Mobiililippu käy kaikkialla

HSL aloitti uuden HSL Mobiililippu -sovelluksen pilotoinnin marraskuun lopussa. Sovelluksella voi tilata kertalipun kaikille HSL-alueen vyöhykkeille, ja lippu käy kaikissa kulkuvälineissä. Ensimmäisenä julkaistiin sovelluksen Android-versio. Windows Phone- ja iOS-puhelimiin sovellus on tulossa joulukuun aikana.

Sovellusta ladattiin jo ensimmäisten päivien aikana tuhansiin puhelimiin.

”Mobiililippu on helppo tapa maksaa matka: kaikilla on nyt oma lippuautomaatti taskussa. Mobiililippu on älykkäämpi versio tekstiviestilipusta: se käy kaikkialla eli sillä voi matkustaa ja vaihtaa rajattomasti”, sanoo ryhmäpäällikkö Risto Vaattovaara HSL:n Matkustajapalvelut-osastolta.

Sovellus on maksuton. Sillä tilattu lippu maksaa saman verran kuin kuljettajalta tai konduktööriltä ostettavat kertaliput. Voimassaoleva lippu on vihreä, ja se näytetään bussissa kuljettajalle. Muissa kulkuvälineissä lippu näytetään pyydettäessä konduktöörille tai matkalippujen tarkastajalle.

HSL jatkaa HSL Mobiililippu -sovelluksen kehittämistä. HSL Mobiililippu-sovellukseen suunnitellaan uusia maksutapoja.

”Kun uusi Reittiopas valmistuu 2016, sinne on suunnitteilla mahdollisuus maksaa haettu matka suoraan mobiililipulla. Suunnitteilla on myös uusia lipputuotteita”, Vaattovaara kertoo.


HSL Mobiililippu -sovelluksen käyttökokemusten perusteella mietitään myös sitä, tuotaisiinko busseihin mahdollisuus tarkistaa mobiililippu koneellisesti. ”Liikkuminen palveluna” eli MaaS (Mobility as a Service) -toimijoiden kanssa on käyty keskusteluja, miten HSL:n mobiililippua hyödynnetään, kun maksetaan HSL-osuutta asiakkaan matkaketjussa.


HSL Mobiililippu on osa HSL:n digijulkistusten sarjaa, joka käynnistyi marraskuun alussa verkkokaupan ja sähköisen asiakasohjelman avautumisella. Ensi vuoden aikana HSL tuo asiakkaidensa käyttöön kaupunkipyörien digipalvelut, mobiililipun seuraavan version sekä täysin reaaliaikaisen liikennetiedon koko HSL-alueelle. Matkakortin lataus onnistuu verkkokaupassa arviolta vuoden 2017 alussa. HSL kehittää aktiivisesti digipalveluitaan ja etsii jatkuvasti yhteistyömahdollisuuksia alan muiden toimijoiden kanssa.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.