Pasila uudistuu - vanha asema suljetaan kesäkuussa 2017

Pasilaa rakennetaan vilkkaasti. Asema uudistuu ja sen ympärille nousee parhaillaan Keski-Pasilan keskus Tripla. Työt vaikuttavat asemalla ja sen ympäristössä liikkumiseen - niin joukkoliikenteeseen, pyöräilyyn kuin jalankulkureitteihinkin. Vuonna 2017 otetaan käyttöön Pasilan väliaikainen asema, ja vanhaa Pasilan asemaa aletaan purkaa


Pasilan väliaikainen asema tulee käyttöön huhtikuussa 2017, vanha asema suljetaan kesäkuussa

Pasilan väliaikainen asema otetaan käyttöön huhtikuussa 2017, ja se palvelee matkustajia syksyyn 2019 saakka, jolloin uusi Pasilan asema valmistuu. Pasilan nykyinen asema pysyy käytössä väliaikaisen aseman rinnalla kesäkuuhun 2017 asti, minkä jälkeen nykyistä asemaa aletaan purkaa ja bussi- ja raitiovaunupysäkkien sijainteihin tulee muutoksia. Muutokset tulevat voimaan 19.6.2017.

Kun nykyinen asema poistuu käytöstä, myös Pasilansillalla sijaitsevat pysäkit poistuvat käytöstä. Pysäkkejä nykyään käyttävät linjat pysähtyvät joko Ratapihantiellä (23, 23N, 506) tai Asemapäällikönkadulla (50, 58, 58B, 59, 518, 551). Lisäksi linjat 58 ja 58B siirtyvät ajamaan Pasilan aseman itäpuolella uutta reittiä, joka kulkee Itä-Pasilan ja Teollisuuskadun kautta. Useimpien vaihtajien kävelymatka pitenee hieman nykyisestä, mutta tällä järjestelyllä kävelymatka saadaan pidettyä mahdollisimman lyhyenä.

Raitiovaunut pysähtyvät nykyiseen tapaan Ratapihantiellä, mutta pysäkkien paikka muuttuu hieman. 7A ja 7B pysähtyvät Ratapihantiellä bussien 69, 506 ja 848 kanssa yhteisillä pysäkeillä väliaikaisen aseman kohdalla. Raitiolinjan 9 lähtöpysäkki sijaitsee suoraan asemasillan alla.

Asemapäällikönkadun pysäkeille kannattaa kulkea asemalta Junailijankujaa pitkin. Vaihtaminen junasta raitiovaunuihin ja linjoille 69 ja 506 helpottuu, sillä asemasillalta on suora uloskäynti myös Ratapihantien asemanpuoleiselle reunalle.

Kävelyreitit ja joukkoliikenteen pysäkit Pasilan asemalla 19.6.2017 alkaen

Pasilan aseman pohjoispään alikulkutunnelin läntinen sisäänkäynti suljettiin 19.9.2016

Pasilan aseman laitureiden pohjoisen alikulkukäytävän läntinen sisäänkäynti on suljettuna ainakin 30.5.2017 saakka. Muuttuneet reitit merkitään maastoon ja alkuun paikalla on myös oppaita neuvomassa uudelle reitille.

Järjestelyn syynä on lisäraiteen rakentaminen Pasilan asemalle.

 

Käynti raitiolinjojen 7B ja 9 Ratapihantien pysäkiltä Pasilan asemalle muuttui 23.5.2016

Käynti raitolinjojen 7B ja 9 Ratapihantien pysäkiltä 0620 Pasilan asemalle muuttui maanantaina 23.5.2016. 

Asemalle pääsee ylittämällä Ratapihantie ja kiertämällä Opastinsillan kautta. Opastinsillan asemanpuoleiset hissi ja liukuportaat ovat jääneet pois käytöstä.

Junien asemalaitureille ja asemalaitureilta pois, esimerkiksi raitiovaunupysäkeille, voi kulkea myös pohjoisen alikulkutunnelin kautta. Tämä reitti ei kuitenkaan täysin täytä esteettömyysvaatimuksia, koska nousu tunnelista laiturille on kalteva. Tunnelissa on HSL:n lippuautomaatti.

Lue lisää Pasilan uudistamisesta