Alennusliput

Alennukset ja uudet vyöhykkeet 27.4. alkaen

Uusien vyöhykkeiden käyttöönoton yhteydessä alennusryhmiin tulee joitakin muutoksia. Alennus on jatkossa kaikille 50 prosenttia lukuun ottamatta opiskelijoita, joiden alennus kausilipusta on 45 prosenttia.

Opiskelijoiden alennusoikeus laajenee siten, että ikäraja ja vaatimus opintotukipäätöksestä poistetaan. Opiskelijat saavat 45 prosentin alennuksen kausilipustaan, mutta arvolipuista alennusta ei enää saa. Lue lisää

70 vuotta täyttäneille HSL-kuntien asukkaille tulee uusi alennus. He voivat ostaa henkilökohtaisella HSL-kortillaan arvo- ja lisävyöhykelippuja klo 9.00-14.00 alkaville matkoille kaikkina viikonpäivinä 50 prosentin alennuksella. Alennusta saadakseen pitää käydä palvelupisteessä päivittämässä asiakasryhmä HSL-kortille. Sen voi tehdä vaikka heti, eli kortti on mahdollista päivittää jo ennakkoon, vaikka alennusta saakin vasta 27.4. alkaen.

Lastenlipun ikäraja nousee 17 vuoteen.

Eläkeläisalennuksen myöntämisperusteisiin ei tule muutoksia, eli alennusta saavat Kelan maksamaa kansan- tai takuueläkettä sekä Kelan maksamaa määräaikaista työkyvyttömyyseläkettä eli kuntoutustukea saavat henkilöt. Jatkossa alennus on 50 prosenttia. HSL-korttia ei tarvitse päivittää.

Asiakasryhmän invalidi nimeksi tulee liikuntarajoitteinen. Alennuslipun myöntämisperusteet säilyvät ennallaan, mutta alennus nousee 50 prosenttiin. HSL-korttia ei tarvitse päivittää.

Sokeiden vapaalipun saavat myös HSL-kuntien ulkopuolella asuvat. HSL-kunnissa asuvat sotaveteraanit saavat vapaalipun. Molempien ryhmien vapaalipulla saa matkustaa koko HSL-alueella. Vapaata matkustusoikeutta varten pitää hankkia HSL-kortti.

Alennusta saadakseen pitää asua HSL-kunnassa eli Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Siuntiossa, Keravalla, Sipoossa tai Tuusulassa. 

Alennusoikeus tallennetaan henkilökohtaiselle HSL-kortille palvelupisteessä. HSL-kortille voi ladata kausilipun ja lisäksi arvoa eli rahaa yksittäisten lippujen ostamista varten. Alennushintaisia arvolippuja voi ostaa vain itselleen. Opiskelijat eivät saa alennusta arvolipuista.

Lisätietoa alennusten myöntämisperusteista saat sivun vasemman reunan linkeistä.