Runkolinjalla 550 poikkeusreitti 12.8. alkaen Viikinmäessä - ei vaikutusta pysäkkeihin

Lahdenväylän ylittävä silta suljetaan liikenteeltä 12.8.2019 johtuen pikaraition rakentamisesta. Runkolinjalla 550 on tästä syystä käytössä poikkeusreitti, joka kiertää Viikintien kautta Hernepellontielle ja siitä takaisin omalle reitilleen Maaherrantielle. Linja 550 ei käytä poikkeusreitillä olevia pysäkkejä. Tämän hetkisen arvion mukaan liikenne voi palata kulkemaan Lahdenväylän sillan kautta keväällä 2020.

Linja 550 kiertää Hernepellontien kautta 12.8. Ei muutoksia pysäkeissä

Kommentit

Nopeuttaisi monen työmatkalaisen reissua jos pysähtyisitte Viikinmäen Alepan kohdilla, ei tarvitsisi vaihtaa bussia Maaherrantiellä. Ja ei hidastaisi bussin kulkua juurikaan, eiköhän sitä muut mutkat hidasta enemmän.

Linjan 550 kokonaismatka-aika Itäkeskuksesta-Westendinasemalle on pidentynyt johtuen useasta työmaasta ja poikkeusreitistä. Poikkeusjärjestelyiden yhteydessä pysäkkejä on lisätty vain sinne missä ne korvaavat suoraan linjalta poistuvia pysäkkejä. Näin linjan matka-aika pyritään pitämään kohtuullisena. Valitettavasti tästä syystä Viikinmäen poikkeusreitille ei ole lisätty pysäkkejä.

Mitenkäs tämä vaikuttaa pyörällä liikkumiseen? Pitääkö fillarillakin alkaa kulkea samaa pitkähköä kiertotietä?

Olisiko mahdollista lisätä Viikinmäen Alepan tienoille tilapäispysäkki? Tämä ei juurikaan pidentäisi matka-aikaa, mutta palvelisi erinomaisesti alueen asukkaita.

Linja 550 ei käytä poikkeusreitillä olevia pysäkkejä, koska jokainen ylimääräinen pysähdys lisää matkustajien matka-aikaa ja poikkeusreitin aiheuttama viivästys mukaan lukien pidentäisi liiaksi linjan kokonaisajoaikaa. Lisäksi 550:n sujuvuus poikkeusjärjestelyjen aikana on haluttu varmistaa osittain myös sillä, että se ei käytä Hernepellontien pysäkkejä.

Olisi hyvä tietää reilusti etukäteen paljonko nämä kiertotiet lisäävät ko. Linjan matka-aikaa? Milloin tulee reittioppaaseen näkyviin kietoyeiden vaatima aika? Samalla linjallahan on tulossa muutos toiseenkin kohtaan samaan sikaan, eikö?

Hei, voit vertailla matka-aikoja Reittioppaassa valitsemalla hakupäiväksi 12.8. jälkeisen ajan. Pikaisesti katsottuna matka-aika näyttäisi lisääntyvän Viikin poikkeuksesta noin 3 minuuttia.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.