Lipputilihanke

Olemme aloittaneet laajan Lipputilihankkeen, jossa uudistamme matkalippuja ja maksamista siten, että ostettu lippu tallennetaan jatkossa käyttäjätilillesi. Voit siis valita sinulle sopivimman tavan käyttää lippuja - HSL-sovelluksen, HSL-kortin tai maksukorttisi. Tulevaisuudessa uudistus mahdollistaa myös uusia hinnoittelumalleja ja maksutapoja.

Tavoitteet ja osallistuminen

Mitä uudistuksella tavoitellaan?

Asiakkaiden näkökulmasta tavoittelemme nyt suunnitteilla olevalla lippujen ja maksamisen uudistuksella helppoa ja sujuvaa matkustamista.

Omassa toiminnassamme pyrimme kustannustehokkuutteen yhtenäistämällä lipunmyyntikanavien teknisiä ratkaisuja ja lippuvalikoimaa.

Miten työhön voi osallistua ja vaikuttaa?

Suunnittelemme uutta palvelua asiakkaiden tarpeita ja toiveita kuunnellen. Sinulla on mahdollisuus osallistua suunnitteluun ja testaukseen työn eri vaiheissa. Seuraa uudistuksen etenemistä tällä sivulla. 

Voit käyttää käyttäjätilisi lippuja HSL-kortilla, älypuhelimella tai maksukortillasi

Jatkossa liput tallennetaan käyttäjätilillesi. Voit käyttää tilillesi tallennettuja lippuja tiliin liittämälläsi tunnisteella: HSL-kortilla, HSL-sovelluksella tai maksukortilla. Jos tunnisteena käyttämäsi kortti tai laite katoaa, liput säilyvät turvassa tililläsi ja voit vaihtaa tunnistetta helposti käyttäjätililtäsi.

Voit tarkastella ja hallita matkustustietojasi verkossa

Tiedot ostamistasi lipuista ja matkoista tallennetaan käyttäjätilillesi. Voit tarkastella matkustushistoriaasi ja matkakulujasi valitsemallasi aikavälillä. Voit halutessasi myös poistaa tietoja tililtäsi.

Matkustustiedot on vahvasti suojattu, ja voit itse valita, millä tarkkuudella tietojasi tallennetaan.

Uudistus mahdollistaa myös täysin uudet hinnoittelumallit

Uudistus mahdollistaa tarvittaessa myös hinnoittelun perusteiden uudistamisen. Kehitämme hinnoittelua vastaamaan joustavasti asiakkaiden muuttuviin
liikkumistarpeisiin.

Jatkossa matkan hinta voi perustua vyöhykkeisiin ABCD kuten nytkin. Selvitämme myös, onko vyöhykkeiden välisiä hintasuhteita tarpeen hienosäätää, ottaa käyttöön uudenlaisia lippuja tai jopa muuttaa vyöhykkeiden määrää. Kaikkein yksinkertaisimpana vaihtoehtona tutkimme mahdollisuutta tasahinnoitteluun, jossa koko HSL-alue olisi yhtä vyöhykettä.

Lipputilihanke pähkinänkuoressa

 1. Suunnittelemme vaihtoehtoisia lippu- ja palvelumalleja
  Suunnittelutyön aikana on käytössä nykyiset vyöhykkeet.

 2. Testaamme valittuja palvelumalleja
  Testivaiheessa osallistamme asiakkaitamme ja keräämme ymmärrystä siitä, mikä toimii ja mikä ei. Lisäksi selvitämme, mitä kaikkea toteutuksessa on otettava huomioon.

 3. Otamme käyttöön uuden lippujärjestelmän
  Uusi tilipohjainen lippujärjestelmä otetaan käyttöön nykyisillä vyöhykkeillä ABCD.

  Uusi järjestelmä mahdollistaa samojen lippujen käyttämisen HSL-kortilla, HSL-sovelluksella tai maksukortilla.

 4. Uudistamme hinnoittelumalleja ja maksutapoja
  Kun lippujärjestelmä on käytössä, se mahdollistaa uusia hinnoittelumalleja ja maksutapoja. Vielä ei ole tehty päätöstä, että näihin tulisi muutoksia.