Liput ja hinnat - Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

Mistä voin ostaa junalipun, kun konduktöörit eivät myy lippuja?

Edullisin kertalippu on mobiililippu tai matkakortin arvolla ostettu lippu. Voit ostaa lipun myös automaatista tai etukäteen R-kioskista. R-kioskista ostettu lippu tulee voimaan, kun se on leimattu matkakortinlukijalla ensimmäisen kerran.

Kuka voi saada työsuhdematkalipun? 

Päätöksen työsuhdematkalipun myöntämisestä tekee aina työnantaja. Työnantaja voi maksaa työntekijän lipun joko kokonaan tai osittain. Lisätietoa löydät osoitteesta www.hsl.fi/työsuhdematkalippu

Miten käytän kertakorttia? 

Osta kertakortti etukäteen esim. matkakortin palvelupisteestä, R-kioskista tai Stockmannilta. Ensimmäisellä käyttökerralla, näytä korttia liikennevälineeseen astuessasi tai metron laiturilla kortinlukijalle. Lippu tulee voimaan ensimmäisestä leimauksesta. Kertakortti kannattaa ottaa pois lompakosta leimauksen ajaksi. Jos lompakossa on muita kertakortteja tai matkakortti kortinlukija ei osaa leimata oikeaa korttia lompakon sisältä. Säilytä kortti siten, ettei se taitu, repeä tai kastu, jottei kortin sisällä oleva etäluettava siru ja/tai antenni vioitu. Huolimattomasti säilytettyä vikaantunutta kertakorttia ei hyvitetä. Kertakorttia ei lunasteta takaisin eikä hävinneestä kortista saa korvausta.

Miten tiedän mikä lippu kertakortilla on? 

Kertakortin pinnalla ei lue kortille ladattua lippua, vaan se näkyy ostokuitilla. Voit kirjoittaa ostamasi lipun kortin takana kirjoittamiselle varattuun tilaan. Lipputuotteen tiedot tulostetaan valmiiksi näkyviin isoille ryhmille ennakkoon tilatuille korteille.

Onko armeijassa oleville tai siviilipalvelusta suorittavilla oikeutta alennukseen HSL:n matkoilla? 

Varusmies- tai siviilipalvelusta varten ei ole olemassa erillisiä alennuslippuja. Eli matkat tulee maksaa esimerkiksi omaan matkakorttiin ladatulla arvolla. Varuskunnasta saa litteroita tai kertalippuja palvelukseen kuuluvien matkojen tekemiseen.

Saanko lipun hinnan takaisin, jos bussi on myöhässä? 

Liikennehäiriö, esimerkiksi vuoron puuttuminen, etuajassa tai myöhässä tuleminen, ei oikeuta matkalippujen takaisin maksamiseen.

Voiko Helsingin sisäiseen kausilippuun ostaa arvolipun, jolla voi matkustaa Espooseen tai Vantaalle? 

Tarvitset koko matkalle yhden lipun, joka oikeuttaa matkustamaan koko reitin. Kausilippua ja arvolippua ei ole siis mahdollista yhdistää yhdelle matkalle. Esimerkiksi matkalle Helsingistä Espooseen tai Vantaalle tarvitset arvolipun, jonka voit ostaa kortinlukijan painikkeella 2. Helsingin sisäinen kausilippu ei siis kelpaa "osamaksuna".

Voiko työsuhdematkalippua käyttää vapaa-ajalla? 

Voi. Työsuhdematkalipun kelpoisuusalue kuitenkin määräytyy asuin- ja työpaikan mukaan. Esimerkiksi henkilö, joka asuu ja käy työssä Espoossa, ei voi saada työsuhdematkalipuksi seutulippua.

 

Takaisin ylös