Pohjois-Espoon ja Leppävaaran linjastosuunnitelma

HSL on aloittanut Pohjois-Espoon ja Leppävaaran alueen linjastosuunnitelmatyön.

Uudistusten tavoitteena on selkeyttää linjastoa, tasata vuorovälejä ja tarjota sujuvia joukkoliikenneyhteyksiä. Linjastosuunnitelmassa alueen joukkoliikennetarjonta sovitetaan yhteen länsimetron liityntälinjaston ja Raide-Jokerin kanssa. Lisäksi suunnitelmassa kartoitetaan, mitkä alueen linjoista on mahdollista liikennöidä sähköbusseilla.

Osallistu ja vaikuta

HSL laati loka-marraskuun vaihteessa liikkumiskyselyn Pohjois-Espoon ja Leppävaaran alueen liikkumistottumusten ja matkustustarpeiden selvittämiseksi. Kysely on nyt sulkeutunut. Kiitos kaikille vastaajille! Suunnitelmasta tehdään seuraavaksi ensimmäinen linjastoluonnos, jota on mahdollista kommentoida myöhemmin linjastosuunnitelman blogissa.

Suunnitelman eteneminen

Työn etenemistä voi seurata Pohjois-Espoon ja Leppävaaran linjastosuunnitelma -blogissa, joka on samalla asukasvuorovaikutuksen pääkanava. Blogisivustolla asukkailla on mahdollisuus kommentoida suunnitelmia.

Espoon kaupungin ja HSL:n asiantuntijat laativat suunnitelman yhteistyönä. Työ on käynnistynyt lähtötietojen keräämisellä. Suunnitelma valmistuu nopealla aikataululla vuoden 2018 alkupuolella ja linjastomuutokset toteutetaan vaiheittain syksystä 2019 alkaen.

Avaa suurempi kartta