Suomenlinna-lippu

Suomenlinna-lipun myynti päättyi 31.12.2019

Suomenlinna-lippu poistui valikoimasta vuoden 2020 alussa. Suomenlinna sijaitsee A-vyöhykkeellä, joten sinne voi matkustaa kaikilla HSL:n lipuilla, joissa on mukana A-kirjain eli AB-, ABC- ja ABCD-lipuilla. Suomenlinnan lautalla kelpaavat kerta-, vuorokausi- ja kausiliput.

Lippuja voi ostaa:

  • HSL-sovelluksella
  • lippuautomaateista
  • myyntipisteistä, mm. R-kioskeista ja monista marketeista
  • palvelupisteistä
  • HSL-kortilla kortinlukijalta lautan laiturialueella
  • Helsingin pysäköintiautomaateista
  • bussinkuljettajalta

Katso lähin myyntipiste hsl.fi/myyntipaikkahaku

Matkalle Suomenlinnaan sopii hyvin AB-vuorokausilippu, joka on voimassa 24 tuntia. Voit tehdä paluumatkan samalla lipulla ja matkustaa myös mantereella kaikessa HSL:n joukkoliikenteessä: metrossa, busseissa, ratikoissa ja lähiliikenteen junissa.  

Kertalippuautomaatista ja bussinkuljettajalta ostetun paperisen kerta- ja vuorokausilipun voimassaolo alkaa heti ostohetkestä. Tällaista lippua ei siis voi ostaa ennakkoon valmiiksi paluumatkaa varten.

Myyntipisteistä ja isoista automaateista voit ostaa pahviselle kertakortille ladattavan kerta- tai vuorokausilipun, jonka voimassaolo alkaa, kun näytät sen ensimmäisen matkan alussa kortinlukijalle. Pelkkä kortin näyttäminen riittää, eikä kortinlukijan painikkeita tarvitse painaa. Lukija antaa äänimerkin ja näytöllä näkyy vihreissä kehyksissä lipun tiedot. Näet lipun viimeisen voimassaoloajan myöhemminkin kortinlukijan näytöltä, kun pidät korttia lukualueella. Lippu pitää käyttää kahden vuoden kuluessa ostopäivästä.

Kauppatorilla ja Suomenlinnassa on käytössä monilippuautomaatit, joista ostetun kertalipun voimassolo alkaa heti ja vuorokausilipun ensimmäisen matkan alussa. 

Lue lisää kertalipuista >

Lue lisää vuorokausilipuista >

Lippujen hinnat >

Ennen 1.1.2020 ostetut, käyttämättömät 12 tunnin Suomenlinna-liput ovat käytettävissä 31.12.2021 saakka.

Lautta voi lähteä etuajassa, jos se on täynnä

Huomioithan, että lautta voi lähteä etuajassa, jos lautan suurin sallittu matkustajamäärä täyttyy jo ennen aikatauluun merkittyä lähtöaikaa. Tällaisessa tilanteessa lautan ei kannata jäädä odottamaan matkustajia, sillä he eivät kuitenkaan mahtuisi kyytiin. Täysimmillään lautat ovat juhannuksen ja elokuun puolenvälin välisinä viikonloppuina, kevään juhlapyhinä ja ylipäätään kauniina kesäpäivinä. Jos on ehdottoman tärkeää mahtua tietylle lähdölle, laiturille kannattaa tulla hieman etuajassa.

 

Katso myös

Myyntipaikkahaku