Go pyöräilijät!

Löydä seudun parhaat reitit, tarinat ja vaikuttamisväylä.

 

Muita nostoja

Tunnethan liikennesäännöt

Ennen kuin hyppäät satulaan, varmista, että osaat tärkeimmät liikennesäännöt.

Tee testi, oletko sääntöguru vai liikenneriski
pyöräilytesti

Minä ja pyöräni

Reetta, Helsinki

Jos minun pitäisi valita vain yksi esine nykyisestä omaisuudestani, valitsisin pyöräni. Se edustaa minulle vapautta ja hyvää mieltä. Toki myös terveyttä, mutta parasta pyörässäni on vapaus. Oli tilanne mikä tahansa, pääsen paikkaan kuin paikkaan juuri silloin, kun haluan.

Pyöräilen kaikki alle 10 kilometrin matkat eli työmatkat, vapaa-ajanmatkat, kauppareissut - ihan kaikki. Meillä koko perhe pyöräilee ympäri vuoden. Talvisin ajetaan vain hiljempaa. Töölönlahdella on ihana pyöräillä varsinkin nyt, kun reitti on talvikunnossapidon erikoisreittiä.

Suurin osa ihmisistä on tosi fiksuja liikenteessä, mutta toivoisin, että ihan kaikki ottaisivat muut huomioon liikkuessaan. Kohteliaisuus tai pieni hymy ovat mahtavia tuoden päivään lisää energiaa.

Kaikki tarinat

Sellainen pyörä, millainen pyöräilijä.

Kun valitset pyörää, mieti ainakin, kuinka pitkiä matkoja ja millaisissa maastoissa pääsääntöisesti ajat. Entä ajatko ympäri vuoden vai oletko visusti kesäpyöräilijä? Koeaja eri pyörätyyppejä ja löydä sopiva.

Tutustu pyörämalleihin

Pyörä ja joukkoliikenne ne yhteen sopii.

Pyörä ja joukkoliikenne ovat kätevä pari arjen matkoilla. Pyörällä voi polkaista liityntäparkkiin ja jatkaa matkaa julkisilla. Joskus voi tulla tarve ottaa pyörä mukaan joukkoliikennevälineeseen.

Katso, missä ja milloin pyörää voi kuljettaa

Pyöräilymetropoli.fi on pyöräilijän navigaattori ja äänitorvi.

Pääkaupunkiseutu on matkalla kohti aitoa pyöräilymetropolia, jonne mahtuvat pyöräilijöiden lisäksi kaikki liikkujat.

Lue, mitä on jo tehty ja vaikuta.

Pyörällä pääsee talvellakin!

Pyöräily on erinomainen kulkutapa ympäri vuoden. Muutaman nyrkkisäännön avulla matkanteko on aivan yhtä mukavaa kuin kesäisinkin. Ota ilo irti talvipyöräilystä näiden vinkkien avulla!

Pukeutumisoppaaseen