Mobiililippu

Lataa HSL Mobiilippu -sovellus älypuhelimeesi ja tilaa HSL:n kertalippu kätevästi suoraan kännykkääsi. HSL Mobiililippu -sovelluksen voit ladata nyt maksutta kaikkiin Android- ja Windows-älypuhelimiin sekä iPhone-puhelimiin, joissa on käyttöjärjestelmä iOS 8 tai uudempi. HSL Mobiililippu on kertalippu, joka käy kaikissa liikennevälineissä ja sen voi hankkia kaikille HSL:n matkustusalueille. Voit maksaa lipun Visa- tai Mastercard-maksukorteilla tai puhelinlaskullasi.Windows 10

Windows Phone 8.1 ja aikaisempi

HSL-lippuautomaatti on nyt taskussasi!

HSL Mobiililippu -sovelluksella voit ostaa kertalipun Helsingin, Espoon ja Kauniaisten, Vantaan, Kirkkonummen tai Keravan ja Sipoon sisäiseen liikenteeseen tai valita Seutu, Lähiseutu 2 tai Lähiseutu 3 -kertalipun. Mobiililipulla voi matkustaa kaikissa HSL-alueen busseissa, raitiovaunuissa, metroissa, lähijunissa ja Suomenlinnan lautalla. Lipulla on rajaton vaihto-oikeus sen voimassaoloaikana lipun matkustusalueella.

Mobiililippu on kuljettajalta ostettua kertalippua edullisempi. Voit tarkistaa tarvitsemasi mobiililipun hinnan hintalaskurilla.

Osta lippu etukäteen

Lippu pitää ostaa etukäteen: varmistathan, että se on saapunut HSL Mobiililippu -sovellukseen ennen kuin astut liikennevälineeseen tai metron tai Suomenlinnan lautan laiturialueelle. Huomaathan, että metron laiturialue alkaa jo liukuportaiden yläpäästä, matkakortinlukijalaitteiden luota. Laiturialueen alkaminen on merkitty lattiaan keltaisella viivalla. Jos mobiililippu tilataan tai saapuu HSL Mobiililippu -sovellukseen vasta liikennevälineessä tai metron tai Suomenlinnan lautan laiturialueella, sinulle voidaan määrätä tarkastusmaksu.

Mobiililippu on voimassa 80 minuuttia ostohetkestä. Lähiseutu 3 -lippu on voimassa pidempään, 100 minuuttia.

Maksutavat

Lippu veloitetaan korttimaksuna Visa- tai Mastercard-kortiltasi (debit/credit) tai mobiilimaksuna puhelinlaskullasi. Laskutus puhelinlaskulla on mahdollista Telian, Elisan, DNA:n tai näiden tytäryhtiöiden liittymissä, jos sinulla oikeus tehdä ostoksia liittymälläsi ja puhelimesi on mobiilidataverkossa. Jos puhelin on kytketty langattomaan lähiverkkoon (WLAN), et voi maksaa lippua mobiilimaksuna.

Voimassaoleva lippu on vihreä. Kun lipun voimassaoloaika päättyy, se muuttuu puna-valkoiseksi. Voit tehdä jo alkaneen matkan loppuun, mutta lipulla ei ole enää vaihto-oikeutta. Vanhat liput ovat pääväriltään harmaita. Näytä lippu bussissa kuljettajalle. Junassa, metrossa, raitiovaunussa ja Suomenlinnan lautalla lippu pitää pyydettäessä näyttää matkalipuntarkastajille tai konduktöörille. Pidä sovellus auki tai anna sen olla käynnissä taustalla niin kauan kuin tarvitse lippua! Varmistathan myös, että puhelimesi kello on oikeassa ajassa.

Jäikö jokin asia mietityttämään? Katso usein kysytyt kysymykset.

Ongelmatilanteessa voit soittaa HSL:n asiakaspalveluun:

HSL Asiakaspalvelu
09 4766 4000 (pvm)
Arkisin 7–19, la–su 9–17

  • HSL Mobiililippu, sen käyttö ja hyvitykset
  • Asiakaspalautteet
  • Joukkoliikenteen reitit, aikataulut ja hinnat
  • Matkakorttineuvonta
  • Kadonneet matkakortit
  • Kysymykset joukkoliikenteen suunnittelusta

HSL Mobiililipun asiakaspalvelu
0600 393 600 (0,305 €/minuutti + pvm)
Mobiililippu-palautteen vastaanotto

Kommentit

Meitä on kolmen hengen seurue tulossa Hkiin juhannuksena, kahdella on älypuhelin, yhdellä ei! Voinko tilata omalla puhelimellani 2 etukäteislippualippua? Vai pitääkö kolmannen maksaa ratikassa?

Mobiililipun saa ostaa myös kaverille. Ennakkoon myytävän lipun saa R-kioskilta tai lippuautomaatista.

 

Meitä on 3 hengen seurue tulossa Hkiin juhannuksena, kahdella on älypuhelin, mutta yhdellä ei ole! Miten tilata ratikkaliput etukäteen? Voinko tilata omalla puhelimellani 2 lippua? Vai pitääkä kolmannen maksaa ratikassa?

Olisi hienoa jos sovellukseen voisi ladata rahaa. Ei tarvitsisi luottokorttia. Puhelimella en voi ostaa

Kiitos palautteestasi! Otamme sen huomioon kehitystyössä.

Miten ostetaan mobiililippu lapselle?

Hei! Mobiilisovelluksella voi ostaa aikuisten kertalippuja. Mobiililippusovellukseen on seuraavaksi tulossa vuorokausiliput. Myös muita tuotteita - kuten lastenlippu ja kausilippu - on kehitteillä.

Eihän tuo edes toimi. Verkkovikaa on hejaa jo tunnusta luodessa.

"syynä saattaa olla mm. liittymään asetettu palvelunesto." Tarkistin liittymäntarjoajalta, että mitään estoja tai muutakaan estettä lipun ostamiselle ei ole ja puhelmessa kaikki VPN:t pois päältä etc... onko tälle jotain konstia saada toimimaan ASAP?!? You can get all latest paid apps for free on your Android and iOS devices uing vshare app store. Get it from https://iappsbuzz.com/vshare

Miksei mobiilista löydy ollenkaan päivälippuja? Kiva ensin maksaa normaalista lipusta, jotta pääsee sellaiselle asemalle, jolla myydään vuorokausilippuja..

En ole toistaiseksi mobiililippua käyttänyt, joten minulle on jäänyt epäselväksi, miten toimitaan sen jälkeen, kun lippu on ostettu sovelluksessa. Leimataanko se junaan mennessä itse lukijalaitteessa (ja jos näin, niin miten lipun leimaaminen laitteessa toimii) vai pidetäänkö appi auki ja näytetään lipuntarkastajalle hänen mennessään ohi?

Tää on ihan jaska lapset eivät pysty ostamaan lippua itselleen vanhempien luvalla

Eikö uudet päätelaitteet voisi saada hyväksymään pankkikortin lähimaksuominaisuutta esim. vuorokauden maksukatolla, kuten vaikkapa Lontoon julkisessa? Se olisi harvoin hsl:n alueella matkustavalle ja turisteille selkein ja helpoin maksutapa.

Kiitos kun kehitätte ohjelmaa yhä paremmaksi.
Kustannustaso pitäisi todella saada tasavertaiseksi muoviseen matkakorttiin nähden, mikäli mobiililipun houkutteluutta todella halutaan lisätä. Vähentäähän se muovikortin ympärille syntynyttä työmäärää ja kustannuksia. Täten apin kautta hankittu lippu voisi itse asiassa olla se edullisin vaihtoehto.

Mobiili app on hieno juttu, kiitos siitä! Mutta miksi ihmeessä seutulippu sillä ostettuna maksaa 5,00€ mutta matkakortille ladattuna arvolippuna 4,25€ ? Satunnainen matkailija voisi siirtyä kokonaan käyttämään appia ja unohtaa kortin ja sen latailun kokonaan, mutta hinnoittelulla halutaan ohjata että näin ei tapahtuisi, miksi?

Miksi on paljon kalliimpaa käyttää tällaista näppärää appsia, kuin perinteistä, erillistä matkakorttia?

Luulisi HSLn kannustavan ihmisiä tällaisen käytössä, eikä subventoivan wanhan kansan korttirulettia.

Olin töistä palaamassa ja ostaessani lippua sovellus ilmoitti kokoajan, että palvelussa ruuhkaa enkä meinannut tämän takia päästä kotiin, koska lippua ei ollut. Lopulta kuski kuitenkin päästi, kun sanoin, että mielestäni vika ei nyt ole minun. Tämä on vähän huono mielestäni, jos on varautunut siihen, että puhelimella lipun saa ostettua...

Millaiset laitteisto-/käyttöjärjestelmävaatimukset sovelluksen uusimmassa Android-versiossa oikein on? Sony Xperia Z5 Compact -puhelin viimeisimmällä ohjelmistopäivityksellä ei näytä kelpaavan.

Hei, toivoisin että mobiililippu tulisi ladattavaksi myös Sony Xperia X:lle. Aikaisemmin sovellus oli ladattavissa muttei toiminut. Nyt sitä ei löydy lainkaan Play storesta. Olisi kätevää saada sovellus käyttöön!

Hei. Ostin tänään mobiililipun (maksu luottokortilla). Yritän lähettää kuitin, mutta lähetä napin painamisen ja pienen miettimisen jälkeen ohjelma sanoo:
"Kuitin lähetys ei onnistunut.

PDF-kuitin latauksessa tapahtui virhe. Tämä voi johtua yhteys-t tai palvelinvirheestä. Yritän kuitin lähetystä myöhemmin uudelleen."

Olen yrittänyt nyt lähes koko päivän ja sekä 3G, että wlan yhteydessä ollessani. Muuten nettiyhteydet puhelimessa toimivat, joten ainakaan siinä vika ei ole. Myös sähköpostini on oikein tiedoissa.

Hei! Kiitos palautteestasi! Ikävää, että tässä on ollut ongelmia. Selvitämme tarkemmin, mistä tämä johtuu ja palaamme asiaan.

Hyvä sovellus tämä mobiililippu. Vielä kun sovellus kysyisi dual-sim puhelimelta, että kumpaa liittymää käytetään. Itselläni työsuhdekännykkä, ja ei ole suotavaa että mobiililippuja hankitaan firman piikkiin.

Hei! Lipun voi maksaa puhelinlaskun lisäksi myös makuskortilla.

Voisiko sovellukseen saada mahdollisuuden valita miltä SIM-kortilta osto tehdään? Tämä ongelma koskee dual sim -puhelimia.

Hei! Lipun voi maksaa puhelinlaskun lisäksi myös makuskortilla.

Mobiililippusovellukseen tuli päivitys ja sovellus haluaisi päästä käsiksi tiedostoihini ja valokuviini. Jäi sitten päivitys toistaiseksi asentamatta. Miksi sovellus tarvitsee pääsyn em. tietoihin? Jos kyse on lippuväärennösten ehkäisystä, on olemassa myös vähemmän yksityisyyttä loukkaavia keinoja.

Hei! Sovellus käyttää näitä tietoja, jos haluat tallentaa ja lähettää sähköpostilla kuitin lippuostoksestasi.

Oliko sitten ihan mahdotonta tehdä sovellusta saatavaksi iOS:ille muistakin app storeista kuin Suomesta?

Se syksy on jo aika pitkällä, milloinkahan se korttimaksu tulee mobiililippuun?

Hei! Korttimaksumahdollisuus on tulossa pian mahdolliseksi kaikille. Nyt kortilla voivat maksaa pilottikäyttäjät.  

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.