Mobiililippu

Lataa HSL Mobiililippu -sovellus älypuhelimeesi ja tilaa HSL:n kertalippu tai vuorokausilippu kätevästi suoraan kännykkääsi.

HSL Mobiililippu -sovelluksen voit ladata nyt maksutta kaikkiin Android- ja Windows-älypuhelimiin sekä iPhone-puhelimiin, joissa on käyttöjärjestelmä iOS 8 tai uudempi. HSL Mobiililippu käy kaikissa liikennevälineissä ja sen voi hankkia kaikille HSL:n matkustusalueille. Voit maksaa lipun Visa- tai Mastercard-maksukorteilla tai puhelinlaskullasi.Windows 10

Windows Phone 8.1 ja aikaisempi

HSL-lippuautomaatti on nyt taskussasi!

HSL Mobiililippu -sovelluksella voit ostaa kertalipun tai vuorokausilipun Helsingin, Espoon ja Kauniaisten, Vantaan, Kirkkonummen tai Keravan ja Sipoon sisäiseen liikenteeseen tai valita Seutu, Lähiseutu 2 tai Lähiseutu 3 -lipun. Mobiililipulla voi matkustaa kaikissa HSL-alueen busseissa, raitiovaunuissa, metroissa, lähijunissa ja Suomenlinnan lautalla. Lipulla on rajaton vaihto-oikeus sen voimassaoloaikana lipun matkustusalueella.

Mobiilikertalippu on kuljettajalta ostettua kertalippua edullisempi. Vuorokausilippujen hinnat ovat samat mobiilissa kuin myyntipisteestä tai automaatista ostettuna. Voit tarkistaa tarvitsemasi mobiililipun hinnan hintalaskurilla.

Osta lippu etukäteen

Lippu pitää ostaa etukäteen. Voit itse määritellä, milloin mobiililippusi tulee voimaan. Voit päättää, tuleeko lippusi voimaan heti tai valitsemanasi aikana 1-24 tunnin päästä. Varmistathan, että lippu on saapunut HSL Mobiililippu -sovellukseen ennen kuin astut liikennevälineeseen tai metron tai Suomenlinnan lautan laiturialueelle. Huomaathan, että metron laiturialue alkaa jo liukuportaiden yläpäästä, matkakortinlukijalaitteiden luota. Laiturialueen alkaminen on merkitty lattiaan keltaisella viivalla. Jos mobiililippu tilataan tai saapuu HSL Mobiililippu -sovellukseen vasta liikennevälineessä tai metron tai Suomenlinnan lautan laiturialueella, sinulle voidaan määrätä tarkastusmaksu.

Sisäinen, seutu ja lähiseutu 2 -mobiililkertalippu on voimassa 80 minuuttia ostohetkestä. Lähiseutu 3 -lippu on voimassa pidempään, 100 minuuttia. Vuorokausiliput ovat voimassa 1-7 vuorokautta valintasi mukaan.

Maksutavat

Lippu veloitetaan korttimaksuna Visa- tai Mastercard-kortiltasi (debit/credit) tai mobiilimaksuna puhelinlaskullasi. Laskutus puhelinlaskulla on mahdollista Telian, Elisan, DNA:n tai näiden tytäryhtiöiden liittymissä, jos sinulla oikeus tehdä ostoksia liittymälläsi ja puhelimesi on mobiilidataverkossa. Jos puhelin on kytketty langattomaan lähiverkkoon (WLAN), et voi maksaa lippua mobiilimaksuna. Mobiilimaksun yläraja on 60 euroa.

Sovelluksen 11.9.2017 julkaistussa versiossa voimassaoleva lippu on kolmivärinen ja vanhassa versiossa vihreä. Molemmat kelpaavat liikenteessä. Kun lipun voimassaoloaika päättyy, lippu muuttuu puna-valkoiseksi. Voit tehdä jo alkaneen matkan loppuun, mutta lipulla ei ole enää vaihto-oikeutta. Vanhat liput ovat pääväriltään harmaita. Näytä lippu bussissa kuljettajalle. Junassa, metrossa, raitiovaunussa ja Suomenlinnan lautalla lippu pitää pyydettäessä näyttää matkalipuntarkastajille tai konduktöörille. Pidä sovellus auki tai anna sen olla käynnissä taustalla niin kauan kuin tarvitse lippua! Varmistathan myös, että puhelimesi kello on oikeassa ajassa.

Jäikö jokin asia mietityttämään? Katso usein kysytyt kysymykset.

Ongelmatilanteessa voit soittaa HSL:n asiakaspalveluun:

HSL Asiakaspalvelu
09 4766 4000 (pvm)
Arkisin 7–19, la–su 9–17

  • HSL Mobiililippu, sen käyttö ja hyvitykset
  • Asiakaspalautteet
  • Joukkoliikenteen reitit, aikataulut ja hinnat
  • Matkakorttineuvonta
  • Kadonneet matkakortit
  • Kysymykset joukkoliikenteen suunnittelusta

Kommentit

Koska HSL turvaa myös Länsiväylää matkaaville mahdollisuuden käyttää mobiililippua? Nykyäänhän siinä katoaa ainakin Kivenlahti-Lauttasaari-välillä verkko, ja lippu sitten sen siliän tien. Ja tarkastajallehan tästä on turha selitellä, vaan "sakko" rapsahtaa - 80 € kiitos! Ja miksi muuten tästä HSL ei varoita, vaikka tiedossa oleva ongelma kuitenkin on kyseessä? Harhaanjohtavaa markkinointia pelkät sakkomaksut mielessä sanon minä.

Miksi en voi ostaa vuorokausilippua mobiilissa, ei edes tule tuota vaihtoehtoa. Latasin juuri uusimman version. Voiko puhelin oli liian vanha, lumia 635?

Hei. Onkohan lasten kertaliput tulossa mobiilisovellukseen ja millä aikataululla? Melko erikoista nykytilanne, koska nuoret käyttänevät eniten mobiiliappeja.

Lasten mobiililippu on kehityksessä parhaillaan ja tulossa vielä tässä lopppuvuoden aikana käyttöön.

Hei! Kiitos palautteestasi! Lastenliput ovat tulossa syksyn aikana.

 

Since the latest update 2.2.5.78 + ios 11 I cannot view purchase history and receipts - the app immediately crashes when I attempt to open this area of the app. Unfortunately this is the only method to obtain receipts which I require to claim the travel expenses back from my work. I called support who were unable to issue receipts via a different method.

This problem is solved in the latest update 2.2.7. Update the app from the app store.

Eilen 20.9. matkustin mobiililipulla ensin Espoon sisällä junalla Leppävaaraan ja siitä oli tarkoitus jatkaa 510 bussilla (noin klo 14)Keilaniemeen. Ostin Espoon sisäisen lipun, Junassa kaikki meni hyvin, tarkastajakin kävi. Mutta kun astuin bussiin niin kuski ilmoitti ettei mobiililippu käy busseissa vaan ainoastaan junissa. Junissa hänen mukaansa eri systeemi. Minun onnekseni bussissa oli tarkastaja joka katsoi lippuni ja sanoi että asia ok. Jos tarkastajaa ei olisi ollut niin minut olisi heitetty ulos bussista tai olisin joutunut maksamaan uudelleen Espoon sisäisen. Onko siis edelleen niin että joissain busseissa ei mobiililippu kuitenkaan kelpaa??

Hei, HSL:n mobiilisovelluksella ostetuilla kerta- ja vuorokausilipuilla voi matkustaa kaikissa HSL-alueen busseissa, raitiovaunuissa, metroissa ja lähijunissa sekä Suomenlinnan lautalla.

Hei! Kaupoissa pitää olla tuotteitten hinnat kuluttajien nähtävissä niin ettei niitä tarvitse takahuoneesta kysellä. Miksi en löydä vaivattomasti HSL:n hintoja? Toiveeni olisi, että KAIKKI hinnat olisivat helposti löydettävissä ja selkeäsiti koottuina samalle sivulle otsikolla HINNAT. Joka lipun perässäkin voisi olla sen hinta/hinnat. Nyt näin ei ole. Kyllä hinnat nytkin löytyvät kun oikein uutterasti tekee töitä, mutta voisi hintainfo olla suoraviivaisempikin. Nyt en esim. löytänyt tältä sivustolta mobiililippujen hintoja.

monessa paikassa saa vielä tekstarina maksaa vaikka mitä - miksi ei HSL lippuja?
t. puhelimen omaava

En ole nähnyt yhtään kertaa kommenteissa enkä hinnastossa sanaa ELÄKELÄISET. Ettehän ole unohtaneet heitä?

iOS ohjelmistoversio 2.2.4 ei toimi. Ei pysty valitsemaan kertalipun matkustusaluetta. Toivottavasti korjauspäivitys tulee pian.

Hei! Milloin mobiilisovelluksen vuorokausilippu on saatavilla?

Hei, pystyykö mobiililippuun mitenkään lisäämään matkakortin alennusryhmä ominaisuutta? Arvaan, että ei tietenkään, mutta mielestäni se olisi tarpeellinen kehityshanke, miten sellainen sitten toteutettaisikaan. Mulla alennusryhmä 1.

Hei! Mobiilisovelluksen tuotevalikoima laajenee syksyllä vuorokausi- ja lastenlipuilla sekä mobiilikausilipuilla ensi vuoden alussa.

En ymmärrä millä tarkoituksella kyseinen sovellus on luotu pelkkiä kertalippuja varten? Mielestäni olisi tärkeämpää ja asiakasystävällisempää saada vuorokausiliput mobiiliksi.

Hei! Sovellusta kehitetään koko ajan - lisää lippumahdollisuuksia on tulossa.

Saisiko myös vuorokausiliput mobiilisovellukseen tilattavaksi? Kiitos!

Saisiko myös vuorokausiliput mobiilisovellukseen tilattavaksi? Kiitos!

Hei ja kiitos palautteestasi! Sovellusta kehitetään koko ajan ja lisää lippuvaihtoehtoja on tulossa.

Hei ja kiitos palautteestasi! Sovellusta kehitetään koko ajan ja lisää lippuvaihtoehtoja on tulossa.

Hei! Voisitte huomauttaa HSL-mobiililippusovelluksen käyttöönottajille, että maksukorttisivu (VISA/Mastercard) ei avaudu ilman WLAN-yhteyttä. Sovelluksen lataaminen ei ainakaan minulla onnistunut WLAN:lla mutta 3/4g:llä kylläkin.

Liityntäparkin maksu Leppävaarassa, kun käytän mobiililippua? Terv Pekka Suomela, PK-seutu, Espoon kaupunginosa

Onko niin, että sovellukseen voi tallentaa vain yhden maksukortin tiedot? Se on ongelma, kun osa matkoista pitäisi maksaa omalla ja osa yrityksen kortilla.

Milloin sovellus tulee toimimaan Sailfish käyttöjärjestelmän älypuhelimissa ja ladattavaksi Jolla kaupasta?

Voiko mobiilisovelluksella ostaa yökertalipun?

Hei! Kyllä voi. Kello 02-4.30 Mobiililippusovelluksesta saa yökertalipun.

 

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.