Kausilippu

Jos käytät joukkoliikennettä säännöllisesti, sinun kannattaa hankkia kausilippu, eli matkustusaikaa. Kausilippu tulee yksittäisiä lippuja edullisemmaksi yleensä jo silloin, kun teet enemmän kolme edestakaista matkaa viikossa. Kausilipun voi ostaa HSL-kortilla tai HSL-sovelluksella.

Kausilippu HSL-kortilla

Lippu on voimassa vähintään 14 vuorokautta tai enintään yhden vuoden. Lipun voimassaolo voi alkaa enintään 60 vuorokauden kuluttua ostohetkestä. HSL-kortille voi ladata myös toisen, enintään vuoden voimassa olevan kausilipun. Sen voimassaolo voi alkaa enintään 60 vuorokauden päästä siitä, kun ensimmäisen kausilipun voimassaolo on päättynyt.

Kausilippuja myydään myynti- ja palvelupisteissä sekä osassa automaatteja. Voit valita kortille ladattavan kauden pituudeksi 14–366 päivää. Voit katsoa eripituisten kausien hintoja hsl.fi:n hinnastosta.

Lisätietoa HSL-kortista >

Kausilippu HSL-sovelluksella 

Kausilipun ostaminen HSL-sovelluksella on helppoa ja maksaminen käy sovellukseen liittämälläsi maksukortilla tai puhelinlaskun yhteydessä. Puhelinlaskulla voit maksaa korkeintaan 50 euron maksun yhdellä kertaa.

HSL-sovelluksella voit ostaa seuraavia kausilippuja:

  • 30 vuorokauden kausilippuja. Lippu veloitetaan maksukortiltasi oston yhteydessä.
  • kausilippuja jatkuvalla tilauksella. Tilaus on voimassa toistaiseksi, ja se veloitetaan maksukortilta 30 vrk:n välein.
  • 30 vuorokauden kausilippuja opiskelijoille, alennus on 45 prosenttia aikuisten lipun hinnasta.

Toistaiseksi vain HSL-kuntien asukkaat voivat ostaa 30 vuorokauden lipun sovelluksella. HSL-kuntia ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Sipoo, Tuusula ja Siuntio.

Lisätietoa HSL-sovelluksesta >