Pohjois-Espoon ja Leppävaaran linjastosuunnitelma

Viimeistelty linjasto etenee päätöksentekoon

Asukasvuorovaikutuksessa ollutta linjastoluonnosta on viimeistelty eri vuorovaikutuskanavien kautta tulleiden palautteiden pohjalta. Keskeisiin muutoksiin voi tutustua Pohjois-Espoon ja Leppävaaran linjastosuunnitelman viimeisimmässä blogipostauksessa. Runkolinjan 200 päätepysäkki siirretään Jorvista Espoon keskukseen, linjan 227 päätepysäkki siirretään Espoon keskuksesta Jorviin, linjalle 566 luodaan Järvenperän kautta ajava V-variantti ja linjan 244 joka toinen vuoro ajetaan K-varianttina Heinästien ja Brobackantien kautta. Tämän lisäksi lähibussilinjalle 225/K lisätään Viherlaaksonrannan kierros. Viimeistellystä linjastoluonnoksesta löytyy alla olevan linkin takaa pdf-muotoinen kartta, jossa linjoja voi tarkastella yksittäin.

pohjoisespooleppavaaralinjastoviimeistelty.pdf

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran viimeistelty linjasto

HSL:n hallitus tutustui linjastoluonnokseen hallituksen iltakoulussa 7.2.2018. Maanantaina 26.2.2018 viimeisteltyä linjastosuunnitelmaa esiteltiin Espoon konsernijaoston kokouksessa. Linjastosta päätetään HSL:n hallituksen käsittelyssä tiistaina 6.3.2018.

Linjastoluonnoksen kommentointiaika päättyi 21.1.2018

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran alueen linjastoluonnosta sai kommentoida sunnuntai-iltaan 21.1.2018 asti joko linjastosuunnitelman blogissa tai sähköpostilla osoitteeseen pohjoisespooleppavaara@hsl.fi. Kommentointiajan päätyttyä linjastoluonnosta tarkastellaan saatujen kommenttien pohjalta ja mietitään tarvittavia toimenpiteitä.

Linjastosuunnitelmaan liittyen järjestettiin ke 10.1. ja to 11.1 asukasillat, joissa alueen asukkailla ja alueella työskentelevillä oli mahdollisuus kommentoida linjastoluonnosta ja keskustella luonnoksesta HSL:n edustajien kanssa. Leppävaaran asukastilaisuudessa toivottiin linjastoluonnoksesta karttaa, jossa linjoja voi tarkastella yksitellen. Karttaa tai sen alla olevaa linkkiä painamalla avautuu PDF-muotoinen kartta linjastoluonnoksesta. Jos haluat tarkastella linjoja yksitellen, lataa kartta koneellesi ja avaa se Adobe Reader -ohjelmassa. Tämän jälkeen vasemmasta sivupalkista voi valita, mitkä linjat kartalla näytetään.

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran linjastoluonnos

pohjoisespooleppavaaralinjastoluonnos.pdf

Linjastoluonnos on valmistunut!

Hsl on laatinut loka- marraskuussa avoinna olleen liikkumiskyselyn vastausten ja muiden lähtötietojen perusteella linjastoluonnoksen, joka on nyt avoinna kommenteille ja mielipiteille. Luonnos on esillä linjastosuunnitelman blogissa. Luonnosta voi kommentoida joko blogitekstin yhteyteen tai sähköpostilla osoitteeseen pohjoisespooleppavaara@hsl.fi. Paneudumme suunnitelmasta annettuun palautteeseen projektiryhmän kesken, jotta lopputuloksena on linjasto, joka mahdollistaa mahdollisimman monen sujuvat matkat. Emme vastaa annettuihin palautteisiin ja ehdotuksiin yksilöllisesti, vaan kerromme blogissa esille nousseista asioista kootusti ja mietimme niihin ratkaisuja.

HSL on aloittanut Pohjois-Espoon ja Leppävaaran alueen linjastosuunnitelmatyön.

Uudistusten tavoitteena on selkeyttää linjastoa, tasata vuorovälejä ja tarjota sujuvia joukkoliikenneyhteyksiä. Linjastosuunnitelmassa alueen joukkoliikennetarjonta sovitetaan yhteen länsimetron liityntälinjaston ja Raide-Jokerin kanssa. Lisäksi suunnitelmassa kartoitetaan, mitkä alueen linjoista on mahdollista liikennöidä sähköbusseilla.

Suunnitelman eteneminen

Työn vaiheista ja etenemisestä informoidaan suunnitelman blogissa. Linjastosuunnitelma laaditaan Espoon kaupungin ja HSL:n asiantuntijoiden yhteistyönä. Suunnitelma valmistuu vuoden 2018 alkupuolella ja linjastomuutokset toteutetaan vaiheittain syksystä 2019 alkaen.