Mobiililippu

 

Lataa HSL Mobiililippu -sovellus älypuhelimeesi ja tilaa HSL:n kertalippu tai vuorokausilippu kätevästi suoraan kännykkääsi. Valikoimassa on nyt myös lastenlippu: 7–16-vuotiaat lapset voivat ostaa mobiilisti HSL:n kerta- ja vuorokausilippuja.

HSL Mobiililippu -sovelluksen voit ladata nyt maksutta kaikkiin Android- ja Windows-älypuhelimiin sekä iPhone-puhelimiin, joissa on käyttöjärjestelmä iOS 8 tai uudempi. Lasten mobiililippu on nyt Android- ja iOS-käyttöjärjestelmälle tehdyissä HSL Mobiililippu -sovelluksissa ja tulee myöhemmin myös Windows-puhelimille tehtyihin sovelluksiin.

HSL Mobiililippu käy kaikissa liikennevälineissä ja sen voi hankkia kaikille HSL:n matkustusalueille. Voit maksaa lipun Visa, Visa Electron ja Mastercard -maksukorteilla tai puhelinlaskullasi.Windows 10

Windows Phone 8.1 ja aikaisempi

HSL-lippuautomaatti on nyt taskussasi!

HSL Mobiililippu -sovelluksella voit ostaa aikuisten tai lasten kertalipun tai vuorokausilipun Helsingin, Espoon ja Kauniaisten alueen, Vantaan, Kirkkonummen ja Siuntion alueen tai Keravan, Sipoon ja Tuusulan alueen sisäiseen liikenteeseen tai valita Seutu, Lähiseutu 2 tai Lähiseutu 3 -lipun. Mobiililipulla voi matkustaa kaikissa HSL-alueen busseissa, raitiovaunuissa, metroissa, lähijunissa ja Suomenlinnan lautalla. Lipulla on rajaton vaihto-oikeus sen voimassaoloaikana lipun matkustusalueella.

Mobiililippua ei voi hyödyntää liityntäpysäköinnissä.

Vuoden 2018 alussa mobiililippujen hinnat laskivat samalla tasolle matkakortin arvolippujen kanssa ja erillinen yötaksa poistui. Vuorokausilippujen hinnat ovat samat mobiilissa kuin myyntipisteestä tai automaatista ostettuna. Voit tarkistaa tarvitsemasi mobiililipun hinnan hintalaskurilla.

Osta lippu etukäteen

Lippu pitää ostaa etukäteen. Voit itse määritellä, milloin mobiililippusi tulee voimaan. Voit päättää, tuleeko lippusi voimaan heti tai valitsemanasi aikana 1-24 tunnin päästä. Varmistathan, että lippu on saapunut HSL Mobiililippu -sovellukseen ennen kuin astut liikennevälineeseen tai metron tai Suomenlinnan lautan laiturialueelle. Huomaathan, että metron laiturialue alkaa jo liukuportaiden yläpäästä, matkakortinlukijalaitteiden luota. Laiturialueen alkaminen on merkitty lattiaan keltaisella viivalla. Jos mobiililippu tilataan tai saapuu HSL Mobiililippu -sovellukseen vasta liikennevälineessä tai metron tai Suomenlinnan lautan laiturialueella, sinulle voidaan määrätä tarkastusmaksu.

Sisäinen, seutu ja lähiseutu 2 -mobiililkertalippu on voimassa 80 minuuttia ostohetkestä. Lähiseutu 3 -lippu on voimassa pidempään, 100 minuuttia. Vuorokausiliput ovat voimassa 1-7 vuorokautta valintasi mukaan.

Maksutavat

Lippu veloitetaan korttimaksuna Visa, Visa Electron tai Mastercard -kortiltasi (debit/credit) tai mobiilimaksuna puhelinlaskullasi. Laskutus puhelinlaskulla on mahdollista Telian, Elisan, DNA:n tai näiden tytäryhtiöiden liittymissä, jos sinulla oikeus tehdä ostoksia liittymälläsi ja puhelimesi on mobiilidataverkossa. Jos puhelin on kytketty langattomaan lähiverkkoon (WLAN), et voi maksaa lippua mobiilimaksuna. Mobiilimaksun yläraja on 50 euroa.

Sovelluksen voimassaoleva lippu on kolmivärinen. Kun lipun voimassaoloaika päättyy, lippu muuttuu puna-valkoiseksi. Voit tehdä jo alkaneen matkan loppuun, mutta lipulla ei ole enää vaihto-oikeutta. Vanhat liput ovat pääväriltään harmaita. Näytä lippu bussissa kuljettajalle. Junassa, metrossa, raitiovaunussa ja Suomenlinnan lautalla lippu pitää pyydettäessä näyttää matkalipuntarkastajille tai konduktöörille. Varmistathan myös, että puhelimesi kello on oikeassa ajassa.

Uudessa versiossa tuli käyttöön myös offline-toiminto, jonka ansiosta vuorokausilippu toimii myös ilman netti- tai wlan-yhteyttä. Nettiyhteyden ei tarvitse olla koko ajan päällä.

Jäikö jokin asia mietityttämään? Katso usein kysytyt kysymykset.

Ongelmatilanteessa voit soittaa HSL:n asiakaspalveluun:

HSL Asiakaspalvelu
09 4766 4000 (pvm)
Arkisin 7–19, la–su 9–17

  • HSL Mobiililippu, sen käyttö ja hyvitykset
  • Asiakaspalautteet
  • Joukkoliikenteen reitit, aikataulut ja hinnat
  • Matkakorttineuvonta
  • Kadonneet matkakortit
  • Kysymykset joukkoliikenteen suunnittelusta

Kommentit

voiko bussikortilla maksaa mobiililipun

Mobiililipun voi maksaa mobiilimaksulla ja pankki- tai luottokortilla. Jos matkakortilla on arvoa tai kautta, sillä voi maksaa matkan kaikissa HSL:n liikennevälineissä.

Lippu pitää ostaa etukäteen. Voit itse määritellä, milloin mobiililippusi tulee voimaan. Jep jep, vaan kun matkustelee jossakin Vantaan perämetsissä ei voi tietää onnikan saapumisesta pysäkille ennenkuin sen voi omin silmin havaita. Tavan tampio pitää olla jos maksaa lipun yhtään aikaisemmin jos vuoroväli on 1 tunti.

it takes some reading of the fine print but the mobile ticket for helsinki is valid 80 mins but the same price ticket with a travel card is only 60mins (unless bought on some metro feeder busses). I will certainly switch to the mobile ticket now.

Hei, saako yksi mobiilisovelluksen käyttäjä ostaa lippuja ryhmälle (7 henkeä) ? Kiitos.

Sovellus on, ja valmiina käyttöön. Saako mobiililipusta kuittia? Vai onko screenshot ainoa mahdollisuus?

Minulla on käytössä luontaisetupuhelin. Tarvitsisin 2 mobiilisovellusta, toiseen laittaisin työnantajan maksuaikakortin tiedot ja toiseen oman pankkikortin tiedot. Työmatkat maksaisin maksuaikakortilla josta ostot menevät työnantajan matka- ja kululaskuohjelmaan ja muiden matkojen pitäisi mennä omaan piikkiin.
Että terveisiä kehitystiimille, pitäisi saada samaan puhelimeen 2 mobiilisovellusta joiden nimeä voisi muokata tai joilla olisi valmiiksi nimet työmatkat ja omat matka.

Miksiköhän luottokorttiani veloitettiin 1EUR kun rekisteröin HSL mobiililippusovelluksen ja annoin luottokorttitiedon vaikken vielä ostanut mitään?

Hei! Maksukortti varmennetaan 1 euron maksulla, joka palautetaan sinulle automaattisesti heti maksutapahtuman jälkeen. Tällä 1 euron maksulla varmennetaan että kortilla voi tehdä mobiililipun korttimaksuja.

Hei, päivitys ei onnistu... herjaa vain, että sovellus on Jo asennettu.

Hei! Voisitko ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, niin koetamme selvittää ongelmaa tarkemmin: HSL Asiakaspalvelu
09 4766 4000 (pvm), Arkisin 7–19, la–su 9–17 

Jolla Sailfish puhelimeen kanssa. Kiitos!

Hei, mobiililipun osto ei onnistu, yhteystiedoissa ensimmäisen puhelinnumerokenttään ei pysty syöttämään kuin neljä numeroa +3585. Käytössä Iphone6plus ja uusin ohjelmisto 11.2.2

Hei! Voisitko ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, niin koetamme selvittää ongelmaa tarkemmin: HSL Asiakaspalvelu
09 4766 4000 (pvm), Arkisin 7–19, la–su 9–17 

Miksi mobiilisovelluksella ei voi ostaa opiskelijalippuja?

Tällä hetkellä opiskelija-alennuksen myöntämisperusteet ovat sellaiset, että oikeus pitää todeta todistuksella. Tässäpä hyvä kehityskohde tuleville vuosille.

Miksi sporalippua ei saa mobiililippuna?

Erillinen raitiovaunulippu jää pois käytöstä, kun lippujen hinnoittelussa tulee käyttöön uusi vyöhykemalli. Näillä näkymin uusi malli tulee käyttöön kesällä 2018, joten raitiovaunulippua ei näin lyhyen ajan takia ole tarpeen enää laittaa mobiiliin.

Hei, Uutisen mukaan myös kausilipun saisi puhelimeen. Onko tarkempaa tieto, koska tämä tulee käyttöön?

Kausilipun on tarkoitus tulla valikoimaan kevään 2018 aikana.

 

Toimiiko Visa electron koska omaani ei hyväksy

Hei! Pitäisi kyllä toimia Visa Electronilla-

Hei miten huomioidaan tai annetaan eläkeläisalennun lippua ostettaessa Samsung mobiililippu Apps ja tarkoitus maksaa puhelinlaskun kautta? Kysyy ulkopaikkakuntalainen joka joutuu huomenna yrittämään tätä puolelta päivin.

Valitettavasti et voi saada eläkeläisalennusta lipustasi. Alennusta saadakseen pitää ensinnäkin asua vakituisesti HSL-alueella. Lisäksi eläkeläisalennusta saavat vain sellaiset henkilöt, joille Kela maksaa kansaneläkettä tai takuueläkettä. He voivat ostaa HSL:n alennuslippuja henkilökohtaisella matkakortilla. Kortille voi ladata kausilipun ja lisäksi rahaa yksittäisten lippujen ostamista varten. Mobiililippusovelluksella voi tällä hetkellä ostaa normaalihintaisia aikuisten ja lasten kerta- ja vuorokausilippuja. Lisätietoa alennuslipuista: https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat/alennusliput.

Hei miten huomioin eläkeläisalennuksen lipun oston yhteydessä tässä sovelluksessa vai eikö HSL huomioi eläkeläisiä?

Mobiililippu ei kelpaa esim. linjalla 510, näin kuljettaja minua valisti. Siispä poistakaa sivulta lause "HSL Mobiililippu käy kaikissa liikennevälineissä ja sen voi hankkia kaikille HSL:n matkustusalueille."

On sekavaa, että pääkaupunkiseudulla on useita liikennejärjestelmiä päällekkäin. Kysynpä mitkä liikennöitsijät kelpuuttavat HSL-mobiililipun?

Tästä asiasta oli näemmä jo aiemmin esitetty kysymys kommenteissa (21.9.2017). Olisiko HSL:n aiheellista pyytää ko. liikennöitsijää järjestämään kuskeilleen koulutustilaisuus aiheesta Mobiililippu?

Kuljettaja on varmaankin sekoittanut älypuhelimessa toimivan mobiililipun ja vanhan tekstiviestilipun. Tekstarilippu oli käytännössä Helsingin sisäinen lippu, joka ei toiminut kaikilla bussilinjoilla kaupungin sisälläkään. Sen sijaan Mobiililipun on kelvattava tietyllä alueella kaikissa liikennevälineissä, joissa vastaava HSL:n paperinen kertalippu tai Matkakortilla ostettu arvolippukin kävisi.

Kun matkustan ulkomailla, en joudu miettimään, mistä liput ostetaan. Aina löytyy luontevasti reitin varrelta lippuautomaatti tai lipunmyyjä, ei tarvitse stressata. Ihmettelen, miten Suomessa juniin on varaa palkata ivallisia ja töykeitä vartijoita sen sijaan, että konduktöörit myisivät lippuja. Mistään rahan säästöstä ei voi olla kyse. Miten voi olla mahdollista, että juna on ainoa paikka, mistä ei saa ostaa junalippua? Onko missään "kehitystyön" vaiheessa yhdeltäkään matkustajien edustajalta kysytty, millainen olisi hänen mielestään toimiva lipunmyyntijärjestelmä?

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.