HSL-kortti, HSL-sovellus ja voimassaolevat kausiliput 27.4.

HSL:n joukkoliikenteen liput ja matkustusalueet muuttvat 27.4., kun uudet vyöhykkeet korvaavat kuntarajoihin perustuneet lippualueet. Sisäiset, seutu- ja lähiseutuliput jäävät historiaan, ja lippu ostetaan vyöhykkeille ABCD.

Jos kausilippusi voimassaoloaika jatkuu 27.4. jälkeen, lippusi muuttuu automaattisesti uusilla vyöhykkeillä kelpaavaksi.

Näin liput muuttuvat:

  • Helsingin sisäinen -> AB
  • Espoon ja Vantaan sisäiset -> BC
  • Seutulippu -> ABC
  • Kerava–Sipoo–Tuusula -> D
  • Kirkkonummi–Siuntio -> D
  • Lähiseutu 2 -> BCD
  • Lähiseutu 3 -> ABCD

Uudet vyöhykkeet tulevat käyttöön lauantaiaamuna 27.4. klo 04.30. HSL-kortilla voi ostaa arvolippuja ja kausilipulla voi matkustaa normaalisti. Kortille ei voi uudistuksen ensimmäisenä päivänä ladata arvoa eikä kautta, koska myynti- ja palvelupisteiden laitteisiin päivitetään uutta myyntisovellusta.

Sunnuntaina 28.4. HSL-kortille voi ladata kautta ja arvoa kioskeissa ja muissa myyntipisteissä sekä automaateilla.

HSL-kortin ja HSL-sovelluksen kausilipun matkustusalueen voi muuttaa 29.4. alkaen

Jos uusi kausilippu ei vastaa matkustustarpeitasi, voit käydä vaihtamassa lipun matkustusalueen palvelupisteessä 29.4. alkaen 2 kuukauden ajan ilman 6 euron käsittelymaksua.

Lauantaina 27.4. ei voi hoitaa HSL-korttiin liittyviä asiakasryhmän päivityksiä tai muita asioita, koska palvelupisteiden laitteisiin päivitetään uutta myyntisovellusta. Sunnuntaina 28.4. palvelupisteet ovat kiinni, joten HSL-kortteja voi päivittää vasta maanantaina 29.4.

HSL-kortilla olevan kausilipun voit käydä muuttamassa HSL:n ja kuntien palvelupisteissä. Jos uusi kausilippu on vanhaa edullisempi, hintojen erotus ladataan arvoksi HSL-kortillesi. Voit käyttää arvoa joko yksittäisten matkojen tai kausilipun maksamiseen. 

HSL-sovelluksessa muutoshetkellä voimassa olevat kausiliput muuttuvat nekin taulukossa kerrotulla tavalla, mutta ennen muutosta ostettuihin kausilippuihin ei voi ostaa lisävyöhykelippuja.

Jos haluat muuttaa HSL-sovelluksessa olevan kausilipun matkustusaluetta, sinun pitää asioida HSL:n omassa palvelupisteessä Rautatientorilla, Itäkeskuksessa tai Pasilassa. Siellä vanha kausilippu ensin perutaan, sitten maksettu kausi palautetaan kokonaan sovellukseen liittämällesi maksukortille ja sinulta peritään maksu käytetyistä päivistä. Sen jälkeen voit ostaa HSL-sovelluksella haluamasi kausilipun uusille vyöhykkeille.

Vihreä matkakortti täytyy vaihtaa uuteen siniseen HSL-korttiin tai HSL-sovellukseen ennen huhtikuun 27. päivää, sillä vihreällä kortilla ei voi matkustaa uusilla vyöhykkeillä. Kortin vaihtaminen on maksutonta vyöhykkeiden käyttöönottoon asti. Sen jälkeen siitä peritään 6 euron käsittelymaksu.

Palvelu- ja myyntipisteiden yhteystiedot myyntipaikkahausta