Pohjois-Espoon ja Leppävaaran linjastosuunnitelma

Kommentoi linjastoluonnosta sunnuntai-iltaan 21.1.2018 mennessä

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran alueen linjastoluonnosta voi kommentoida sunnuntai-iltaan 21.1.2018 asti joko linjastosuunnitelman blogissa tai sähköpostilla osoitteeseen pohjoisespooleppavaara@hsl.fi. Kommentointiajan päätyttyä linjastoluonnosta tarkastellaan saatujen kommenttien pohjalta ja mietitään tarvittavia toimenpiteitä.

Linjastosuunnitelmaan liittyen järjestettiin ke 10.1. ja to 11.1 asukasillat, joissa alueen asukkailla ja alueella työskentelevillä oli mahdollisuus kommentoida linjastoluonnosta ja keskustella luonnoksesta HSL:n edustajien kanssa. Leppävaaran asukastilaisuudessa toivottiin linjastoluonnoksesta karttaa, jossa linjoja voi tarkastella yksitellen. Karttaa tai sen alla olevaa linkkiä painamalla avautuu PDF-muotoinen kartta linjastoluonnoksesta. Jos haluat tarkastella linjoja yksitellen, lataa kartta koneellesi ja avaa se Adobe Reader -ohjelmassa. Tämän jälkeen vasemmasta sivupalkista voi valita, mitkä linjat kartalla näytetään.

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran linjastoluonnos

pohjoisespooleppavaara_linjastoluonnos.pdf

Linjastoluonnos on valmistunut!

Hsl on laatinut loka- marraskuussa avoinna olleen liikkumiskyselyn vastausten ja muiden lähtötietojen perusteella linjastoluonnoksen, joka on nyt avoinna kommenteille ja mielipiteille. Luonnos on esillä linjastosuunnitelman blogissa. Luonnosta voi kommentoida joko blogitekstin yhteyteen tai sähköpostilla osoitteeseen pohjoisespooleppavaara@hsl.fi. Paneudumme suunnitelmasta annettuun palautteeseen projektiryhmän kesken, jotta lopputuloksena on linjasto, joka mahdollistaa mahdollisimman monen sujuvat matkat. Emme vastaa annettuihin palautteisiin ja ehdotuksiin yksilöllisesti, vaan kerromme blogissa esille nousseista asioista kootusti ja mietimme niihin ratkaisuja.

HSL on aloittanut Pohjois-Espoon ja Leppävaaran alueen linjastosuunnitelmatyön.

Uudistusten tavoitteena on selkeyttää linjastoa, tasata vuorovälejä ja tarjota sujuvia joukkoliikenneyhteyksiä. Linjastosuunnitelmassa alueen joukkoliikennetarjonta sovitetaan yhteen länsimetron liityntälinjaston ja Raide-Jokerin kanssa. Lisäksi suunnitelmassa kartoitetaan, mitkä alueen linjoista on mahdollista liikennöidä sähköbusseilla.

Suunnitelman eteneminen

Työn vaiheista ja etenemisestä informoidaan suunnitelman blogissa. Linjastosuunnitelma laaditaan Espoon kaupungin ja HSL:n asiantuntijoiden yhteistyönä. Suunnitelma valmistuu vuoden 2018 alkupuolella ja linjastomuutokset toteutetaan vaiheittain syksystä 2019 alkaen.