Tuusulan ja Keravan linjastosuunnitelma

Tuusulan ja Keravan 12.8.2019 tapahtuvista linjastouudistuksista kertovat infosivut on julkaistu osoitteessa hsl.fi/tuusulajakerava2019. Tällä sivulla käsitellään mennyttä linjastosuunnitelmaa ja sen vaiheita. 

 

HSL:n hallitus hyväksyi Tuusulan ja Keravan linjastosuunnitelman

HSL:n hallitus hyväksyi Tuusulan ja Keravan linjastosuunnitelman kokouksessaan 29.5.2018.
Tutustu linjastosuunnitelman raporttiin:  Tuusulan ja Keravan linjastosuunnitelma


Lue lisää hyväksytystä suunnitelmasta tiedotteesta.

Suunnitelman eteneminen

Työn etenemistä pystyi seuraamaan Tuusulan ja Keravan linjastosuunnitelma –blogissa joka on samalla myös asukasvuorovaikutuksen pääkanava. Blogisivustolla asukkailla oli mahdollisuus kommentoida suunnitelmia ja keskustella HSL:n joukkoliikennesuunnittelijoiden kanssa. Lisäksi suunnitelmasta järjestettiin neljä asukastilaisuutta Keravalla, Hyrylässä, Jokelassa ja Kellokoskella. Suunnitelma tehtiin yhteistyössä Tuusulan, Keravan ja HSL:n kesken. 

Suunnitteluvaihe

Miksi Tuusulan ja Keravan linjastoa suunniteltiin juuri nyt?

Tuusula liittyi Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymään vuoden 2018 alusta. Siksi alueelle on tarpeen suunnitella HSL:n suunnitteluperiaatteita noudattava joukkoliikenneverkosto. Tuusulassa on voimassa olevia liikennöintisopimuksia joista viimeiset päättyvät vuoden 2019 aikana. Jotta HSL:n suunnittelema liikenne saadaan Tuusulassa alkamaan vuoden 2019 aikana, tulee päätökset linjastosuunnitelmasta ja liikenteen kilpailutuksesta tehdä vuoden 2018 alussa.

Keravan joukkoliikennelinjasto on muuttunut hyvin vähän viimeisten vuosien aikana. Pääradan junaliikenteessä ja Keravan maankäytössä on kuitenkin tapahtunut tänä aikana muutoksia, joita nykyinen linjasto ei palvele parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi Tuusulan HSL-jäsenyydellä on vaikutuksia Keravan alueen joukkoliikennetarjontaan. Myös Vantaan joukkoliikennelinjastossa on tapahtunut Kehäradan vaikutuksesta muutoksia, jotka heijastelevat Keravan seutulinjoihin. Keravalle tehtiin vuonna 2015 linjastosuunnitelma josta saatua tietoa hyödynnetään tässä työssä.

Yleistietoa Tuusulan HSL-jäsenyydestä 2018 löydät osoitteesta: hsl.fi/tuusula