Matkakortti

Yhdellä kortilla kaikki matkat

Matkakortilla maksat näppärästi ja edullisesti. Matkakortti kelpaa Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Keravan, Sipoon, Kirkkonummen, Siuntion ja Tuusulan joukkoliikenteessä: busseissa, lähijunissa, metrossa, raitiovaunuissa sekä Suomenlinnan lautalla.

Kortteja on kahdenlaisia, ja kortin valinnan ratkaisee käyttötarkoitus. Uudesta kortista peritään 5 euron maksu.

Henkilökohtaista korttia voi käyttää ainoastaan kortin omistaja. Se on edullisin vaihtoehto, sillä HSL-alueen ja kehyskuntien asukkaat voivat ostaa kortille kausilippuja, jotka ovat yleis- ja haltijakohtaisia kausilippuja edullisempia, koska kunnat tukevat omien asukkaittensa joukkoliikennematkoja.

Haltijakohtainen matkakortti sopii yhteiskäyttöön esimerkiksi yrityksille, perheille ja ulkopaikkakuntalaisille. Sitä voi käyttää kuka tahansa samaan asiakasryhmään kuuluva, jonka hallussa kortti on.


Kortille voi ladata sekä kautta että arvoa

Voit maksaa matkan joko kortille ladatulla kaudella tai arvolla eli rahalla. Sinun kannattaa ladata matkakorttiisi kautta, jos käytät joukkoliikennettä säännöllisesti, esimerkiksi työ- tai opiskelumatkoilla.

Arvo on hyvä vaihtoehto harvemmin matkustavalle. Matkakortilla maksettu arvolippu on kuljettajalta ostettua kertalippua edullisempi.