Junat eivät pysähdy Lentoasemalla eivätkä bussit aja sinne 27.3. alkaen toistaiseksi

Päivitys 13.5. Junat ja bussit kulkevat Lentoasemalle 14.5. alkaen

Junat eivät pysähdy Lentoaseman asemalla perjantaista 27.3. klo 16.00 alkaen toistaiseksi koronavirustilanteen takia. Lisäksi bussilinjojen 415, 415N, 561, 562N, 615 ja 617 päätepysäkki on Aviapolis. Lentoasemalle ei siis ole toistaiseksi normaalia HSL:n liikennettä.

Kommentit

Reittioppaan mukaan junat pysähtyisivät lentoasemalla taas huomisesta 14.5. alkaen. Onkohan reittiopas tältä osin ajan tasalla?

Toivottavasti HSL:n liikenne lentoasemalle palautetaan mahdollisimman pian. Käytän kotimaan lentoja keskimäärin viikoittain, joten juna- ja bussiliikenteen keskeyttäminen lentoasemalle on hankaloittanut matkustamista jo kohtuuttoman paljon - varsinkin näin kausilipun haltijan näkökulmasta.

Milloinköhän junat taas pysähtyy lentoasemalla, kun ei kuitenkaan matkustajia oo?

Käyn töissä Oulussa ja lennot toimii jo lähes normaalisti. Onko käveltävä Aviapoliksen pysäkiltä kentälle (2km)? Milloin tämä poistetaan, eihän tässä ole mitään järkeä.

Matkustan väliä Hki-Oulu. Finavialta kysyin. Bussi Aviapoliksen ja lentokentän välillä on vain kentän työntekijöille. Tuleeko siis kotimaan lentoja lentävien käyttää taksia? Kalliiksi tulee. Koska hsl alkaa taas liikennöidä lentokentälle asti?

Jos HSL:n tarkoitus on vähentää lähikontaktia ja ehkäistä koronaviruksen leviämistä, niin en ymmärrä, miksi junia ajetaan vain yhdellä vaunulla?? Nythän me täällä aamujunassa istumme hyvinkin lähellä toisiamme. Olen niin pettynyt!!

Ja jo maksettua kautta HSL ei tietenkään halua korvata, koska joukkoliikenne toimii normaalisti.

Miksi missään ei ole ilmoitettu että korvaava bussi kulkee Clarionilta eikä aviapoliksen bussipysäkiltä missä on vielä erikseen merkintä "KORVAAVA LINJA" ?! Odotin bussia 20 min ja sitten kun se vihdoin tuli se vain paineli ohi. Mistä sen saa tietää että se bussi ei kulje Avoiapolikselta? Ei mistään ellei paikalle olisi sattunut toinen minua paremmin tietävä matkustaja. Valitettavasti hän vain tuli liian myöhään kun olin jo 20 minuuttia odottelut bussia.

Hei, kiitos tiedosta ja pahoittelut ongelmista yhteydessä. Olemme pyytäneet yhteysbussista vastaavaa Finaviaa pidentämään liikennöintiä Aviapoliksen aseman Tikkurilantien puoleiselle sisäänkäynnille eli nyt yhteyden pitäisi toimia.

Iso kiitos HSL!!!! Kehärataa ja 561 työmatkoilla käyttävänä työmatkalaisena tätä ehdin jo tovin odotella. Ollut melkoisen ahdistavaa miettiä, moniko noista kanssamatkustajista on ollut potentiaalinen altistaja.

Siinä Aviapoliksen ja lentoaseman välisessä bussissa onkin tosi helppo pitää turvaväli. Suo siellä, vetelä täällä.

Ja missä tämän lentoasema-aviapolis bussireitin aikataulut on ?

Yhteysbussin aikatauluista ja liikennöinnistä vastaa Finavia, sillä HSL:n liikennettä ei toistaiseksi lentoasemalle ajeta. Bussi liikennöi Lentoaseman terminaalista T1 (laituri 10) ja terminaalista T2 (laituri 57) noin 15-20 minuutin välein vuorokauden ympäri.

Ja missä tämän lentoasema-aviapolis bussireitin aikataulut on ?

Töihin pitäisi päästä Hsl lipulla arkisin lentokentälle!

Miksihän se lentokentälle menevä bussi ei voi viedä matkustajia (työntekijöitä) perille asti?

Tällä hetkellä kaikkialla on pyrkimys välttää lähikontakteja. Tämän järjestelyn tavoitteena on, että Suomeen palaavat lentomatkustajat, Lentoasemalla työskentelevä henkilökunta ja kotimaan lennoille lähtevät matkustajat pystyvät ottamaan riittävän etäisyyden toisistaan. 

Liikenne- ja viestintäministeriön arvion mukaan tällä hetkellä on tarpeellista rajoittaa Lentoasemalle saapuvaa ja sieltä lähtevää joukko liikennettä.  Toimenpiteen tarkoituksena on ehkäistä koronaviruksen leviäminen. 

 

Kysymys: Miten lähikontakti estetään, kun kaikki työmatkailijat junista sulloutuu bussiin, joka kulkee vain 15-20min välein?
Miten kauan poikkeustilanetta on alustavasti ajateltu jatkettavan?

Niin, tämäkin oli niin hätäisesti tehty päätös, ettei kaikki kentällä työskentelevät varmaankaan siitä tiennyt ellei sattunut joltain ohimennen kuulemaan. HSL:ssä painettu taas paniikkinappulaa.

Saamme ensi viikolla lisätietoa kuinka pitkään poikkeus kestää. Liikenne- ja viestintäministeriö on päätynyt ratkaisuun, jossa HSL:n tilaamaa liikennettä ei ajeta tilapäisesti lainkaan Lentoasemalle, ja luonnollisesti noudatamme saamaamme ohjeistusta. Tavoitteena on välttää paluulennoilta tulevien ja työmatkalaisten kohtaamisia. Finavian liikennöimään bussiin Lentoaseman ja Aviapoliksen välillä pääsevät ainoastaan Lentoaseman työntekijät ja kotimaan matkustajat.

Todella huonosti toteutettu!
Itse käyn töissä lentokentällä, nyt matka pelkästään lentoasemalta bussin 615 pysäkille kesti 30 minuuttia. Missään ei myöskään lue, mikä/mistä korvaava bussi lähtee, opasteita ei ole.
Sain selville lähtevän laiturin (mikä on 57 jos joku tietoa kaipailee), mutta tämä finavian bussi jättää todella pitkälle vs bussipysäkki.
Kannattaa HSL:n ja Finavian sopia keskenään vähän toimivampi reitti. Finavian bussi voisi ihan hyvin ajaa Aviapoliksen kautta (pitempi pysäkki kentältä lähdettäessä) niin bussi palvelisi paremmin vaihtavia bussimatkustajia.

Hei, kiitos tiedosta ja pahoittelut ongelmista yhteydessä. Olemme pyytäneet yhteysbussista vastaavaa Finaviaa pidentämään liikennöintiä Aviapoliksen aseman Tikkurilantien puoleiselle sisäänkäynnille eli nyt yhteyden pitäisi toimia.

Miten on taattu turvallinen kuljetus bussilla? Töihin on päästävä ja väljässä junassa on kyennyt pitämään itse turvaväliä toiseen ihmiseen

Voi teitä. Pandedmia on jo täällä ja olette auttamattomasti myöhässä. Otetaan me kaikki opiksi seuraavaa poikkeustilannetta silmällä pitäen!

Tämäkin olisi pitänyt toteuttaa jo muutama viikko sitten.
Kehäradan varrella asuvana lopetin lähijunan käytön heti kun koronan leviämisestä alettiin puhumaan. Onneksi bussi mm Helsingin keskustaan kulkee läheltä. Maalaisjärjelläkin oli selvää, että jo sairastuneeseen tai oireettomaan viruksen kantajaan on suuri mahdollisuus törmätä juuri lentokentän kautta kulkevassa junassa tai vaihtoehtoisesti bussissa.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.