Reitti- ja pysäkkimuutoksia Pasilassa

Pasilaa rakennetaan vilkkaasti. Asema uudistuu ja sen ympärille nousee Keski-Pasilan keskus Tripla. Työt vaikuttavat asemalla ja sen ympäristössä liikkumiseen, niin joukkoliikenteeseen, pyöräilyyn kuin jalankulkureitteihin.  


Pasilan väliaikainen asema tulee käyttöön maaliskuussa 2017

Väliaikainen asema otetaan käyttöön maaliskuussa 2017 ja se palvelee matkustajia
syksyyn 2019 saakka, jolloin uusi Pasilan asema valmistuu. Väliaikaisen aseman käytöllä on
vaikutuksia myös joukkoliikenteeseen.
Lue lisää

 

Pasilan aseman laitureiden 1 ja 2 hissit ovat pois käytöstä 24.10. – 24.11.

Pasilan aseman laitureille 1 ja 2 vievät hissit ovat pois käytöstä ma 24.10. – ma 21.11. rakennustöiden takia. Laitureille pääsee esteettömästi pohjoisen alikulun sekä laitureiden 3 ja 4 kautta. Liukuportaat ja muiden laitureiden hissit ovat käytössä normaalisti. 

Asemahalliin ja laiturialueelle on järjestetty saattajia esteettömän kulun varmistamiseksi. Saattajia on arkisin paikalla klo 6-22 kaksi tai kolme vuorokaudenajasta riippuen ja viikonloppuisin kaksi klo 9-19. Muina aikoina saattoapua voi tilata numerosta 050-524 2154.

 

Pasilan aseman pohjoispään alikulkutunnelin läntinen sisäänkäynti suljetaan 19.9.2016

Pasilan aseman laitureiden pohjoisen alikulkukäytävän läntinen sisäänkäynti suljetaan aamupäivällä maanantaina 19.9. ja se on suljettuna ainakin 30.5.2017 saakka. Muuttuneet reitit merkitään maastoon ja alkuun paikalla on myös oppaita neuvomassa uudelle reitille.

Järjestelyn syynä on lisäraiteen rakentaminen Pasilan asemalle.

 

 

 

Käynti raitiolinjojen 7B ja 9 Ratapihantien pysäkiltä (0620) Pasilan asemalle muuttui 23.5.

Käynti raitolinjojen 7B ja 9 Ratapihantien pysäkiltä 0620 Pasilan asemalle muuttuu maanantaista 23.5. alkaen. 

 Asemalle pääsee ylittämällä Ratapihantie ja kiertämällä Opastinsillan kautta. Opastinsillan asemanpuoleiset hissi ja liukuportaat jäävät toistaiseksi pois käytöstä.

 

Junien asemalaitureille ja asemalaitureilta pois, esimerkiksi raitiovaunupysäkeille, voi kulkea myös pohjoisen alikulkutunnelin kautta. Tämä reitti ei kuitenkaan täysin täytä esteettömyysvaatimuksia, koska nousu tunnelista laiturille on kalteva. Tunnelissa on HSL:n lippuautomaatti.

 

 


 

 

Jalankulku Pasilan asema-aukiolla muuttuu kesäkuun alussa

Asema-aukion itäpuoli otetaan kesäkuun alussa työmaakäyttöön, joten jalankulku tapahtuu aukion reunoja pitkin.
Asema-aukiolla olevat pysäköintipaikat poistuvat käytöstä lukuun ottamatta kuutta saattoliikenteelle tarkoitettua 30 minuutin paikkaa. Pysäköintilippuautomaatti poistuu toiminnasta 1.6.2016. Taksipaikat siirtyvät aukion länsilaidalle.


 


Lue lisää Pasilan uudistamisesta