Euroopan Liikkujan viikko 16.–22.9.

 

Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Euroopan Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.–22.9. Vuoden 2019 teema on kävely ja viikon slogan on "Kävellen eteenpäin." 

Useimmiten kaikkiin matkoihin liittyy ainakin pieneltä osin kävelyä, oli kyseessä sitten siirtyminen bussipysäkille tai kävely pyörälle. Vuoden 2019 Liikkujan viikon teema kannustaakin nyt ilmastoystävälliseen ja terveyttä edistävään kävelyyn. Kävely auttaa esimerkiksi ylläpitämään fyysistä kuntoa eri ikäryhmissä, vähentää stressiä ja parantaa elämänlaatua sekä henkistä hyvinvointia. 

 Lue lisää näiltä sivuilta ja tutustu myös Liikkujan viikon valtakunnallisiin sivuihin .

Nuoret kävelevät

Menoa Maalitorilla torstaina 19.9. 

HSL, Vantaan kaupunki ja Liikenneturva jalkautuvat torstaina 19.9. kello 10-13 Tikkurilan Maalitorille ja neuvovat etenkin ikäihmisiä joukkoliikenteen käytössä. Paikan päällä saat tietoa HSL:n lipuista ja hinnoista, lähibussilinjoista ja Vantaan kaupungin liikkumista tukevista palveluista. Löydät meidät Tikkurilan eteläisen alikulkusillan päädystä, samalta puolelta rataa kuin laituri 6.

Liikkujan viikolla matkustetaan normaalihinnoin

Liikkujan viikon päätteeksi sunnuntaina 22.9. vietetään Auton vapaapäivää. Omalle autolle annetaan lepopäivä ja kokeillaan muita tapoja liikkua: kävellään, pyöräillään tai kuljetaan joukkoliikenteellä.
Liput ja reitit hankit helpoiten HSL-sovelluksella. Tietoa muista vaihtoehdoista löydät: www.hsl.fi/liput-ja-hinnat . Tänä vuonna Auton vapaapäivänä ei ole lippualennusta HSL-alueen joukkoliikenteessä.

 

seniorit istuvat

Ammattilaiselle: Baanabrändi tutuksi ja uudet pyöräliikenneopit haltuun!

Baana-tilaisuudessa 17.9 klo 13-16 esitellään Helsingin seudun Baanabrändi, perehdytään baanojen suunnitteluun ja saadaan oppia parhaista kansainvälisistä käytännöistä Tanskan pyörälähetystön puheenjohtajalta Marianne Weinreichlta. Tilaisuus järjestetään Kansakoulukadulla. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan Baanabrädin esittelee HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen. 

Helsingin kaupunkiympäristön toimialan pyöräkonttori järjestää Liikkujan viikolla suositut koulutukset pyöräliikenteen suunnitteluohjeesta. Koulutukset järjestetään keskiviikkona 18.9. ja torstaina 19.9 kello 9-12 osoitteessa Kansakoulunkatu 3, neuvotteluhuoneessa 121. Pyöräliikenteen suunnitteluohje sopii niin kaupunki-, liikenne- kuin katusuunnittelijan päivittäisen työn tueksi. 

Pyöräliikenneoppeja ammattilaisille
Pyöräilijöitä kauppakeskus Dixin edessä

Autoton päivä Ratikkamuseossa 22.9.  

Tervetuloa sunnuntaina 22.9.  Ratikkamuseoon Helsingin Töölöön, osoitteeseen Töölönkatu 51A. Tapahtumaan on vapaa pääsy  kello 12-15. 

HKL:n harmonikkaorkesteri viihdyttää kävijöitä pitkin päivää. Työpajassa voit tuunata oman pyöräilykypäräsi tarroilla sekä suunnittella oman tarrasi. Lasten liikennekaupungin kypäräklinikalla opitaan, kuinka pyöräilykypärä säädetään itselle sopivaksi. Klinikalla on paikalla erikokoisia kypäriä. HSL:n maskotti Välkky ilahduttaa lapsia ja lapsenmielisiä tasatunnein kello 12, 13 ja 14. 


Lisäksi voit osallistua "Minne metro vie" -kilpailuun ja tutustua entisajan helsinkiläisiin vanhoissa ratikoissa. Paikalla on myös Kaupunkiympäristön kestävän liikkumisen lähettiläs Kulkuri. Museokaupan kesäfillari myy nostalgisia Helsinki-tuotteita. Korjaamon Kulmasalissa järjestetään kirpputori klo 11–16 ja Korjaamon brunssista voi nauttia klo 12–15. Tervetuloa! 

Nainen ja lapsi raitiovaunussa

Kävelykilometrikisa käynnissä

HSL:n ja Traficomin järjestämä Kävelykilometrikisa on käynnissä ja jatkuu syyskuun loppuun asti. Leikkimielisessä kisassa kirjataan ulkona kävellen tehdyt kilometrit (tai minuutit) ylös. Kisailla voi yksin omassa yhden hengen joukkueessa tai yhdessä esimerkiksi työ- tai harrastuskaveriporukan joukkueessa. Kisailun tavoitteena on kannustaa kävelemään niin arjen matkoilla kuin kuntoilun vuoksi. Kisassa arvotaan pieniä viikkopalkintoja. Jokaisen sarjan, yksilö-, pien- ja suursarjan, voittajat palkitaan kilpailun päätyttyä.

Kävelykilometrikisa

Etuja viisaalle liikkujalle

HSL:n asiakkaana saat etuja useissa Helsingin seudun liikkeissä ja ravintoloissa. Osan eduista saat yksinkertaisesti näyttämällä HSL-korttiasi tai viimeisintä mobiililippua HSL-sovelluksestasi. Saat etuja myös kätevästi verkosta kirjautumalla ensin HSL-tunnuksella. Katso kaikki etusi: hsl.fi/asiakasedut 

asiakasedut

Liikkujan viikko Granissa 

  • 17.9 Tiistaiaamuna klo 7.30 - 9.00, Kaunaisten juna-asemalla tarjoillaan junaan matkaajille kahvia ja Vaasan leipomon tuotteita. Lue lisää (Facebook)
  • 17.9 Tiistai-iltapäivällä klo 16-19, asukkailla on mahdollisuus tulla kokeilemaan sähköpyörää sekä kuulemaan neuvontaa ja vinkkejä pyöräilyyn liittyen. Koeajajille annetaan mukaan pyöräilijälle kätevä rullalle kiertyvä heijastin. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä HSY:n ilmastoinfon kanssa Kaupungintalon edessä. Lue lisää (Facebook)
  • 16.9-22.9 Koko viikon ajan on käynnissä some-kampanja liittyen Kauniaisten bussilinjaan 212. Hyppää bussin kyytiin, kerro miksi joukkoliikenteellä on syytä matkustaa ja voita palkinto. Kampanja järjestetään yhteistyössä kaupungin nuorisovaltuuston kanssa #212syytä, #save212
juhliin menevät seniorit