetty tarkasteluista huolimatta. Mikäli matkustatte Kivistöstä Tapiolaan käyttäen BC-lippua, Huopalahdessa voi jatkossakin vaihtaa Leppävaaran suuntaan menevään junaan ja Leppävaarassa taas esimerkiksi linjalla 550 Tapiolaan. Matka-aikaa tämä reitti ei juurikaan lisää nykyisestä, mutta toki tuo ylimääräisen vaihdon matkalle kuten totesitte.

Miksi linjaa 550 ei ole voitu siirtää sellaiselle reitille, että se pysähtyisi esim. Pohjois-Haagan juna-aseman kohdalla, jolloin matka helpottuisi huomattavasti?

Ei kai pysäkille Palokaivon aukio H1665 tapahdu mitään? Pysyyhän se linjojen 32, 52 ja jatkossa 552 käytössä?

Hei, pysäkki H1665 Palokaivon aukio säilyy normaalin tapaan käytössä myös 12.8. jälkeen. Tiedotteen karttaan nyt lisätty pysäkkejä tältä osin.

Aika törkeää siirtää linjan 550 A-vyöhykkeelle kiertämään Raidejokerityömaata Huopalahden aseman lähellä. Tämä voi edellyttää joidenkin matkustajien siirtymistä ABC-vyöhykelipun käyttöön BC-lipun sijasta aiheutuneen matkaviiveen lisäksi.

Vähintä, mitä HSL:n pitäisi tehdä on sallia bussin 550 kyydissä kyseisen poikkeusosuuden ohittaminen ilman A-vyöhykkeelle oikeuttavaa lippua. Kyseisellä pääkaupunkiseudun kohdalla siirtymismahdollisuudet B-vyöhykettä pitkin sen länsi- ja itäosien välillä ovat huonot.

Hei, linja 550 siirtyy poikkeusreitille Hämeenlinnanväylän kautta eli kulkee samalla myös A-vyöhykkeellä. Sujuvaa vaihtoehtoista reittiä joka kulkisi vain B-vyöhykkeellä ei valitettavasti löydetty tarkasteluista huolimatta. Muut poikkeusreiteille joutuvat linjat eli 41 ja 552 kulkevat normaalistikin A-vyöhykkeen kautta: Linja 41 Haagasta ja 552 Munkkivuoresta eteenpäin. Tästä johtuen erilliseen poikkeukseen vain yhtä linjaa koskien ei ole ryhdytty. Lisäksi linja käyttää A-vyöhykkeellä myös muiden bussilinjojen käytössä olevia pysäkkejä, joten saman pysäkin on selkeintä kuulua samalle lippuvyöhykkeelle kaikkien sitä käyttävien linjojen osalta. Suurimmalla osalla alueen asukkaista ja linjan matkustajista on jo nyt käytössä AB-lippu, joten reitin siirtyminen kulkemaan A-vyöhykkeen kautta ei vaikuta heidän osalta matkan hintaan.

"Suurimmalla osalla alueen asukkaista ja linjan matkustajista on jo nyt käytössä AB-lippu, joten reitin siirtyminen kulkemaan A-vyöhykkeen kautta ei vaikuta heidän osalta matkan hintaan."

Vaan ei kaikilla. Espoolaisena BC-lippulaisena olen iloinnut mahdollisuudesta päästä käymään Itä-Helsingissä edullisesti - se mahdollisuus nyt sitten poistuu määrittelemättömäksi ajaksi. Tattista vaan.

Hei, jatkossakin esimerkiksi Leppävaarasta pääsee Itäkeskukseen B-vyöhykkeen kautta linjalla 553 ja vaihtamalla esimerkiksi Tuusulanväylän pysäkillä runkolinjaan 550 tai Kantelettarentien pysäkillä linjaan 54. Matka-aika ei merkittävästi eroa linjan 550 tulevista aikatauluissa, joissa on jouduttu valitettavasti huomioimaan työmaiden aiheuttamat hidastukset.

Hyvä tietää että jatkossakin pääsee, ja toivottavasti vielä kohtuullisella matka-ajalla. Hiukan huvittavaksi kyllä menee, 550->553->550.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.