Omat tiedot matkakortilla

Voit tarkastaa matkakortillasi olevat liput ja tiedot pitämällä korttia paikallaan kortinlukijan lukualueella vihreän ristikon keskellä. Noin 5 sekunnin kuluttua näytössä näkyvät vuorotellen seuraavat tiedot:

  • kortilla oleva saldo
  • kausilippu ja viimeinen voimassaolopäivä, jos kortilla on kausilippu
  • voimassa oleva arvolippu/-liput ja
  • arvolipun vaihto-oikeuden päättymisaika.

Kortin tiedot on mahdollista saada myös bussin kuljettajalta tulosteena. Tarkemman erittelyn latauksista ja arvon käyttötapahtumista noin puolen vuoden ajalta saa palvelupisteistä.

Myös haltijakohtaiselle kortille voidaan tallentaa henkilötiedot tai yrityksen Y-tunnus kortin katoamisen varalle. Tieto voidaan tallentaa vain kortin oston yhteydessä matkakortin palvelupisteissä. Tiedon tallentaminen eli kortin personointi mahdollistaa arvon tai kauden siirron uudelle kortille, jos matkakortti katoaa.

Kortinlukijat uudistuvat

Kaikki kortinlukijat vaihdetaan uusiin vuoden 2017 aikana. Asennukset tehdään vaiheittain liikenneväline kerrallaan. Siirtymävaiheen aikana liikennevälineissä on käytössä molempia laitteita rinnakkain.

Voit harjoitella uuden kortinlukijan käyttöä sähköisellä matkakortinlukijalla.


Osoitteenmuutos ja muut asiakastietojen muutokset

Osoitteenmuutoksen voi tehdä missä tahansa matkakortin palvelupisteessä. Koska muuttuneet tiedot tallennetaan matkakortille, kortin on oltava mukana. Tämän vuoksi osoitteenmuutosta ei voi tehdä kirjallisesti tai puhelimitse.

Jos sinulla on matkakortti, joka oikeuttaa alennushintaisten lippujen ostamiseen ja alennusperusteeseen tulee muutoksia, esimerkiksi opiskelusi päättyy tai Kela lakkaa maksamasta sinulle kansaneläkettä, sinun tulee asioida palvelupisteessä päivittämässä tieto matkakortillesi.


Oma matkakortti -palvelusta tietoa kortille ladatuista lipuista

Oma matkakortti on verkkopalvelu, jossa voit tarkastaa matkakortilla olevan kauden voimassaolon ja arvon määrän sekä asettaa automaattisia sähköpostimuistutuksia. Muistutus varoittaa hupenevasta matkakortin arvosta tai kausilipun voimassaolon päättymisestä.

Jos kirjaudut palveluun verkkopankkitunnuksilla, voit lisäksi selailla matkakortin lataushistoriaa, arvolippujen ostoja ja omia asiakastietojasi. Voit lisätä käyttäjätilillesi myös perheenjäsenten matkakortit. Voit esimerkiksi tilata sähköpostimuistutuksen, kun lapsen kortilla on jäljellä arvoa alle viisi euroa.

Oma matkakortti -palvelussa ei voi vielä ladata kortille arvoa tai kautta eikä päivittää asiakastietoja tai tehdä osoitteenmuutoksia. Lataaminen tulee käyttöön muutaman vuoden kuluttua.

Tutustu Oma matkakortti -palveluun