Pyörä ja joukkoliikenne ne yhteen sopii.

Pyörä ja joukkoliikenne ovat kätevä pari arjen matkoilla. Pyörällä voi polkaista liityntäparkkiin ja jatkaa matkaa julkisilla. Joskus voi tulla tarve ottaa pyörä mukaan joukkoliikennevälineeseen. Katso, missä ja milloin niin voi tehdä.

Saako pyörää kuljettaa...

 

Metrossa? Kyllä saa. Kaikissa vaunuissa, jos pyörälle vain on tilaa. Ruuhka-aikoina (ma-pe klo 7-9 ja klo 15-18) pyörän kuljetusta kannattaa välttää, koska metrossa on silloin paljon matkustajia. Ei lisämaksua. Metrojunan vaunujen ovet, joista pyörän kanssa on kätevintä kulkea, on merkitty isoilla pisteviivapyörän kuvilla.

Lähijunassa? Kyllä saa, jos vaunussa on tilaa. Ruuhka-aikoina (ma-pe klo 7-9 ja klo 15-18) pyörän kuljetusta kannattaa välttää, koska moni junavuoro on silloin täynnä. Ei lisämaksua. Flirt-lähijunissa monitoimitilavaunujen ovet, joista pyörän kanssa on kätevintä kulkea, on merkitty isolla pisteviivapyörän kuvalla.

 

Suomenlinnan lautalla? Kyllä saa. Pyöristä peritään lisämaksu, jonka suuruudesta päättää Suomenlinnan Liikenne Oy. Vuonna 2017 maksut ovat 8 euroa/edestakainen matka ja 55 euroa/vuosi.

Bussissa? Ei saa. Busseissa ei ole pyörille sopivaa, turvallista tilaa.

Raitiovaunussa? Ei saa. Raitiovaunuissa ei ole pyörille sopivaa, turvallista tilaa.

Taittopyörä pääsee aina kyytiin. Pientä kokoontaitettavaa polkupyörää, joka kulkee omassa kantopussissaan, saa kuljettaa kaikissa joukkoliikennevälineissä kaikkina kellonaikoina.

Jätä pyörä liityntäparkkiin!

Polkaise juna- tai metroasemalle ja jatka matkaa raiteilla. Kaikilta liityntäpysäköintialueilta löytyy paikkoja myös pyörille. Useimmilla asemilla pyöräpaikat ovat lähellä laitureita. Löydät pysäköintiin varatut alueet kartalta. Kun napsautat pistettä kartalla, saat näkyviin auto- ja pyöräpaikkojen määrän. Tarkenna kohteeseen -linkki zoomaa karttaa lähemmäs, jolloin saat näkyviin kaikki alueen auto- ja pyöräpaikat. Voit joutua napsauttamaan linkkiä useamman kerran ennen kuin alueet tulevat näkyviin. Autopaikat ovat merkitty vaaleansinisenä alueena ja pyöräpaikat pyörän kuvalla. Napsauta aluetta, jolloin voit tarkastella yksittäisen pysäköintialueen tietoja.

Katso liityntäpysäköintikartta