Matkan suunnittelu

Reittiopas

Reittiopas.fi on HSL:n reitti- ja aikataulupalvelu Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Keravan, Sipoon ja Kirkkonummen joukkoliikennettä käyttäville. Se toimii verkossa ja mobiilissa.

Reittioppaassa on seuraavat palvelut:

 • Reittihaku etsii nopeimman reitin joukkoliikenteellä kahden osoitteen välillä. Käyttämällä tarkennetun haun vaihtoehtoja voit painottaa erilaisia hakuehtoja, esimerkiksi vaihtojen määrää tai kävelymatkan pituutta.
 • Aikataulut ja pysäkit sisältää linja- ja pysäkkikohtaiset aikataulut. Aikatauluja voi etsiä hakutoiminnoilla tai selata liikennevälineen tai paikkakunnan mukaan.
 • Linjakartta näyttää liikennevälineiden reitit sekä pysäkkien sijainnin ja seuraavat lähdöt pysäkiltä.
 • Pyöräily ja kävely etsii lyhyimmän pyöräily- tai kävelyreitin.
 • Oma Reittiopas on käyttäjän henkilökohtainen tili, johon voit tallentaa omia pysäkkejä ja reittejä sekä tilata poikkeustiedotteita. Oma Reittiopas vaatii kirjautumista.
 • Omat pysäkit näyttää halutun pysäkin seuraavat lähdöt. Pysäkit voi tallentaa Oma Reittiopas -palveluun.

Reittiopas-palvelu


Poikkeusinfo

Poikkeusinfo antaa tietoa joukkoliikenteen häiriöistä sekä poikkeavista reiteistä ja aikatauluista, joiden kesto on yli 15 minuuttia.

Tiedotteet näkyvät HSL.fi-verkkosivuston etusivulla, Omat linjat -palvelussa ja Reittioppaassa. Omat linjat -palveluun voi rekisteröityä HSL:n internetsivulla, jolloin omia linjoja koskevat poikkeustiedotteet voi tilata myös sähköpostiin.

Poikkeustiedotteet voi kysyä myös tekstiviestillä HSL INFO numerosta 16166 (0,25€/viesti). Tiedot poikkeusliikenteestä tulevat paluuviestinä.

Jos haluat samalla kysyä tiettyä pysäkkiä käyttävien linjojen seuraavia lähtöaikoja, lähetä numeroon 16166 viesti, jossa kirjoitat tekstin "HSL" perään nelinumeroisen pysäkkinumeron. Se on merkitty kaikkiin bussi- ja ratikkapysäkkeihin Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Omat linjat -palvelu


Mobiilipalvelut

HSL:n jakaman avoimen tiedon pohjalta on syntynyt joukko itsenäisiä, sähköisiä palveluita, jotka edistävät joukkoliikenneinformaation saatavuutta. Palveluiden jakelu, hinta ja ominaisuudet ovat palveluntarjoajien vastuulla.

HSL haluaa edistää tietovarantojensa avoimuutta ja rohkaista kansalaisia osallistumaan palveluiden kehitykseen. HSL:n avoimia tietovarantoja on mahdollista hyödyntää Reittioppaan ohjelmointirajapinnan kautta. Ohjeet rajapinnan käyttöön ovat kehittäjien verkkoyhteisössä.

Mobiilisovellukset


HSL asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4766 4000 (pvm). Se on avoinna ma–pe klo 7–19 ja la–su klo 9–17 ja palvelee sinua seuraavissa asioissa:

 • Joukkoliikenteen reitit, aikataulut ja hinnat
 • Matkakorttineuvonta
 • Kadonneet matkakortit
 • Lähibussien tilaukset
 • Kysymykset joukkoliikenteen suunnittelusta

Painettua materiaalia

Linjakohtaisia paperisia aikatauluja on jaossa liikennevälineissä.

Tietoa matkan suunnitteluun ja joukkoliikenteen käyttöön saa myös esitteistä, joita on jaossa HSL:n palvelupisteissä ja kuntien yhteispalveluissa.

HSL:n palvelupisteiden ja kuntien yhteispalveluiden yhteystiedot ovat myyntipaikkahaussa.

Takaisin ylös