Suomenlinna-lippu

Suomenlinna-lippu on voimassa 12 tuntia. Lippu kelpaa vain Suomenlinnan lautalla, eikä sillä voi vaihtaa muihin liikennevälineisiin.

Voit ostaa Suomenlinna-lipun etukäteen kertakortille ladattuna palvelupisteistä, monista kioskeista ja marketeista sekä osasta HSL:n lippuautomaatteja. Lipun voimassaoloaika alkaa, kun näytät kertakortin kortinlukijalle ensimmäisen matkan alussa. Pelkkä kortin näyttäminen riittää, eikä kortinlukijan näppäimiä tarvitse painaa. Lukija antaa äänimerkin ja näytöllä näkyy vihreissä kehyksissä lipun tiedot. Näet lipun viimeisen voimassaoloajan myöhemminkin kortinlukijan näytöltä, kun pidät korttia lukualueella.

Suomenlinnan lautalle voit ostaa myös arvolipun HSL-kortilla tai kerta- tai vuorokausilipun HSL-sovelluksella. Suomenlinnan lautalla käyvät AB-, ABC- ja ABCD-liput niiden voimassaoloaikana.

Lippujen hinnat >

Huomioithan jos lautan suurin sallittu matkustajamäärä täyttyy jo ennen aikatauluun merkittyä lähtöaikaa, lautta voi lähteä liikkeelle etuajassa. Tällaisessa tilanteessa lautan ei kannata jäädä odottamaan matkustajia, sillä he eivät kuitenkaan enää mahtuisi kyytiin. Täysimmillään lautat ovat juhannuksen ja elokuun puolenvälin välisinä viikonloppuina, kevään juhlapyhinä ja ylipäätään kauniina kesäpäivinä. Jos on ehdottoman tärkeää mahtua tietylle lähdölle, laiturille kannattaa tulla hieman etuajassa.

 

Katso myös

Myyntipaikkahaku