Arvoliput matkakortilla

Arvoliput sopivat sinulle, joka käytät joukkoliikennettä silloin tällöin. Matkakortille voi ladata arvoa täysinä euroina vähintään 5 euroa ja enintään 400 euroa.

Arvolippu ostetaan matkakortin arvolla liikennevälineissä olevilta kortinlukijoilta. Metrossa matka maksetaan jo liukuportaiden yläpäässä ennen laitureille menoa. Valitse kortinlukijalta oikea painike sen mukaan, mille matkustusalueelle ostat lipun. Lähijunassa kortinlukija on jokaisen oven kohdalla. Raitiovaunuissa voit ostaa kortinlukijalta myös raitiovaunuarvolipun.


Kerta- ja arvolippujen voimassaoloaika

Kerta- ja arvolipuilla voi niiden voimassaoloaikana vaihtaa liikennevälineestä toiseen. Liikennevälineeseen saa nousta voimassaoloaikana ja jatkaa perille asti, vaikka voimassaoloaika päättyisi matkan aikana.

Helsingin sisäisten lippujen voimassaoloaika on 60 minuuttia. Vantaan sisäisillä lipuilla, Espoo–Kauniainen-, Kerava-Sipoo–Tuusula- ja Kirkkonummi–Siuntio-lipuilla, seutulipuilla ja kahden vyöhykkeen lähiseutulipuilla voimassaoloaika on 80 minuuttia. Kolmen vyöhykkeen lähiseutulippujen voimassaoloaika on 100 minuuttia.

Matkakortilla ostetun ryhmälipun (2–31 arvolippua) voimassaoloaika määräytyy ensimmäisenä ostetun arvolipun mukaan.

Raitiovaunulippu on voimassa tunnin ajan. Sillä voi vaihtaa toiseen raitiovaunuun, mutta ei muihin liikennevälineisiin.

Kerta- ja arvolippujen poikkeukselliset voimassaoloajat

Vaihtoaika on 20 minuuttia pidempi kerta- ja arvolipuilla, jotka on myyty metron ja koillisen Helsingin liityntälinjoilla ja eräillä muilla bussilinjoilla. Myös muualta ostettujen lippujen vaihtoaikaan lisätään 20 minuuttia, kun niillä vaihtaa näille linjoille. Poikkeuksellinen voimassaoloaika koskee seuraavia bussilinjoja:

31, 32, 36, 37, 39, 39B, 39N, 43, 51, 52, 54, 57, 61, 61T, 61N, 67, 69, 70, 73, 73N, 74, 74N, 75, 77, 79, 80, 81, 82, 82B, 83, 84, 85, 85B, 86, 88, 89, 90, 91, 91K, 92, 93, 93K, 94, 94A, 94B, 95, 96, 97, 97V, 98, 201, 506, 552, 553, 553K, 554, 561, 603, 701, 702, 704, 801, 802, 802K, 805, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818 ja 819.

HUOM! 20 minuuttia pidempi vaihtoaika koskee myös Suomenlinnan lautan lukijoilta ostettuja arvolippuja. Vaihtoaikaa ei kuitenkaan lisätä muualta ostettuun arvolippuun vaihdettaessa Suomenlinnan lauttaan.

Kommentit

"Vaihtoaika on 20 minuuttia pidempi kerta- ja arvolipuilla, jotka on myyty metron ja koillisen Helsingin liityntälinjoilla ja eräillä muilla bussilinjoilla." Eli siis jos leimaa metropysäkillä arvolipun niin onko se voimassa 80min? Vai onko se vaan jos menee bussilla eka...

Matkakortin arvolla ostetun seutulipun vaihtoaika ei riitä työmatkaan Vantaanlaaksosta Espoon Saunalahteen. 431/415 linja Vantaanlaaksosta Elielinaukiolle, rautatientorilta metrolla Matinkylään ja sieltä 164/165 bussilla Saunalahteen. Ei ole oikein joutua maksamaan 4.20+2.20 kertamatkasta, kun vaihtoaika ei riitä. Lisäksi matkaan menee lähes 2h. Mistä voin anoa korvausta Espoon sisäisen lipun hinnasta johtuen vaihtoajan riittämättömyydestä?

Jos metron myötä pidentyneisiin matka-aikoihin ei tule (positiivista) muutosta, eikö olisi vain ja ainoastaan reilua että kertalipun voimassaoloaikaa pidennettäisiin myös?

Hei, olen epätietoinen, kun en tiedä mikä on edullisin tapa matkustaa silloin tällöin Jokelasta-Helsinkiin ja edelleen Helsingin siällä esim. raitiovaunulla. Minulla on matkakortti jolle voin ladata arvoa sen tiedänkin. Mutta minkä hntaseksi matkani muodostuu nyt kun Tuusula kuluu HSL-alueeseen ?

Kun lähdet Jokelasta, arvolipun hinta Helsinkiin on 6,30. Valitse lähiseutu 3-lippu. Samalla lipulla voit sitten vaihtaa raitiovaunuun Helsingissä niin kauan kuin lippu on voimassa. Jos vaihdat vasta kun voimassaolo päättynyt, niin valitse silloin raitiovaunussa painike nolla. Jos matkustat ensin raitiovaunulla ja jatkat sitten heti perään kohti Jokelaa, niin jo raitiovaunusta lähiseutu 3 -lippu, jolla pääset sitten perille asti takaisin Jokelaan.

Tätä on kyselty jo aiemminkin, mutta vastausta ei ole tullut. Mikä on vaihtoaika arvokortilla ostettaessa kortinlukijalta seutulinjalla ? Esimerkiksi maanantai 27.11.2017 iltapaivällä Havukoskelta Helsinkiin vei yli tunnin (!) ja vaihto ei enää onnistunut. Voisiko HSL ystävällisesti vihdoin vastata asiakkailleen !

Arvokortilla ostetun seutulipun vaihtoaika on 80 minuuttia. Vaihtoajan pitää olla voimassa, kun nouset seuraavaan liikennevälineeseen. Riittää siis, että lippu on voimassa kyytiin noustessa. Matkaa saa jatkaa perille asti, vaikka voimassaoloaika päättyisi matkan aikana.

"Helsingin sisäisten lippujen voimassaoloaika on 60 minuuttia. Vaihtoaika on 20 minuuttia pidempi kerta- ja arvolipuillla, joilla matkustetaan Suomenlinnan lautalla tai seuraavilla bussilinjoilla:"
Tarkoittaako tämä, että tultaessa esim. bussilla Helsingin sisäisellä arvolipulla, vaihtoaika on 80 min?

I have always been wondering about in case I have an Espoo region card, when going to Helsinki I always press number 2, but then I am paying for the Espoo region twice, right?
Is this correct, how it should be done?
Or should I just press 1 when I enter Helsinki instead? (I don't see anybody doing that.)
Does everybody just not care that they are paying twice for the Espoo ride?

Useìta kysymyksiä, miten ostetaan aikuisen arvolipulla lasten kertalippu, mutta ei vastauksia, onnistuuko vai miten pitäisi lapsen kanssa toimia, kun kyseessä satunnainen matka???

Kuljettajalta voi ostaa aikuisen kortille ladatulla arvolla lasten lipun. Jos lipun ostaa kortinlukijalta, se veloittaa aikuisen lipun hinnan. Suosittelemme oman matkakortin hankkimista lapselle, jolloin edullisempien lippujen ostaminen sujuu helpoiten. Tulossa on vielä tänä syksynä mobiililippu myös lapselle.

Minkä takia uusissa kortinlukijoissa vaihto aika arvolla maksaessa on vain tunnin esim. bussissa 812 kun se on ennen ollut tunti 20min

Minkä takia uusissa kortinlukijoissa vaihto aika arvolla maksaessa on vain tunnin esim. bussissa 812 kun se on ennen ollut tunti 20min

Minulla on Espoon sisäistä kautena mutta joudun käymään Helsingissä arvolla. Ottaako arvolippu maksetun kauden huomioon? Eli maksaako matkani Helsinkiin arvolla vähemmän?

Onko kortilla, johon ladataan arvoa jokin tietty hinta vai maksaako kortti sen verran, kuin siihen ladataan arvoa?

Kuinka paljon maksaa seutulippu Vantaa-Helsinki matkakortin arvolla maksettaessa normaalina arkipäivänä.

Aikuisten seudullinen arvolippu matkakortilla maksaa 4,25 euroa.

Hei!
Kuljen silloin tällöin lähijunalla Helsingissä lastenlasten kanssa ja kysynkin nyt: Miten onnistuu heidän matkan maksaminen junassa? Kortinlukijassa ei nimittäin ole mahdollisuuta valita lasta, 7-16v.

Moikka!
Minulla on opiskelija-alennus, ja ostin äsken matkakortilleni ladatulla arvolla ratikalla mennessäni raitiovaunulipun, koska ajattelin että se on varmasti edullisempi kuin tavallinen opiskelijan kortilla ostettu arvolippu (1,06). Ylläriksi se olikin kuitenlin yli 50% kalliimpi, eli 1,64e, joka olikin aikuisen raitiovaunulipun hinta. Aikaisemmilla matkakortinlukiojoilla ratikkalippua ei voinut ostaa, minkä ymmärrän nyt, joten suosittelisin tuon asetuksen disabloimista myös uusista! Harmitti ostaa "huonompi" lippu ja maksaa siitä enemmän. Lisäksi käyttöliittymää voisi kehittää vielä monilta osin, kuten näyttää OK:n painamisen jälkeen, minkä lipun on valinnut ja monelleko henkilölle (joka on tällä hetkellä epäselvä aloitusnäytössä). Sokeat eivät tällä hetkellä voi uutta lukulaitetta käyttää, eli siihen pitäisi lisäksi löytyä jokin ratkaisu.

Pääsenkö katsomaan matkakortillani olevan, jäljellä olevan arvon omilla tunnuksillani?

Mistä löydän matkakortilleni ladatun arvon määrän?

Kortilla olevan arvon voi tarkistaa pitämällä korttia lukijan edessä. Laite alkaa näyttää kortin tietoja.

Onko vieläkin niin, että aikuinen ei voi ostaa lapselle matkaa matkakortillaan?

Hei!
Oletko saanut vastauksen kysymykseesi?
Huomasin tämän vasta kun olin lähettänyt oman kysymykseni liittyen juuri samaan asiaan.

No mites on sen vaihtoleimaamisen kanssa arvolipulla ja uudella lukijalla jota jo aiemminkin kysytty. Pitääkö odotella lipuntarkastajia vai voisko joku sieltä aspasta ottaa asiasta selvää ? Miksi tätä ei ole ohjeissa, onko itsestään selvää vai ?

En löytänyt hintoja ekeläiselle arvolipulla hki-Kirkkonummi

Kun ostan arvolipun ja vaihdan bussin, pitääkö vain näyttää kortti kortinlukijalle toisessa bussissa vai pitääkö valita joku lippu?

Mistä löydän paljonko maksaa seutu 2 matka arvokortilla maksettaessa?

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.