Pyörä ja joukkoliikenne ne yhteen sopii.

Pyörä ja joukkoliikenne ovat kätevä pari arjen matkoilla. Pyörällä voi polkaista liityntäparkkiin ja jatkaa matkaa julkisilla. Joskus voi tulla tarve ottaa pyörä mukaan joukkoliikennevälineeseen. Katso, missä ja milloin niin voi tehdä.

Saako pyörää kuljettaa...


 


Metrossa? Kyllä saa. Kaikissa vaunuissa, jos pyörälle vain on tilaa. Taluta pyörää asemalla ja käytä hissiä siirtymiseen aseman eri tasojen välillä. Ruuhka-aikoina (ma-pe klo 7-9 ja klo 15-18) pyörän kuljetusta kannattaa välttää, koska metrossa on silloin paljon matkustajia. Olethan silloin erityisen huomaavainen muita matkustajia kohtaan. Ei lisämaksua. Metrojunan ovet, joista pyörän kanssa on kätevintä kulkea, on merkitty isolla pisteviivapyörällä.

Lähijunassa? Kyllä saa, jos vaunussa on tilaa. Taluta pyörää asemalla ja käytä hissiä tai portaiden pyöräliuskaa siirtymiseen aseman eri tasojen välillä. Ruuhka-aikoina (ma-pe klo 7-9 ja klo 15-18) pyörän kuljetusta kannattaa välttää, koska moni junavuoro on silloin täynnä. Parhaiten tilaa löytyy Helsingistä katsottuna kauimmaisesta junarungosta. Ei lisämaksua. Flirt-lähijunissa monitoimitilavaunujen ovet, joista pyörän kanssa kannattaa kulkea, on merkitty isolla pisteviivapyörällä.


 

Suomenlinnan lautalla? Kyllä saa. Pyöristä peritään lisämaksu, jonka suuruudesta päättää Suomenlinnan Liikenne Oy. Vuonna 2017 maksut ovat 8 euroa/edestakainen matka ja 55 euroa/vuosi.

Bussissa? Ei saa. Busseissa ei ole pyörille sopivaa, turvallista tilaa.

Raitiovaunussa? Ei saa. Raitiovaunuissa ei ole pyörille sopivaa, turvallista tilaa.

Taittopyörä pääsee aina kyytiin. Pientä kokoontaitettavaa polkupyörää, joka kulkee omassa kantopussissaan, saa kuljettaa kaikissa joukkoliikennevälineissä kaikkina kellonaikoina.

Jätä pyörä liityntäparkkiin!

Polkaise juna- tai metroasemalle ja jatka matkaa raiteilla. Kaikilta liityntäpysäköintialueilta löytyy paikkoja myös pyörille. Useimmilla asemilla pyöräpaikat ovat lähellä laitureita. Löydät pysäköintiin varatut alueet kartalta. Kun napsautat pistettä kartalla, saat näkyviin auto- ja pyöräpaikkojen määrän. Tarkenna kohteeseen -linkki zoomaa karttaa lähemmäs, jolloin saat näkyviin kaikki alueen auto- ja pyöräpaikat. Voit joutua napsauttamaan linkkiä useamman kerran ennen kuin alueet tulevat näkyviin. Autopaikat ovat merkitty vaaleansinisenä alueena ja pyöräpaikat pyörän kuvalla. Napsauta aluetta, jolloin voit tarkastella yksittäisen pysäköintialueen tietoja.

Katso liityntäpysäköintikartta