Lisää kaupunkia Nurmijärvelle

Kaupunkisuunnittelu on nyt hip ja pop. Helsinkiin halutaan pilvenpiirtäjiä samalla kun Nurmijärvi tyhjenee. Jopa Vantaa kärsii muuttotappiosta. Nokka kohti Itä-Pasilan betonipuutarhaa!

Vanhat rintamamiestalot homehtuvat, kun perheet hinkuavat Kallioon, Merihakaan, Matinkylään. Ylös ja korkealle.
Viisi vuotta sitten perustettiin Facebookissa Lisää kaupunkia Helsinkiin -ryhmä. Sen tavoitteena on, että Helsinkiin rakennetaan paljon lisää urbaania kantakaupunkia. Ryhmän perustaja Mikko Särelä voi olla tyytyväinen; hänen visiostaan on tullut virkamiesten virallinen kanta.

Leppävaara oli 2000-luvun alussa ruman kaupunginosan maineessa. Nyt se on onnistunut esimerkki uudesta kaupunkisuunnittelusta, jossa palvelut ja asuminen ovat keskittyneet erinomaisten joukkoliikenneyhteyksien varrelle. Leppävaara taisikin olla ensimmäinen Lisää kaupunkia Espooseen -hanke. Nyt niitä on tulossa lisää Länsimetron varrelle, jonne kaavoitetaan kymmeniä tuhansia asuntoja.

Mikä avuksi kehyskuntien muuttopakoon? Ehkä päättäjät voisivat miettiä, miten Nurmijärvelle tuotaisiin lisää kaupunkia. Olisiko ratkaisu pikaratikkayhteys Kehäradalle? Keskustojen rakennuskannan kolminkertaistaminen? Tai sitten voi odotella suhdanteen ja muodin muuttumista. Onhan puutarhamies Vanhanenkin lähdössä taas valtakunnan politiikkaan.
 

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.