Kuljettajat 
tankkaavat 
Onnikassa

Ravintolapäällikkö Jarno Lång istahtaa kahvikupposen kanssa pyöreän pöydän ääreen. Kello on vasta yhdeksän aamulla, mutta Ruskeasuon henkilöstöravintolassa lounasaika on jo alkanut. Vuorotyötä tekevien ruokalassa aamiais- ja lounasaika menevät päällekkäin.

Ravintolassa käy paitsi bussinkuljettajia myös Staran ja Helenin eli entisen Helsingin Energian henkilökuntaa. Keskimäärin kävijöitä on päivittäin 135, mutta vaihtelu on suurta hiljaisten päivien sadasta vilkkaimpien päivien 160 kävijään. Ravintola on avoinna kaikille, mutta kuljettajat ja Helsingin kaupungin työntekijät saavat lounaansa hieman edullisemmin.

”Perjantain leikepäivä on viikon vilkkain. Muutoin en osaa nimetä asiakkaiden lempiruokaa. Kuljettajat ovat ilahduttavan kaikkiruokaisia ja tyytyväisiä, kunhan saavat vatsansa täyteen”, Jarno kertoo. ”Joka päivä on tarjolla kaksi pääruokaa: joko lihaa, kalaa tai kanaa. Pääruuista ainakin toinen on jotain muuta kuin sianlihaa, jotta kaikille löytyy sopiva vaihtoehto. Lisäksi on tarjolla kasvisruokaa.”

Jarnon lisäksi kuljettajien ruokahuollosta Ruskeasuolla vastaavat kassa–tarjoilija Benita Nordbeck ja kokki Antti Hartikainen.
Ravintolassa järjestettiin marraskuussa nimikilpailu. Ehdotuksia saatiin parikymmentä, joista valituksi tuli Onnikka, ja sehän sopii mainiosti bussivarikon ruokalalle.
 

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.