Toimitusjohtajalta: Ihan kuin ulkomailla

Helsingin seudun joukkoliikenne on eurooppalaisessa vertailussa jo useamman vuoden ajan ollut mantereen kärkeä. Lähes 90 prosenttia Helsingin seudun joukkoliikenteen käyttäjistä on tyytyväisiä palveluihin. Tulos on huima. Myös matkailijat ovat seudun joukkoliikenteen luotettavuuteen selvästi tyytyväisempiä kuin monissa muissa kaupungeissa.

Kesällä avautuu junayhteys lentokentältä Helsingin keskustaan. Raiteilla lentokentälle on palvelu, joka löytyy useista maailman metropoleista.Kohta myös Helsingistä. Vaikka Kehärata tulee helpottamaan merkittävästi turistien liikkumista lentokentältä Helsingin keskustaan ja takaisin, toivottavasti osa turisteista pysähtyy myös matkan varrella. Ehkäpä joku jää yöpymään Vantaan Dixiinkin, kun uusi hotelli avautuu.

Ensi vuonna käynnistyy Länsimetro, joka tuo Espoon nykyistä helpommin matkailijoiden ulottuville. Satunnaisten vierailijoiden on tutkitusti helpompi hahmottaa kaupunkien raideyhteyksiä ja liikkua niillä kuin monimutkaisemmaksi koetuilla bussiverkostoilla. Metrolla Otaniemeen ja vesibussilla Suvisaaristoon voi olla Espoon vastine Suomenlinnalle.

Suuriin ja ruuhkaisiin metropoleihin verrattuna Helsingin joukkoliikenteellä on monta etua tarjottavana. Linjasto on selkeä, henkilökunta kielitaitoista ja matkustaminen turvallista. Yhdessä asiassa Helsingin seutu erityisesti peittoaa kilpailijat mennen tullen: täällä turisti löytää huomattavasti helpommin istumapaikan bussista tai metrosta kuin vaikkapa Lontoossa.
 

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.