Näin käytät Reittiopasta lakkotilanteessa

Työtaistelun takia maanantaina 25.11.2019 vain osa bussivuoroista ajetaan HSL-alueella. Emme siis voi taata, mitkä bussit ovat liikenteessä. Reittiopas kuitenkin palvelee osoitteessa reittiopas.hsl.fi ja HSL-sovelluksessa, mutta osa reittiehdotuksista saattaa olla virheellisiä.

Tästä syystä voi olla kannattavaa kokeilla tehdä reittihakuja, joista bussit on valittu liikennevälineiden joukosta pois.

Todennäköisesti osa busseista kuitenkin on liikenteessä. Reittioppaan avulla on mahdollista selvittää, onko tietyllä linjalla busseja liikenteessä, ja jos on, niin missä ne parhaillaan kulkevat.

Tälle sivulle on koottu ohjeita Reittioppaan käyttöön poikkeustilanteessa.

Bussien poistaminen reittihauista

Tee ensin reittihaku syöttämällä lähtöpaikka ja määränpää Reittioppaaseen:

Reittioppaan aloitusnäkymä: reittihaku

Kun Reittiopas antaa reittiehdotuksia, klikkaa reittiehdotusten yläpuolella näkyvää bussinkuvaa. Näin saat bussit pois reittiehdotuksista.

Reittioppaan näkymä: reittiehdotukset ilman bussiyhteyksiä

Sovelluksen reittioppaassa: paina reittihaun jälkeen Asetukset-painiketta, ja valitse avautuvan valikon takaa pois bussit.

HSL-sovelluksen reittioppaan reittiehdotusnäkymä Sovelluksen reittiopas: bussin valitseminen pois reittiehdotuksista

Yksittäisen linjan bussien sijainti

Voit selvittää Reittioppaan avulla myös, onko käyttämälläsi linjalla bussi tai busseja liikenteessä. Jos on, myös niiden sijainti on mahdollista selvittää.

Kirjoita haluamasi linjan numero Reittioppaan hakukenttään ja paina enteriä tai klikkaa esiin tulevaa linjan numeroa:

Reittioppaan avausnäkymä

Bussit, jotka ovat parhaillaan linjalla, näkyvät reaaliajassa linjan pysäkkilistauksessa ympyränmuotoisina bussinkuvina. Bussit, joiden lähtöajasta on saatavilla reaaliaikainen arvio, näkyvät lisäksi pysäkkinäkymässä vihreällä värillä ja kahden kaarevan viivan kera. Mustalla näkyvät ajat ovat aikataulunmukaisia aikoja: tällöin bussi joko ei ole liikenteessä tai se ei ole vielä kirjautunut lähdölle lähtöpysäkillään. Bussi on varmasti liikenteessä, jos aikatauluarvio näkyy vihreällä tai jos bussiympyrä näkyy kartalla tai linjalistauksessa. Poikkeuksena tästä ovat HSL-alueen ulkopuolelle reittiään jatkavat U-linjat, jotka eivät näy vihreällä reaaliaikamerkinnällä riippumatta siitä, liikennöidäänkö lähtöä vai ei. Lisää tietoa U-linjoista löydät täältä.

Reittioppaan bussin aikataulunäkymä
 

Voit vaihtaa linjan kulkusuuntaa yläosan valikkoa klikkaamalla.

Reittioppaan pysäkkinäkymä: linjan kulkusuunnan vaihtaminen

Nettiselaimella käytettävässä Reittioppaassa bussien sijainti näkyy myös kartalla ympyränmuotoisina bussinkuvina:

Reittiopas: karttanäkymä, jossa bussien reaaliaikainen sijainti näkyvillä

Takaisin ylös