Ruuhkalinjan 739V Rautatientori-Nikinmäki-Pohjois-Nikinmäki liikennöinti päättyy 10.8.

Rautatientorilta Lahdentielle ja Päiväkummun rampista Nikinmäen kautta Pohjois-Nikinmäkeen ajavan ruuhkalinjan 739V liikennöinti päättyy 10.8.
Linjaa on ajettu viimeisimmissä aikatauluissa joka arkipäivä kaksi vuoroa suuntaansa suurimman ruuhkan suunnan mukaisesti.

Linja 739V on eronnut linjan 739 reitistä siinä, että se on ajanut Lahdentieltä Viirilän, Koivulan ja Nikinmäen kautta linjojen yhteiselle päätepysäkille Pohjois-Nikinmäkeen. Linja 739 ajaa Pohjois-Nikinmäkeen Lahdentieltä Korson ja Päiväkummun kautta. Linjan 739 reittiin ei tule muutoksia 10.8. ja se tarjoaa jatkossakin korvaavan yhteyden Pohjois-Nikinmäestä Helsingin keskustan suuntaan. Nikinmäen koulun alueelle yhteyden tarjoavat Sipoontietä liikennöivät bussit sekä Pohjois-Nikinmäen ja Nikinmäen alueet toisiinsa yhdistävät linjat 737 ja 737K.

Muutos liittyy laajempaan liikennöintikustannusten sopeuttamiseen.

Linjan 739V poistuva reitti Nikinmäen alueella

Kommentit

Matkustajien kannattaa suosia Nikinmäessä ja sen eteläpuolella linjoja 785K, 787K ja 788K, jottei niitä lakkauteta "tarpeettomina".

Mitä korvaavaa joukkoliikennepalvelua harkitaan Nikinmäessä erityisesti Koivumäen pysäkeille? Pysäkkien ylläpidossa säästämisen tarpeesta ei ole puhuttu.

Voiko muutaman linjan 738 vuoron siirtää Lahdentieltä hieman itään? Iltojen osalta liikennöintiaikaa voisi pidentää 1 + 1 lähdöllä Koivumäen kautta. (Kalasatamakin kasvaa.)

Kaupunkisuunnittelullisesti alueelle jo tunnistettiin bussin tarve, myös huonosti käveleville, vaikka kolme pysäkinväliä lähimarketissa käymiseen.

Valitettavasti korvaavaa palvelua ei ole tällä hetkellä mainituille Koivumäen pysäkeille suunnitteilla laskettujen matkustajamäärien perusteella. Näiltä pysäkeiltä lähimmät yhteydet ovat jatkossa n. 700 metrin päässä Lahdentiellä, josta mainittu linja 738 ajaa, sekä Sipoontiellä, josta ajaa linjoja mm. Korsoon ja Rautatientorille. Laitan ehdotuksesi linjan 738 reittimuutoksesta Koivumäen kautta linjastosuunnittelijoillemme harkintaan. Linja 738 on tällä hetkellä kuitenkin lähtökohtaisesti työmatkaliikennettä palveleva linja, jonka reitti on pyritty siksi pitämään mahdollisimman nopeana.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.