Matkakortti

MatkakorttiMatkakorttia voi käyttää maksuvälineenä Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Keravan, Sipoon, Tuusulan, Kirkkonummen ja Siuntion joukkoliikenteessä.

Matkakortin käyttäjänä voit liikkua saumattomasti kaupungista toiseen - bussilla, lähijunalla ja Helsingissä myös metrolla, raitiovaunulla sekä Suomenlinnan lautalla.

Arvolippu

Kertalippu matkakortilla, alk. 2,18 €
Vastaava kertalippu kuljettajalta 3,20 €

Kausilippu

Säännöllisesti matkustavan käyttöön
alk. 28,70 € / 14 vrk

 

Henkilökohtainen matkakortti

Haltijakohtainen matkakortti

Kenelle

 

 

HSL-alueen asukkaille, aikuisille ja 7-16-vuotiaille lapsille
Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kirkkonummi, Siuntio, Kerava, Sipoo ja Tuusula.

Alennusryhmiin kuuluville
HSL-alueella asuvat opiskelijat, eläkeläiset ja invalidit. Lue lisää

Kehyskuntien asukkaille
Hanko, Hausjärvi, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Lohja, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori ja Vihti. Lue lisää

Henkilökohtaista korttia voi käyttää ainoastaan kortin omistaja.

Yhteiskäyttöön esimerkiksi yritykselle tai perheelle. Korttia voi käyttää kuka tahansa samaan asiakasryhmään (aikuinen tai lapsi 7-16 v) kuuluva.

Ulkopaikkakuntalaisille ja matkailijoille.

Haltijakohtaista matkakorttia voi käyttää kuka tahansa samaan asiakasryhmään kuuluva, jonka hallussa kortti on.

Mistä

 

 

Palvelupisteistä
Ota mukaan ajokortti, passi tai henkilöllisyystodistus.
Uudesta kortista peritään 5 euron maksu.

Verkkokaupasta
Tilaaminen edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla. Kortista peritään 5 euron maksu. Kortti toimitetaan postitse, toimitusaika on noin 5 arkipäivää. Kortti on käyttövalmis, kun olet ladannut siihen kautta tai arvoa. Lue lisää

Voit ladata matkakortin palvelupisteiden lisäksi myyntipisteissä ja osassa HSL:n lippuautomaateissa.

Myyntipaikkahaku

Kaikista HSL-alueen R-kioskeista, monista marketeista, muista myyntipisteistä sekä palvelupisteistä. Uudesta kortista peritään 5 euron maksu.

Myyntipaikkahaku

Lippuvyöhykkeet

Yhden vyöhykkeen liput:
Helsinki, Espoo–Kauniainen, Vantaa, Kirkkonummi–Siuntio, Kerava–Sipoo–Tuusula

Seutulippu
Lähiseutu 2 -lippu
Lähiseutu 3 -lippu

Yhden vyöhykkeen liput:
Helsinki, Espoo–Kauniainen ja Vantaa


Seutulippu

 

Hintaesimerkkejä
(hinnat 2018, yhden vyöhykkeen liput)

 

Aikuisten arvolippu 2,20 €
Lasten arvolippu 1,10 €

Aikuisten 30 vrk kausilippu 54,70 €
Lasten 30 vrk kausilippu 27,40 €

Aikuisten arvolippu 2,20 €
Lasten arvolippu 1,10 €

Aikuisten 30 vrk kausilippu
132,60 €
Lasten 30 vrk kausilippu 66,30 €

 

Kaikille asuinpaikasta riippumatta:
Henkilökohtainen yleiskausilippu

Aikuisten arvolippu 2,20 €
Lasten arvolippu 1,10 €

Aikuisten 30 vrk kausilippu 132,60 €
Lasten 30 vrk kausilippu 66,30 €

 

Kommentit

Hei! Riittääkö kelakortti lapsen henkilöllisyyden tunnistamiseksi matkakorttia hankittaessa?

Hei,

Olen kesän töissä Helsingissä ja asun töitteni ajan myös Helsingissä. Minulla ja avopuolisollani on asunto vuokrattuna muualta Suomesta, jossa hän asuu kesän. Olenko oikeutettu saamaan Helsingin hinnalla matkakortin?

Asun Espoossa ja työpaikkani muuttuu Vantaan puolelle. Pitääkö matkakortille ladata seutulippu

Kyllä. Tarvitset seutulipun kun matkustat kahden eri kunnan alueella.

Olen ostanut Helsingin vyöhykkeelle aikalipun, joka on voimassa kesäkuun puoliväliin. Tarvitsisinkin kuitenkin toukokuun alusta lähtien seutulipun. Pystynkö "korottamaan" tasoa eli maksamalla lisää tehdä ostamastani lipusta seutulipun?

oikeuttaako väliaikainen 3 kk muutto ulkomailta Helsinkiin edullisempaan matkakortin kuukausihintaan kun tekee muuttoilmoituksen asiasta?

Lapsi täyttää 17-v, riittääkö kortin päivittämiseen käynti esim yhteispalvelupisteessä opiskelijakortin kanssa?

Hei,
matkustan junalla Masalasta Siuntioon viisi päivää viikossa edestakaisin. Millainen matkakorttin kannattaa ostaa? Ja mitä se maksaa?

Hei! Sinun kannattaa ostaa henkilökohtainen matkakortti. Sen voit ostaa, jos asut vakituisesti HSL-alueella. Kortti maksaa 5 euroa. Sen jälkeen voit ladata kortille Kirkkonummi - Siuntio -vyöhykkeen kausilipun, jonka hinta riippuu kauden pituudesta. Mitä pidemmän kauden kerralla lataat, sitä edullisemmaksi se tulee. Eri pituisten kausilippujen hintoja voit vertailla hintalaskurilla: https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat

Moi! Jos matkustan vantaalta helsingin kautta espooseen ja matkaan menee noin 2h, mikä lippu pitäisi ostaa?

Hei! Kelpaako matkakortti kun matkustan junalla Keravalta Järvenpäähän?

Kyllä kelpaa. Järvenpään alueella olevilla asemilla (Järvenpää, Ainola, Saunakallio, Haarajoki) voi matkustaa sekä HSL:n että VR:n lipuilla. Tämä koskee sekä kyytiin nousemista että kyydistä poistumista. Järvenpään sisäisillä sekä Järvenpäästä HSL-alueelle (Jokela, Kerava ja asemat Keravan eteläpuolella) kulkevilla matkoilla voi käyttää sekä VR:n että HSL:n lippua.

Matkakorttini pitää uusia mutta siellä on vielä aikaa jäljellä. Pysyykö aika siis kortilla vai pitääkö minun maksaa uudelleen kuukauden aika matkakortin uusimisen jälkeen?

Hei! Yleensä kortilla olevan kauden saa siirrettyä uudelle kortille. Sinun kannattaa asioida palvelupisteessä, jossa saat neuvojen lisäksi korttisi vaihdettua. Lähimmän palvelupisteen löydät myyntipaikkahausta: https://www.hsl.fi/myyntipaikkahaku  

Työekäkekortti KEVA, sekö ei oikeuta eläkeläisalennukseen? Ainostaan KELA:n kortilla saa alennuksen?

Juuri näin, oikea tulkinta. Työeläkettä saavat eivät ole oikeutettuja eläkeläisalennuksiin HSL-alueella, vaan 25% tai 50% alennukset koskevat KELAn eläkettä saavia.

Jos ostan pkn henkilökohtaisella matkakortilla 3 vyöhykkeen kausilipun niin saanko matkustaa sillä myös järvenpäähän?

Järvenpään juna-asemilla (Järvenpää, Ainola, Saunakallio, Haarajoki) matkan voi maksaa sekä HSL:n että VR:n lipuilla, eli myös henkilökohtaiselle matkakortille ladattu HSL:n kausilippu kelpaa. Tämä koskee sekä näiltä asemilta alkavia että niille päättyviä matkoja. HSL:n liput kelpaavat myös niissä Järvenpäässä kulkevissa busseissa, jotka kulkevat Järvenpään lisäksi myös Tuusulassa (665, 667, 689, 765, 965, 967) tai Sipoossa (786, 986, 987, 989). HSL:n lippua voi näillä linjoilla käyttää myös Järvenpään sisäisillä matkoilla. Lue lisää https://www.hsl.fi/tuusula/tuusulan-liput-ja-vyohykkeet

Hei. Onko matkakortille mahdollista ladata sekä arvoa että kautta? Ja voiko kortinlukijassa valita kumpaa käytetään?

Miten saan muutettua muualle muuttaneen aikuisen lapseni kortin lastenlipuksi lapsenlapselleni synttärilahjaksi

Eikö KEVAlta työeläkettä saava saa HSL:n eläkeläisten alennusta? Jos ei, niin miksi ei?

Eläkeläisalennusta saavat HSL:n alueella vakituisesti asuvat henkilöt, jotka saavat Kelan maksamaa kansan- tai takuueläkettä.

Ymmärsinkö siis oikein, jos käytössä on haltijakohtainen matkakortti ja täytyisi matkustaa Helsingistä Tuusulaan eli Lähiseutu 3:n mukaan, ei matkaa pysty kortilla tekemään vaikka siellä olisi arvoa ladattuna? Miten tällöin tulee toimia?

Haltijakohtaisella matkakortilla voit ostaa arvolipun kaikille lippuvyöhykkeille, siis myös lähiseutu 3 -lipun.

Haltijakohtaisen matkakortin rajoitus koskee vain kausilippuja eli sillä ei voi ostaa seuraavia kausilippuja: Kirkkonummi–Siuntio, Kerava–Sipoo–Tuusula, Lähiseutu 2 tai Lähiseutu 3 -lippu. Jos tarvitse näitä kausilippuja, kannattaa mahdollisuuksien mukaan hankkia henkilökohtainen matkakortti.
  

Hei!

Jos asuu Espoossa ja käy koulua Lohjalla, millainen matkakortti tulee ostaa? Pystyykö Lähiseutu 3 kortilla matkustamaan myös Lohjalle?

Hei! HSL:n matkakortilla ei valitettavasti voi matkustaa Espoosta Lohjalle. HSL:n liput kelpaavat vain HSL:n jäsenkuntien alueella eli Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Vantaalla, Siuntiossa, Kirkkonummella, Keravalla, Sipoossa ja Tuusulassa.

Asun Vantaalla ja käytän Helsingin puoleisia bussipysäkkejä. Omistan siis Helsingin sisäisen henkilökohtaisen matkakortin. Nyt vaihdan työpaikkaa Espooseen, joten tuleeko minun vaihtaa Helsingin sisäinen henkilökorttini johonkin toiseen?

Matkoille Espooseen tarvitset seutulipun. Sillä voit matkustaa Espooseen Vantaalta tai Helsingistä, eli lippu kelpaa noiden kolmen kaupungin alueella ja lisäksi vielä Kauniaisissa.

Miten satunnainen matkailija voi ostaa paikallisjunaan lipun kännykällä? En ymmärrä ?

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.