Poikkeukset: Opiskelija-alennus päivitetään HSL-kortille jatkossakin seuraavissa tapauksissa

Turvakielto:
Jos sinulla on turvakielto, emme saa tietoa kotikunnastasi HSL-sovellukseen, jolloin sinun ei ole mahdollista ostaa kausilippua HSL-sovelluksella. Tällöin opiskelija-alennus päivitetään palvelupisteessä HSL-kortille lukuvuositarran, sähköisen opiskelijakortin tai HSL:n alennuslippuhakemuksen mukaan.

Opiskeluoikeuden tarkistus KOSKI-palvelusta ei onnistu:
Jos tietoa opiskelijaoikeudesta ei saada KOSKI-palvelusta, et voi käyttää HSL-sovellusta alennushintaisen lipun ostamiseen. Tällaisia oppilaitoksia ovat esimerkiksi HELBUS Helsinki Business School, Estonian Business School, erinäiset yksityiset kauneus-, maskeeraus- ja hieronta-alan oppilaitokset sekä liikennöintialan oppilaitokset, joille HSL on myöntänyt alennusoikeuden ja jotka löytyvät HSL:n ylläpitämästä oppilaitosluettelosta. Myöskään kansanopistojen tutkintoon johtavan koulutuksen opiskeluoikeutta ei voida tarkistaa KOSKI-palvelusta. Jos opiskelet jossakin näistä oppilaitoksista, sinulle myönnetään opiskelija-alennus jatkossakin HSL:n alennuslippuhakemuksella HSL-kortille.

Oppilaistosten valmentavat koulutukset VALMA, TELMA JA LUVA:
Jos opiskelet valmentavassa koulutuksessa, kuten VALMA, TELMA tai LUVA tai perusopetuksen valmentavassa koulutuksessa tai perusopetuksen lisäopetuksessa (10-luokka), ei HSL-sovelluksen käyttäminen välttämättä onnistu. Vaikka näiden koulutusten tiedot löytyvät KOSKI-palvelusta, HSL:n opiskelija-alennusta säätelevä sääntömoottori voi estää HSL-sovelluksen käytön. Tämän takia osa saa alennuksen HSL-sovellukseen ja osa ei. Jatkamme palvelun kehittämistä, jotta siitä saataisiin entistä selkeämpi.

Vaihto-opiskelija ja puuttuva henkilötunnus:
Jos olet vaihto-opiskelijana Suomessa, alennus päivitetään HSL-kortille vaihto-opiskelijan alennuslippuhakemuksella. Vaihto-opiskelijana sinun ei ole mahdollista käyttää HSL-sovellusta alennushintaisen lipun ostamiseen.

Maksusitoumus:
Jos sinulla on maksusitoumus opiskelijan kausilippuun, sitä ei voi käyttää HSL-sovelluksessa ostettavan kausilippun maksamiseen. Voit ostaa maksusitoumuksella alennushintaisen opiskelijan lipun HSL-kortille palvelupisteessä.

Jos sinulla on toiminnallinen rajoite, joka estää sinua käyttämästä HSL-sovellusta, saat jatkossakin opiskelija-alennuksen HSL-kortille ladattavasta kausilipusta.

Maksuvälineenä työmatkasetelit:
Jos käytät opiskelijan alennuslipun maksamiseen työmatkaseteleitä, alennusoikeus voidaan päivittää HSL-kortillesi lukukaudeksi kerrallaan. Toistaiseksi ei ole tarjolla digitaalista versiota HSL:n työmatkasetelistä, jota voisi käyttää maksuun HSL-sovelluksessa.

Sähköisillä työmatkaeduilla (toistaiseksi Edenred, Eazybreak, ePassi ja Smartum) voi maksaa myös HSL-sovelluksen kausilipun, jos käytettävissä oleva etu on suurempi kuin kausilipun hinta. Muussa tapauksessa sähköistä etua voi käyttää HSL-sovelluksessa kerta- ja lisävyöhykelippujen ostoon.