Viisaasti työmatkoilla

Yhä useampi yritys tekee HSL:n kanssa yhteistyötä luotsatakseen työntekijöidensä työmatkoja kestävämpään suuntaan. Kävelyyn, pyöräilyyn, joukkoliikenteen käyttöön ja vaikkapa kimppakyyteihin kannustaminen on yksi HSL:n liikkumisen ohjauksen tavoitteista.

”Viisaan työmatkaliikkumisen tukeminen on tätä päivää ja tarjoaa työnantajalle imago- ja rekrytointihyötyjä. Työnantaja voi työmatkaliikenteen suunnittelulla ja kannustimilla vähentää omalla autolla tehtyjä matkoja keskimäärin 10–30 prosenttia. Työmatkoilla saatu hyötyliikunta vaikuttaa myös positiivisesti työntekijöiden hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen”, HSL:n liikkumisen ohjauksen päällikkö Tarja Jääskeläinen sanoo.

Työnantaja voi esimerkiksi edistää työmatkapyöräilyä parantamalla pyöräpysäköintiä, kunnostamalla puku- ja pesutiloja ja ottamalla käyttöön asiointi- tai työsuhdepyöriä. Työpaikalla voidaan myös suosia etätyötä, muuttaa autopaikoitus maksulliseksi tai kouluttaa työssään autoa tarvitsevia taloudelliseen ajotapaan.

HSL kampanjoi työsuhdematkalippuetua työnantajille syys-lokakuussa. Tavoitteena on innostaa mahdollisimman moni työnantaja tarjoamaan etua työntekijöilleen. Helsingin seudulla edusta nauttii jo 65 000 työntekijää 1 300 eri yrityksessä. HSL:n tarjoama päätuote on työmatkasetelit, jotka ovat käytössä noin 800 yrityksessä.
 

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.