HSL rakentaa tulevaisuutta

HSL:lle kuluva ja ensi vuosi ovat jännittäviä. Tänä vuonna otimme Kehäradan käyttöön. Ensi vuoden elokuussa käynnistyy Länsimetro. Uusien raideyhteyksien yhteenlaskettu matkustajamäärä on arviolta yli 300 000 matkaa vuorokaudessa.

Kehäradan ja Länsimetron ensimmäisen vaiheen yhteenlaskettu kustannus on lähes kaksi miljardia euroa. Kustannusten kattamiseksi HSL:llä on suuria paineita korottaa lippujen hintoja lähivuosina, jos joukkoliikenteen palvelutaso halutaan pitää koko seudulla nykyisellä hyvällä tasolla.

Isojen raidehankkeitten lisäksi HSL haluaa kehittää vahvasti myös digitaalisia joukkoliikennepalveluita Helsingin seudulla. Sähköisellä puolella polku suunnittelusta tuotantoon on ketterämpi ja edullisempi kuin tunneliprojekteissa.

Tällä hetkellä koko liikenneala kohisee Maasista eli liikkumisesta palveluna. Myös me HSL:ssä uskomme, että uudet liikennepalvelut vapauttavat entistä enemmän ihmisiä oman auton omistamisen pakosta. Keskeisessä roolissa tulevat olemaan tarjoamamme helpot digipalvelut.

Syksyllä julkistamme HSL:n mobiililipun ja verkkokaupan. Kaiken tukijalkana meillä on jo vahvat verkkopalvelut HSL.fi ja Reittiopas. Nyt avattavien palveluiden jatkoksi lanseeraamme myöhemmin lukuisia uusia toiminnallisuuksia: reaaliaikaisen aikataulutiedon, uusia mobiilipputuotteita, matkakortin nettipalvelut ja matkakortin nettilatauksen. Kehitämme myös yhdessä Liikenneviraston ja Waltti-kaupunkien kanssa matkakorttien yhteiskäyttöisyyttä.

Toinen hyvä esimerkki liikennealan yhteistyöstä ovat HKL:n ensi keväänä lanseerattavat kaupunkipyörät, jotka tulevat osaksi HSL:n palveluvalikoimaa.

Olemme kiinnostuneita rikastamaan palveluitamme myös muiden liikennetoimijoiden ratkaisuilla. Jos sinulla on idea, otathan yhteyttä!

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.