Arvoliput HSL-kortilla

Arvolippu ostetaan HSL-kortin arvolla liikennevälineissä olevilta kortinlukijoilta. Metrossa matka maksetaan jo liukuportaiden yläpäässä ennen laitureille menoa. Valitse kortinlukijalta oikea painike sen mukaan, mille matkustusalueelle ostat lipun. Lähijunassa kortinlukija on jokaisen oven kohdalla. Raitiovaunuissa voit ostaa kortinlukijalta myös raitiovaunuarvolipun.


Tämän sivun tiedot ovat voimassa 26.4.2019 saakka. 27.4. HSL:n joukkoliikenteessä siirrytään uusiin vyöhykkeisiin ja tämä sivu päivitetään. Lisätietoa uusista vyöhykkeistä löytyy uudistuksen verkkosivuilta

Kerta- ja arvolippujen voimassaoloaika

Kerta- ja arvolipuilla voi niiden voimassaoloaikana vaihtaa liikennevälineestä toiseen. Liikennevälineeseen saa nousta voimassaoloaikana ja jatkaa perille asti, vaikka voimassaoloaika päättyisi matkan aikana.

Helsingin sisäisten lippujen voimassaoloaika on 60 minuuttia. Vantaan sisäisillä lipuilla, Espoo–Kauniainen-, Kerava-Sipoo–Tuusula- ja Kirkkonummi–Siuntio-lipuilla, seutulipuilla ja kahden vyöhykkeen lähiseutulipuilla voimassaoloaika on 80 minuuttia. Kolmen vyöhykkeen lähiseutulippujen voimassaoloaika on 100 minuuttia.

Matkakortilla ostetun ryhmälipun (2–31 arvolippua) voimassaoloaika määräytyy ensimmäisenä ostetun arvolipun mukaan.

Raitiovaunulippu on voimassa tunnin ajan. Sillä voi vaihtaa toiseen raitiovaunuun, mutta ei muihin liikennevälineisiin.

Kerta- ja arvolippujen poikkeukselliset voimassaoloajat

Vaihtoaika on 20 minuuttia pidempi kerta- ja arvolipuilla, jotka on myyty metron ja koillisen Helsingin liityntälinjoilla ja eräillä muilla bussilinjoilla. Myös muualta ostettujen lippujen vaihtoaikaan lisätään 20 minuuttia, kun niillä vaihtaa näille linjoille. Poikkeuksellinen voimassaoloaika koskee seuraavia bussilinjoja:

31, 32, 36, 37, 39, 39B, 39N, 43, 51, 52, 54, 57, 61, 61T, 61N, 67, 69, 70, 73, 73N, 74, 74N, 75, 77, 79, 80, 81, 82, 82B, 83, 84, 85, 85B, 86, 88, 89, 90, 91, 91K, 92, 93, 93K, 94, 94A, 94B, 95, 96, 97, 97V, 98, 201, 506, 552, 553, 553K, 554, 561, 603, 701, 702, 704, 801, 802, 802K, 805, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818 ja 819.

HUOM! 20 minuuttia pidempi vaihtoaika koskee myös Suomenlinnan lautan lukijoilta ostettuja arvolippuja. Vaihtoaikaa ei kuitenkaan lisätä muualta ostettuun arvolippuun vaihdettaessa Suomenlinnan lauttaan.

Kommentit

Mistä löydän kohdan, josta voin tarkistaa arvolippuni saldon?

Voit tarkastaa kortillasi olevan arvon määrän kortinlukijalta pitämällä korttia lukualueella.

Hei, teillä on ilmoitettu että
voin tarkastaa HSL-korttisi saldon tai kauden uuden HSL-korttipalvelun kautta verkossa,
mutta mä löydän sen kohdan?

Mistä voin tilata muistutuksia kauden tai arvon loppumisesta?

Hei!
Mielestäni käytäntö ulkopaikkakuntalaisille kalliimmista lipuista ostettaessa aikaa on kurja. Opiskelen itse toisessa kaupungissa, mutta kesäksi muutan kuitenkin pääkaupunkiseudulle kesätöihin. Tällöin joudun suhteellisen rahattomana opiskelijana (kesätyörahat olisi kuitenkin hyvä säästää opiskelukuukausille) ostamaan suhteettoman kalliin lipun. Sen lisäksi, etten saa pääkaupunkiseudulla opiskelija-alennusta lipuista, joudun vielä maksamaan tavallista kallimaan hinnankin. Minulla on useita ystäviä myös samassa tilanteessa. Jos asiaa haluaisi viedä eteenpäin, onko jotain, mihin siitä voisi sanoa?

Tässä on taustalla HSL:n jäsenkuntien päätös tukea omien asukkaittensa joukkoliikenteen käyttöä. Kuntien maksama noin 50 prosentin tuki kohdennetaan HSL:n jäsenkuntien asukkaiden hyväksi. Käytäntö on luotu jo 80-luvulla.

Matkustimme kaverini kanssa ratikalla ja noin tunnin päästä bussilla. Kaverilla vaihtoaika riitti, mutta minulla ei. Molemmissa liikennevälineissä minä leimasin ensin. Mikä mättää?

(Aika) huonosti aspa vastaa asiakkaiden kysymyksiin / kommentteihin? Hyvien tapojen mukaan tulee vastata kohtuullisessa ajassa edes jotakin.

Hei Vekkuli. Pahoittelut, että odotettua vastausta ei ole kuulunut. Kyseessä ilmeisesti edellinen kommentti Helsingin ja Tampereen eroista.

Minkä vuoksi Helsingissä veloitetaan ulkopaikkakuntalaisten kausikortista 2,5 kertaa enemmän kun jos asuisi Helsingissä ?
Esim. Tampereella me toivotamme hinnoissammekin ulkopaikkakuntalaiset tervetulleiksi.
Kun Tampereelta Helsinkiin muuttaessa ei välttämättä ole vielä mahdollisuutta saada kirjojaan Helsinkiin, vaikka tulisi sinne töihin ja kämppäilisi siellä täällä sen aikaa kun saa oman asunnon.
Esim. 30 vrk:den kausilippu Helsinkiläisille ja pääkaupunkiseutulaisille maksaa 54,70 e ja ulkopaikkakuntalaisille 137,60 e. Siis sellainen kausilippu millä pääsee väliä Hki-Vantaa. Näin olin tulkitsevani aika sekavista sivuistanne.
Tampereella 30 vrk:den yhden vyöhykkeen kausikortti maksaa 2 - 6 vyöhykkeillä 51,00 - 109,00 e - riippumatta siitä, asutko Tampereella, Pirkanmaalla vai Uudenmaan läänissä.
Päinvastoin vieraspaikkakuntalaiset saavat edullisempia matkailijan kortteja.
Olemme ystävänmielinen kansa.

Helsingin seudulla poliittiset päättäjät ovat harkinneet niin, että kuntien maksama noin 50 prosentin tuki kohdennetaan täkäläisten asukkaiden hyväksi. Käytäntö on luotu jo 80-luvulla. Käytäntöjähän on mahdollista muuttaa kun ajat muuttuvat, mutta nykyisellään hinnoittelu menee vielä tämän periaatteen mukaisesti. 

Eipä näköjään riitä tuokaan vaan se on vielä kalliimpi. Eli pitää ostaa seutulippu Helsinki-Espoo-Kauniainen-Vantaa.
Maksaa ulkopaikkakuntalaiselle eli haltijakohtainen kortti 167,40 e. Voi käsipäivää !

Sipoosta on vaikea matkustaa Tuusulaan viikonloppuisin niin, että 80 min aikaraja lipussa ei ylittyisi. Vaikka kyseessäon niin sanottu sisäinen lippu. Ei esim. linjalle 985 -962(sipoo-kerava-tuusula), voisi saada jatkoaikaa.

"Vaihtoaika on 20 minuuttia pidempi kerta- ja arvolipuilla, jotka on myyty metron ja koillisen Helsingin liityntälinjoilla ja eräillä muilla bussilinjoilla." Eli siis jos leimaa metropysäkillä arvolipun niin onko se voimassa 80min? Vai onko se vaan jos menee bussilla eka...

Matkakortin arvolla ostetun seutulipun vaihtoaika ei riitä työmatkaan Vantaanlaaksosta Espoon Saunalahteen. 431/415 linja Vantaanlaaksosta Elielinaukiolle, rautatientorilta metrolla Matinkylään ja sieltä 164/165 bussilla Saunalahteen. Ei ole oikein joutua maksamaan 4.20+2.20 kertamatkasta, kun vaihtoaika ei riitä. Lisäksi matkaan menee lähes 2h. Mistä voin anoa korvausta Espoon sisäisen lipun hinnasta johtuen vaihtoajan riittämättömyydestä?

Jos metron myötä pidentyneisiin matka-aikoihin ei tule (positiivista) muutosta, eikö olisi vain ja ainoastaan reilua että kertalipun voimassaoloaikaa pidennettäisiin myös?

Hei, olen epätietoinen, kun en tiedä mikä on edullisin tapa matkustaa silloin tällöin Jokelasta-Helsinkiin ja edelleen Helsingin siällä esim. raitiovaunulla. Minulla on matkakortti jolle voin ladata arvoa sen tiedänkin. Mutta minkä hntaseksi matkani muodostuu nyt kun Tuusula kuluu HSL-alueeseen ?

Kun lähdet Jokelasta, arvolipun hinta Helsinkiin on 6,30. Valitse lähiseutu 3-lippu. Samalla lipulla voit sitten vaihtaa raitiovaunuun Helsingissä niin kauan kuin lippu on voimassa. Jos vaihdat vasta kun voimassaolo päättynyt, niin valitse silloin raitiovaunussa painike nolla. Jos matkustat ensin raitiovaunulla ja jatkat sitten heti perään kohti Jokelaa, niin jo raitiovaunusta lähiseutu 3 -lippu, jolla pääset sitten perille asti takaisin Jokelaan.

Tätä on kyselty jo aiemminkin, mutta vastausta ei ole tullut. Mikä on vaihtoaika arvokortilla ostettaessa kortinlukijalta seutulinjalla ? Esimerkiksi maanantai 27.11.2017 iltapaivällä Havukoskelta Helsinkiin vei yli tunnin (!) ja vaihto ei enää onnistunut. Voisiko HSL ystävällisesti vihdoin vastata asiakkailleen !

Arvokortilla ostetun seutulipun vaihtoaika on 80 minuuttia. Vaihtoajan pitää olla voimassa, kun nouset seuraavaan liikennevälineeseen. Riittää siis, että lippu on voimassa kyytiin noustessa. Matkaa saa jatkaa perille asti, vaikka voimassaoloaika päättyisi matkan aikana.

"Helsingin sisäisten lippujen voimassaoloaika on 60 minuuttia. Vaihtoaika on 20 minuuttia pidempi kerta- ja arvolipuillla, joilla matkustetaan Suomenlinnan lautalla tai seuraavilla bussilinjoilla:"
Tarkoittaako tämä, että tultaessa esim. bussilla Helsingin sisäisellä arvolipulla, vaihtoaika on 80 min?

I have always been wondering about in case I have an Espoo region card, when going to Helsinki I always press number 2, but then I am paying for the Espoo region twice, right?
Is this correct, how it should be done?
Or should I just press 1 when I enter Helsinki instead? (I don't see anybody doing that.)
Does everybody just not care that they are paying twice for the Espoo ride?

Useìta kysymyksiä, miten ostetaan aikuisen arvolipulla lasten kertalippu, mutta ei vastauksia, onnistuuko vai miten pitäisi lapsen kanssa toimia, kun kyseessä satunnainen matka???

Kuljettajalta voi ostaa aikuisen kortille ladatulla arvolla lasten lipun. Jos lipun ostaa kortinlukijalta, se veloittaa aikuisen lipun hinnan. Suosittelemme oman matkakortin hankkimista lapselle, jolloin edullisempien lippujen ostaminen sujuu helpoiten. Tulossa on vielä tänä syksynä mobiililippu myös lapselle.

Minkä takia uusissa kortinlukijoissa vaihto aika arvolla maksaessa on vain tunnin esim. bussissa 812 kun se on ennen ollut tunti 20min

Minkä takia uusissa kortinlukijoissa vaihto aika arvolla maksaessa on vain tunnin esim. bussissa 812 kun se on ennen ollut tunti 20min

Minulla on Espoon sisäistä kautena mutta joudun käymään Helsingissä arvolla. Ottaako arvolippu maksetun kauden huomioon? Eli maksaako matkani Helsinkiin arvolla vähemmän?

Onko kortilla, johon ladataan arvoa jokin tietty hinta vai maksaako kortti sen verran, kuin siihen ladataan arvoa?

Kuinka paljon maksaa seutulippu Vantaa-Helsinki matkakortin arvolla maksettaessa normaalina arkipäivänä.

Aikuisten seudullinen arvolippu matkakortilla maksaa 4,25 euroa.

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.