Tietoa ruuhkaisuudesta

Joukkoliikenteen matkustajamäärät

Joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat noin 50 prosenttia matalammalla kuin vuotta aiemmin. Tästä johtuen joukkoliikenteessä on pääasiassa ruuhkatunteja lukuunottamatta hyvin tilaa matkustaa.

Matkustaessa kannattaa käyttää omaa harkintaa ja tutustua HSL:n koronaohjeistukseen:hsl.fi/korona. Esimerkiksi vapaa-ajan matkustamista arkipäivisin kannattaa suunnata ruuhka-aikojen ulkopuolelle ja lyhyillä matkoilla ruuhka-aikoina myös pyöräily ja kävely kannattaa pitää mielessä.

Kuvaajat perustuvat toteutuneisiin matkustajamääriin liikennemuodoissa arkisin ja kertovat tilanteesta edeltävän viikon aikana. Tietoja saadaan metroissa, lähijunissa, lautoilla, raitiovaunuissa sekä runkobusseissa 550 ja 560 olevista matkustajalaskureista. Yksittäisen vuoron osalta kuormituksessa voi olla merkittäviä eroja ja tiedot ovatkin suunta antavia.

 

Valitse liikennemuoto

Bussipikto Ratikkapikto

 

Bussipikto Bussiliikenne

Bussiliikenteessä ruuhkaisinta klo 15

(*) Kuvaaja perustuu runkobussilinjojen 550 ja 560 matkustajamääriin. Bussiliikenteessä ruuhkaisinta on aamupäivällä kohti Helsingin keskustaa tai kohti metro- tai juna-asemia kulkevissa busseissa. Iltäpäivällä liikennettä on molempiin suuntiin, mutta tuolloin ruuhkasuunta on aamuun nähden päinvastainen.

 

Metroliikenne

Metrossa ruuhkaisinta klo 16

Metroliikenteen ruuhkaisin osuus on Kampin ja Herttoniemen välillä.

 

RatikkapiktoRaitioliikenne

Raitioliikenteessä ruuhkaisinta klo 16

 

Junaliikenne

Tietoja ei valitettavasti ole toistaiseksi saatavissa.

 

Lauttaliikenne

Lauttaliikenteessä ruuhkaisinta klo 15