Omat tiedot matkakortilla

Voit tarkastaa matkakortillasi olevat liput ja tiedot pitämällä korttia paikallaan kortinlukijan lukualueella.

Noin 5 sekunnin kuluttua näytössä näkyvät vuorotellen seuraavat tiedot:

  • kortilla oleva saldo
  • kausilippu ja viimeinen voimassaolopäivä, jos kortilla on kausilippu
  • voimassa oleva arvolippu/-liput ja
  • arvolipun vaihto-oikeuden päättymisaika.

Kortin tiedot on mahdollista saada myös bussin kuljettajalta tulosteena. Tarkemman erittelyn latauksista ja arvon käyttötapahtumista noin puolen vuoden ajalta saa palvelupisteistä.

Myös haltijakohtaiselle kortille voidaan tallentaa henkilötiedot tai yrityksen Y-tunnus kortin katoamisen varalle. Tieto voidaan tallentaa vain kortin oston yhteydessä matkakortin palvelupisteissä. Tiedon tallentaminen eli kortin personointi mahdollistaa arvon tai kauden siirron uudelle kortille, jos matkakortti katoaa.


Osoitteenmuutos ja muut asiakastietojen muutokset

Osoitteenmuutoksen voi tehdä missä tahansa matkakortin palvelupisteessä. Koska muuttuneet tiedot tallennetaan matkakortille, kortin on oltava mukana. Tämän vuoksi osoitteenmuutosta ei voi tehdä kirjallisesti tai puhelimitse.

Jos sinulla on matkakortti, joka oikeuttaa alennushintaisten lippujen ostamiseen ja alennusperusteeseen tulee muutoksia, esimerkiksi opiskelusi päättyy tai Kela lakkaa maksamasta sinulle kansaneläkettä, sinun tulee asioida palvelupisteessä päivittämässä tieto matkakortillesi.

Oma matkakortti –palvelu on suljettu

Olemme rakentamassa uutta, monipuolisempaa HSL kortti –palvelua.

Voit tarkistaa matkakortillasi olevat tiedot matkapuhelimen Oma matkakortti –sovelluksella. Sen voi ladata NFC-ominaisuudella varustettuihin Android- matkapuhelimiin Play-kaupasta tai Windows-puhelimiin Microsoft Storesta. Voit tarkistaa tiedot myös matkakortinlukijalla tai monilippuautomaatilla.