Go pyöräilijät!

Löydä seudun parhaat reitit, tarinat ja vaikuttamisväylä.

 


Tapahtumia ja muuta mukavaa

Minä ja pyöräni

Petri, Espoo

Pyöräni on vajaa 20 vuotta sitten ostettu sininen Corratec Free Ride Classic, jossa on 18 vaihdetta ja alumiinirunko. Säännöllisellä huollolla pyörä on säilynyt oikein hyvin. Muutaman vuoden päästä voisin hankkia sähköavusteisen pyörän, jossa olisi vähän kuljetuskapasiteettiakin kauppareissuja varten. Opin pyöräilemään 50-luvulla. Silloin kolmipyöräisestä siirryttiin suoraan aikuisten pyörään, jota ajettiin tangon välistä. Aluksi se oli aika vaikeaa ja teki kipeääkin, mutta kun sen oppi, se oli helppoa. Kun olin vielä töissä, pyöräilin noin 1500 km vuodessa. Siinä sai ilmaisen kuntosalin ja lisäksi säästi aikaa ja rahaa. Nyt eläkkeellä työmatkapyöräilyn tilalla on retkiä lähimaastoihin, jalkapallomatseihin, elokuviin, golfkentälle ja satunnaisiin palavereihin. Pyöräilen useimmiten vaimoni kanssa. Pyöräilykausi alkaa keskimäärin huhtikuun puolessa välissä ja jatkuu marraskuun puolelle. Parasta pyöräilyssä on raikkaan ilman lisäksi se, että maisemat vaihtuvat sopivasti.

Kaikki tarinat

Sellainen pyörä, millainen pyöräilijä.

Kun valitset pyörää, mieti ainakin, kuinka pitkiä matkoja ja millaisissa maastoissa pääsääntöisesti ajat. Entä ajatko ympäri vuoden vai oletko visusti kesäpyöräilijä? Koeaja eri pyörätyyppejä ja löydä sopiva.

Tutustu pyörämalleihin

Pyörä ja joukkoliikenne ne yhteen sopii.

Pyörä ja joukkoliikenne ovat kätevä pari arjen matkoilla. Pyörällä voi polkaista liityntäparkkiin ja jatkaa matkaa julkisilla. Joskus voi tulla tarve ottaa pyörä mukaan joukkoliikennevälineeseen.

Katso, missä ja milloin pyörää voi kuljettaa

Pyöräilymetropoli.fi on pyöräilijän navigaattori ja äänitorvi.

Pääkaupunkiseutu on matkalla kohti aitoa pyöräilymetropolia, jonne mahtuvat pyöräilijöiden lisäksi kaikki liikkujat.

Lue, mitä on jo tehty ja vaikuta.

Tunnethan liikennesäännöt

Ennen kuin hyppäät satulaan, varmista, että osaat tärkeimmät liikennesäännöt.

Tee testi, oletko sääntöguru vai liikenneriski
pyöräilytesti